Şimdi Ara

Evdeki garip elektrik tesisatı sorunları

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
160
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Eski bir apartmanda kiracıyım. Ev sahibimde b*k kafalının teki. insan canı vs. umrunda değil tek derdi aldığı para. Evde topraklama yok. Hatta tesisatta balya teli bile varmış elektrikçi öyle dedi. Örneğin 2 tane ufo çalıştığında tüm tesisat mahvoluyor. Eve ilk taşındığımda elektrikler yoktu. Priz deliklerinin ikisinde de elektrik vardı çift faz. Daha sonra elektrikçi buatlarda kablolarla oynayıp getirdi elektriği. Şimdi şöyle bir problemim var. Elektrikli şofben var. Ne zaman duş alsam duştan sonra mutfaktaki lamba yanmıyor. Ertesi gün falan düzeliyor. Duş sonrası mutfaktaki lambayı yakmaya çalıştığımda ampülde çok zayıf bir ışık oluyor yanıp sönecek kadar, bazen hiç ışık olmuyor. Problem 1 gün sonra düzeliyor ama tekrar duş aldığımda yine aynı sıkıntı oluyor..


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • kablolar ısınıyor olabilir aman dikkat edin elektrik şakaya gelmez. uzun süre oturmayı planlıyorsanız yine elektrikçi çağırıp gerekirse yeni hat çekmek mantıklı olabilir. belki de kablolarda bir dandiklik olabilir kontrol etmek lazım.


    bu evde çok kalmam diyorsanız geçiçi çözüm için seyyar olarak kablo çekmek belki sorununuzu çözebilir fişe takar veya düğmesinden aç kapa yapabilirsiniz.


    birde sigortaları kontrol edin bazen aşırı gerilimden yanabiliyorlar. bizim evde de durduk yere odanın elektriği gidiyordu belli bir süre sonra geliyordu sonra kontrol edince sigortanin içi yanmıştı değiştirince sorun çözülmüştü. sizde de benzer sorun olabilir. ilk sigortayı kontrol edin aynı sigortaya bağlanmış olabilir, daha sonra kabloları kontrol edin.

  • McCarty kullanıcısına yanıt

    Hocam tesisatta balya teli varmış zaten o kadar dandik kablolar siz düşünün çok eski tesisat zaten topraklama yok,kaçak akım rölesi yok,sigortalarda düzgün çalışmıyodur. Çok tuhaf bir şey farkettim odalardan birinin ışığını 15-20 dakika açık bırakınca mutfağın ışığı yanmıyor. Ya çok ufak bir ışık seyirme yapıyor ya hiç yanmıyor


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • O balya teli değil eskiden topraklama hattı çıplak tel olarak çekilirdi. Zamanına göre normal ama artık demode ve standart dışı. Ev tesisatının tamamı 7.5kw güce göre tasarlanıyordu. O eski evde de böyledir ve zamanla eskiyen hatlar gevşeyen bağlantılar vs o değeri daha da aşağı çekmiştir. Elektrikli ısıtıcınız ise tek başına muhtemelen 4-5kw harcar. Haliyle bağlandığı hattın 2-2.5kw olan sınır değerini aşar. Size tavsiyem arkadaşın da dediği gibi ana hattan direkt kablo çektirin yada kalın bir kablo ile (4 lük kablo mesela) uzatma yaptırıp yine ana hattan sigorta ile bir priz üzerinden (tabi buralar da ana hatta 4 lük kablo ile bağlanacak) seyyar kullanın. Siz bu şekilde kullandıkça kabloların yalıtkanları hasarlanıyor ve iletkenlerin özgül dirençleri artıyor. Teller elektrik teli değil direnç gibi çalışıp normalde de ısı üreterek yangına dahi sebep olabilir.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sozuak -- 9 Ekim 2022; 23:58:18 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.