Bildirim
evden iş yerine print yollama nasıl olur?
Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az 

2 Misafir - 2 Masaüstü

Giriş
-
2 şekilde yapabilirsin
1- yazıcı bir IP uyazıcısı ise yani LAN kablosunu direk makinaya bağlayabiliyorsan evden yazıcı olarak o yazıcının IP sini yaz (tabi yazıcının IP si gerçek ise değilse yönlendirme)
2- iş yerine bir print server kur ve evdeki makinanı bu print servere tanımla -
UZAK MASAÜSTÜ ile işyerindeki bilgisayara bağlanıp yapabilirsin. -
printer routerin arkasında port olarak ne vermem gerekiyor -
Ofisinizde sabit ip kullanmakta iseniz ve microsoft işletim sistemi kullaniyorsaniz, internet printing özelliğini konfigüre edebilirsiniz.
Ayrintili bilgi içinwww.microsoft.com/technet ten faydalanabilirsiniz. -
routerin arkasındayım dediğime göre routerin IP si sabit ama printerin IP si local IP dolayısıyla nat yapmam gerekiyor buraya kadar herşey iyide port numarasını ne vereceğim mesela web sayfası için port 80 sql için 3389 printer için neee?? -
işyerindeki bilgisayarın dosya ve yazıcı paylaşımını açmalısın. bu netbios'u aktifleştirecektir. daha sonra bilgisayarının IP numarasını (internet IP'sini) başına \\ koyarak yazmalısın. paylaşılan printer olarak gördüğün klasör içerisinde yazdırmak istediğin printer'i göreceksin. (elbette bu printer'i paylaşman gerekiyor. bunları anlatmama sanırın gerek yok)
o yazıcıyı varsayılan olarak ayarlayabilirsin. daha sonra excel'den çıktı alabilirsin.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Serdar -- 4 Nisan 2006; 20:10:43 > -
arkadaşım senin söylediğin gibi print tuşuna basarak hiç bir şekilde başka bir makinadan basamassın Arkadaşın ipi yöntemini de hiç duymadım o da uzun iş ve seni sıkar büyük ihtimalle.Sen en iyisi forumlarda uzaktan yardım konusu'nu araştır ve başkasının bilgisayarına girip print et.Eğer ufak tefek işlerse "uzaktan yardım da uzun iş tabi"
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hamdisarkar -- 4 Nisan 2006; 20:21:58 > -
evet burdan yardım çıkmayacak anlaşılan şimdi şunu merak ettim uzaktan bağlantıda..1 den fazla bağlantıya nat yapılabiliyormu.şunun için soruyorum zaten 3389 nolu port kullanılır durumda
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X