Şimdi Ara

Evdeyken EDGE mi WIFI mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
0
Favori
1.848
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Evdeyken telefonla neredeyse hiç oynamam sadece whatsapp'tan mesaj atarım saatte 1-2 defa. Sizce EDGE mi yoksa wifi mi kullanmalıyım şarj süresi bakımından?

Dışarıda olduğum zaman sadece video izlerken, uygulama indirirken, facebook vs. gezineceğim zaman 3g yi açıyorum. Bildirimler ve whatsapp için EDGE yeterli oluyor.

Okuyup cevap veren arkadaşlara şimdiden teşekkürler :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Aquila-1903 -- 6 Aralık 2012; 15:42:11 >

• Benim kullanımım: Evde-işte Wifi, dışarıda Edge (sizin 2G dediğiniz), video-viber-tango-facebook yapacaksam 3G

Lakin evde hiç kullanmadığınızdan bahsetmişsiniz, kullanmadığınız zaman, ekran kapalı iken, bir zaman sonra Wifi devre dışı kalıp Edge'e dönüyor zaten. O yüzden evde hızlı internete ihtiyaç duymuyorsanız, App Store'dan vs. bir şey indirmeyecekseniz o zaman Edge'de kalabilir. Tercih sizin.
  • Kardes herseyi devletten bekleme :)telefonu doldur tamamen 2 g ile dene.bitsin ertesi günde wifi ile dene hazıra konma dene;)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Onur__

Benim kullanımım: Evde-işte Wifi, dışarıda Edge (sizin 2G dediğiniz), video-viber-tango-facebook yapacaksam 3G

Lakin evde hiç kullanmadığınızdan bahsetmişsiniz, kullanmadığınız zaman, ekran kapalı iken, bir zaman sonra Wifi devre dışı kalıp Edge'e dönüyor zaten. O yüzden evde hızlı internete ihtiyaç duymuyorsanız, App Store'dan vs. bir şey indirmeyecekseniz o zaman Edge'de kalabilir. Tercih sizin.

Teşekkür ederim :) Dediğinize göre benim için edge de kalması daha iyi o zaman.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cyber_brain

Kardes herseyi devletten bekleme :)telefonu doldur tamamen 2 g ile dene.bitsin ertesi günde wifi ile dene hazıra konma dene;)

Hergün ders saatlerim farklı olduğu için öyle bir şansım yok ancak haftasonu olabilirdi. Onun içinde daha 2 gün var bilen varsa söyler diye sormuştum
  • Benim 4s nedense wifide şarj harcamıyor. O yüzden wifi
  • quote:

Orijinalden alıntı: BuZ-MaViSi

Benim 4s nedense wifide şarj harcamıyor. O yüzden wifi

Cevap için teşekkür ederim.

Belkide en iyisi @cyber_brain arkadaşımın dediği gibi denemek olacak :)
  • Battery doktor programına göre de 3gdaha az yiyor wifi ye gore
  • quote:

Battery doktor programına göre de 3gdaha az yiyor wifi ye gore

dediğin programı bi indirip inceleyim teşekkürler
  • quote:

Orijinalden alıntı: mmeert

quote:

Batterydoctor ismi
  • quote:

quote:

quote:

Batterydoctor ismi

Alıntıları Göster
    İnterneti çok nadir kullanacaksan 2G, sürekli kullanacaksan wifi. 4S te wifi açık ile kapalı hiç fark etmiyor, şarjı hiç etkilemiyor. Ama birde 3G var ki aktif ettikten sonra safari ile google açana kadar %3 azalıyor şarj. Tam bir facia.

• quote:

quote:

quote:

Batterydoctor ismi

bu 3 aşamalı şarj olayı nedir tam olarak anlayamadım. Daha mı uzun gidiyor şarjı?
  • quote:

quote:

quote:

quote:

Batterydoctor ismi

bu 3 aşamalı şarj olayı nedir tam olarak anlayamadım. Daha mı uzun gidiyor şarjı?

Altında yazıyor.2. Si dolduğunda yüzde 80 dokuyor.100 de 100 dölüm icin 3. Su tamamen dolması lazım doldur öyle al aradada olsa

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Batterydoctor ismi

Altında yazıyor.2. Si dolduğunda yüzde 80 dokuyor.100 de 100 dölüm icin 3. Su tamamen dolması lazım doldur öyle al aradada olsa

yani biz telefonda %100 görüp çektiğimiz zaman şarjdan aslında gerçekte %80 dolmuş oluyor öyle mi?

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Batterydoctor ismi

yani biz telefonda %100 görüp çektiğimiz zaman şarjdan aslında gerçekte %80 dolmuş oluyor öyle mi?

Yok hocam ya. 2 bitince 100 oluyor. Programin iddiasina gore onu acip sarj ettiginde fulledikten sonra da bataryayi duzenliyor mu ne omrunu uzatiyormus. Ama jbsiz verdiyonunda mumkun oldugunu dusunmuyorum cunku normalde 100 oldu mu akimi kesiyor tel. Ve sinirlamalar geregi bir app iphonun sarji doldugunda akim cekmeye devam edemez boyle bir yetkisi yok. He bunun bide cydia da tweak versiyonu var onu bilemeyecegim.

