Şimdi Ara

Eve hoparlör sistemi döşeme...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
2.957
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Minton marka 5+1 hoparlör sistemi aldım ve bu ses sistemini odama döşemek istiyorum.

http://www.minton.com.tr/urun_yazdir.asp?ProdId=1175

Aldığım ürün pek kaliteli değil ama sizce en iyi sesi nasıl elde edebilirim...

* ya ben köşe tavanlar düşündüm ama sonradan oturduğum koltukla hoparlörü koyacağım duvar arasında (karşı kısım) 6mt var ses kaybı olacaqını düşündüm.Sizce kolon diye yazmışım orayla karşılıklımı yapsam ön sesleri?

Birde son olarak hoparlörümü en tavanamı koymak daha doğru yoksa yerden 1.5 metre yukarımı??
    yardımcı olursanız çok sevinirim üstadlarım...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi carric -- 20 Şubat 2010; 11:21:34 >

• Birde son olarak hoparlörümü en tavana koymak. Tavan yukarıda olur. Taban olmasın.

1 ile 1.5 metre yükseklik iyidir. En azından yarım metre bile olsa uydular yukarıda olsun. Yere yani tavana koyma.

Kaça aldın sistemi. Keşke microlob, creative, logitech'den birini alsaydın. Bu tip ürünler uzaktan kumanda +'sı ile cazip görünüyor ama kullanmaya başlayınca pişmanlık duyulabiliyor. Ben frisby 5+1 120 TL'ye almıştım. Kötü değil ama iyi de değil. Pişman oldum. Geri verme imkanın varsa verip bilindik markalardan almanı öneririm. Bunlardaki rakamsal değerlerin çoğu gerçeği yansıtmıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NVN -- 20 Şubat 2010; 15:18:37 >

• Arkadaşın tavan dan kastı zemin değil zannedersem, o köşede kapı olduğundan onun da üzerine tavana yakın koymaktan bahsetmiş. Olur mu olur tabiki ama tavsiye edilen oturma noktasına göre kulak hizasına yerleştirmektir. bu da yaklaşık 1 - 1.5 metre gibi yapar. Olmuyorsa yukarı da koyulabilir, en azından merkez kolonu tv altı veya üstüne yerleştirmek uygun olacaktır.
  • evet arkadaşlar tavan derken en üst tavandan bahsetmiştim.yere koyduğumda hoparlör etrafına koltuklar geleceği için net ses alamayacağımı düşünmüştüm.sanırım arkaları 1.5 mt yukarı önleride resimdeki kolon ve onun karşılığındaki duvara koymak daha doğru. o zaman şöyle yapıyorum. 3 hoparlörü arka sol, orta ve arka sağ tarafa, diğer 2 hoparlörüde kolon hattı ve onun karşısına koyuyorum. yüksekliklerini 1.5 mt yapıyorum.subwoferıda dvd nin yanına koyuyorum.bu arada yorumlar içinde çok teşekkür ederim.... ya bi arkadaşta fiyatını sormuş...uzun zaman oldu alalıda bağlama şansım olmadı.televizyonun etrafına koydum idareten.şimdi rahat bi şekilde bağlayayım diyorum... 100 tl altıydı ama...indirim yapmışlardı...
  • Merhaba,
    Öncelikle 33 metrekare alanda bu speaker takımının size sinema ortamını surround çevresel ses etkisiyle hissettirebileceğini hiç sanmıyorum.
    Bu sebeple bu takım için özel speaker standı, özel kablo tesisatı gibi masraflara girmemenizi tavsiye ederim.İleride alabileceğiniz çok daha iyi avr sistem ve speakerları için bu tür masrafları yapmanız daha uygun olur.
    Speakerların üzerinde front left, front right, rear left, rear right (muhtemelen Çin malıdır ve üzerinde İngilizce böyle yazıyordur) yazanları yerden 120-130cm. yukarı duvara vida yardımıyla asabilirsiniz.
    Speakerların üzerinde center yazanınıda tv nin hemen altına veya üstüne yerleştirebilirsiniz.Subwooferıda tv nin sağ yanı boş görünüyor, oraya ve yere yerleştirebilirsiniz.Subwooferın altına titreşimi azaltabilecek keçe, lastik gibi pabuç koyarsanız faydalı olacaktır.
    Sizin eklediğiniz şemaya bende speaker yerleşimini üzerine yazarak ekliyorum.Umarım size faydası olur.En kısa zamanda çok daha iyi sistemlere sahip olmanızı dilerim.Kolay gelsin.

• aalikemal arkadaşım çok teşekkür ederim açıklayıcı bilgin için.Center hoparlörü arkaya koycaktım.Tv nin üstüne koyarım.Dediğin gibi yapıcam :) nerde matkap takımım :D:D
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    AKTİF SES YALITIMI SİSTEMİ
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.