Şimdi Ara

Evdeki PRİZ gibi çıkışı olan powerbank nereden satın alabilirim ? SS li (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
0
Favori
1.517
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: TakemasterTR

Benim bahsettiğim cihaz bu, bir de Amerikan dönüştürücüsüne ihtiyacınız olacak.
    https://www.anker.com/products/variant/powerhouse-200/A1702111
    Hocam bu cihaz harikaymış ama bütçemi aşıyor ;) zaten Tr ye yollamıyorlarmış . zaten vazgeçtim en iyisi 500 lira daha koyup 2. el thinkpad laptop alayım birinin şarjı bitince diğerine geçerim :D
  • Thomas Silverstein T kullanıcısına yanıt
    Li-on akülüde var ama aşırı pahallı . Arkadaş paylaşmış zaten .
    Pili kolay çıkarılıp takılabilen bir lap top alırsanız 2-3 tane pille daha akıllıca olur . Bir tane daha pc almak biraz hamallık olacak .

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bencede fazladan pil almak daha mantikli hangi laptopmus o anakarta gomulu ilk defa duydum

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • yahu ne kadarlık bir powerbank alabilirsinki yanında amele gibi 20kg akümü taşıyacaksın uzatma kablosundan başka çaren yok.
  • Batarya değiştirilebilen cins ise ikinci bir batarya alsan ?
  • Dostum evdeki prize değil anlaşılan senin ortalama 19 voltluk (laptopunun şarj aletinin outputunda kaç volt kaç amper yazıyorsa) bir kaynağa ihtiyacın var.Bilg Müh okuyorsun az çok elektrik dersi almışsındır 18650 model litym pilleri basit bir şekilde paralel seri yaparak istediğin gibi bir powerbank yapabilirsin 18650 pil şarj aleti alarak rahatça şarjda edersin ciddi de bir işçiliği yok. 1000 liranın altında da çözersin rahatça, hazırda çok verimli bir ürün yok bildiğim kadarıyla
  • Yapılmaz değil yapılır. Ama işin mantıklı olan kısmı 220 ye çıkartıp tekrar 19v düşürmek değil. Batarya paketinden direkt olarak 19v çıkış almak. Böylece enerji kaybı minimize olur.

8 adet 3400mah 18650 li-ion batarya, 4Seri/2Paralel olarak bağlanır. Voltaj yükseltici bir devre ile de 19,5V olarak sabitlenir. Ortalama bir notebook'un 3S2P şeklinde pilleri vardır ve genelde 4400mah kapasiteye sahiptir. yaklaşık 1,3-1,4 kere şarj edebilirsiniz. Tahmini masrafı da kutusu hariç 500-550TL civarı olur sanıyorum. Ağırlığı da 800-850gr civarında olabilir.

Ama unutulan birşey var ki, o pil şarj olurken aynı zamanda siz o bilgisayarı kullanacaksınız. Yani o harici bataya pili doldurmaya yetmeyecek. Ancak bilgisayar dolum esnasında kapalı kalırsa doldurabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hakaniko -- 27 Nisan 2020; 19:58:24 >
  • Takıntılı boş bi istek priz olmayan kütüphane kaldı mı? Hangi çağdayız

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.