• quote:

Orijinalden alıntı: cellman406

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Batterydoctor ismi

Yok hocam ya. 2 bitince 100 oluyor. Programin iddiasina gore onu acip sarj ettiginde fulledikten sonra da bataryayi duzenliyor mu ne omrunu uzatiyormus. Ama jbsiz verdiyonunda mumkun oldugunu dusunmuyorum cunku normalde 100 oldu mu akimi kesiyor tel. Ve sinirlamalar geregi bir app iphonun sarji doldugunda akim cekmeye devam edemez boyle bir yetkisi yok. He bunun bide cydia da tweak versiyonu var onu bilemeyecegim.

Alıntıları Göster
    Evde okulda Wifi dışarda edge

• quote:

Merhaba arkadaşlar,

Evdeyken telefonla neredeyse hiç oynamam sadece whatsapp'tan mesaj atarım saatte 1-2 defa. Sizce EDGE mi yoksa wifi mi kullanmalıyım şarj süresi bakımından?

Dışarıda olduğum zaman sadece video izlerken, uygulama indirirken, facebook vs. gezineceğim zaman 3g yi açıyorum. Bildirimler ve whatsapp için EDGE yeterli oluyor.

Okuyup cevap veren arkadaşlara şimdiden teşekkürler :)

Android cihazlarda veri agi modunu kapat diye bir secenek var. Bunu sectigimizde eger telefonu sadece alo demek icin kullanirsaniz telefonun sarji 4-5 gun gidiyiyor. Bizim cozumumuz su. Wifi olan yerde veri agini kapatiyouz. Sokakta disarda 3g devam.

Neden 3g cunku bi baglantiyi acarken edge o kadar bekliyorki zaten o beklemede bembeyaz ekran pili somurdukce.somuruyor. (amoled icin)

Eger sizde veri agi modunu kapatabiliyorsaniz birde oyle wifi ye baglanin

• quote:

yok öyle birşey.
  • Edge açık ve wifi açık ise:

1) Ekran açıkken wifiye bağlı olur
    2) Ekran kapalıysa bir zaman sonra wifi biter, ekranı açtığınızda tekrar geri gelir (bunu gözle de görebilirsiniz zaten, E işaretinden wifiye döner)
    3) Ekran kapalıysa fakat wifi ile herhangi bir uygulama kullanırken veya indirirken ekranı kapattıysanız uygulamayı wifi ile indirmeye devam eder, yine aynı şekilde uygulama indikten sonra wifi kapanır.

Ekran kapalı ise ve telefonda bir işlem yapmıyorsanız (uygulama indirme veya hücresel veri kullanacak uygulamalar gibi), hem edge hem wifi neden açık kalsın zaten. Pil tasarrufu için bir taraflarını yırtan cihazdan bahsediyoruz sonuç olarak.

Notification için yeterli olan hücresel bağlantının üzerine bir de yok yere wifiyi açık tutmak, şebeke suyunun yeterli geldiği bir eve hidrofor takmakla aynı şey.

Keza ekran kapalıyken wifi kapanmasın diye JB ile yüklenenen tweakler mevcuttu. Eğer bahsettiğim şekilde olmasaydı ne böle bir tweak üretilirdi, ne de biz kullanırdık.

• quote:

Edge açık ve wifi açık ise:

1) Ekran açıkken wifiye bağlı olur
    2) Ekran kapalıysa bir zaman sonra wifi biter, ekranı açtığınızda tekrar geri gelir (bunu gözle de görebilirsiniz zaten, E işaretinden wifiye döner)
    3) Ekran kapalıysa fakat wifi ile herhangi bir uygulama kullanırken veya indirirken ekranı kapattıysanız uygulamayı wifi ile indirmeye devam eder, yine aynı şekilde uygulama indikten sonra wifi kapanır.

Ekran kapalı ise ve telefonda bir işlem yapmıyorsanız (uygulama indirme veya hücresel veri kullanacak uygulamalar gibi), hem edge hem wifi neden açık kalsın zaten. Pil tasarrufu için bir taraflarını yırtan cihazdan bahsediyoruz sonuç olarak.

Notification için yeterli olan hücresel bağlantının üzerine bir de yok yere wifiyi açık tutmak, şebeke suyunun yeterli geldiği bir eve hidrofor takmakla aynı şey.

Keza ekran kapalıyken wifi kapanmasın diye JB ile yüklenenen tweakler mevcuttu. Eğer bahsettiğim şekilde olmasaydı ne böle bir tweak üretilirdi, ne de biz kullanırdık.
    arkadaşlar hepinize teşekkür ederim cevaplarınız için. edge ile devam etmenin daha iyi olduğuna karar verdim :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Aquila-1903 -- 6 Aralık 2012; 23:53:21 >

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.