Şimdi Ara

Evde ses yalıtımı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
1
Favori
8.119
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar büyük çoğunluğumuz apartman dairesinde oturmakta ve 5+1 ya da 2+1 lerimizi istediği ses seviyesinde kullanamamakta..Bu durum için hangi malzemeleri kullanabiliriz ses yalıtımını sağlarız ?

• quote:

Orijinalden alıntı: ilkdostun

Arkadaşlar büyük çoğunluğumuz apartman dairesinde oturmakta ve 5+1 ya da 2+1 lerimizi istediği ses seviyesinde kullanamamakta..Bu durum için hangi malzemeleri kullanabiliriz ses yalıtımını sağlarız ?

Haklısınız kullanamıyoruz tam hakkıyla.Bende bugun Z623 ses sistemi aldım ama hakkını veremıyoruz sistemin,komşuları rahatsız etmemek için.Bende araştırmıştım ses yalıtımı konusunu,izocam kalibel kullanılıyormuş ses dalgalarını soğurarak yalıtım sağlıyormuş fakat çok pahalıya mal oluyor diye vazgeçmiştim.Bir araştırın isterseniz ne kadara patlıyor hocam
  • bu konudan ben de biraz muzdaribim. Ben de bu is icin ozel kullanilabilecek kalin straforlar var ve maliyetleri cok yuksek degil diye biliyorum, ama ne kadar dekoratif olur orasi ayri. Onerileri ben de takip edecegim buradan.
  • Arkadaşlar kalibel var boyu 2.70miş eve zor sokuluyormuş,bir tanesi 25 lira civarları,kalında baya.Bu işleri ancak ustası yapar diye düşünüyorum.Alçı çekiliyor üstüne.Birde duvarları yalıtım yapmış olsan,kapı ve pencerelerinde yalıtımlı olması lazım.Bende pencereler tamam yalıtımlı ama duvarları yapmak mesele gibi duruyor.Kesenin ağzını açmak gerek bu işte baya.
  • yumurta kabının sesi yalıttığı söyleniyor. bir araştırmanda fayda var.
  • quote:

Orijinalden alıntı: buFF00n
    yumurta kabının sesi yalıttığı söyleniyor. bir araştırmanda fayda var.

Yumurta kabı mı? Nasıl yani?
    Bende acayip sinir oluyorum şu ses konusunda millete ses gitmesin diye sistemi minimumda kullanmayı. Duwarlar okadar ince ki zaten konusma sesi bile gidicek nerdeyse. Gelde ses aç!
  • Evet yumurta kolisi ses yalıtımı sağlıyor ama ne kadar başarılı olur ve öyle odada durulur mu bilmem.Bu ses yalıtımı konusu gerçekten gerekli
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    TAVAN SES YALITIMI
    14 yıl önce açıldı
    Ses yalıtımı ve cam filmi
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: kuvars10

Evet yumurta kolisi ses yalıtımı sağlıyor ama ne kadar başarılı olur ve öyle odada durulur mu bilmem.Bu ses yalıtımı konusu gerçekten gerekli

masrafsız olur yumurta kabı kullanmak. denemekten zarar çıkmaz
  • Arkadaşlar, yumurta kolisi, strafor gibi şeylerle ses yalıtımı olmaz. Ses yalıtımı gerçekten zor ve pahalı bir şey. En başta ses yalıtımı için özel üretilmiş malzemeler kullanmak gerekiyor. Bu işi bilen birilerinin yapması gerekiyor. Yaklaşık 2000 ile 10000 TL arasında para harcamanız gerekiyor vs. Orta yollu bir yalıtım bile anca 12-13 db kadar sesi engelleyebiliyor. Ben yeni taşınacağım ev için uzun süredir araştırıyorum, okudukça yapıp yapmamak arasında gelip gidiyorum. Aslında bu konular bu forumda ve diğer forumda sıkça konuşuluyor. Bir okumanızı öneririm. Benim bulabildiklerim;

http://forum.donanimhaber.com/m_45923157/tm.htm

diğer forumda Google sonuçları
    http://www.google.com.tr/search?q=site:www.turkeyforum.com+ses+yal%C4%B1t%C4%B1m%C4%B1&sourceid=navclient-ff&rlz=1B3GGGL_enTR239TR239&ie=UTF-8&hl=tr

• şuanda çalıştığım işyerim yakında akustik testlere başlayacak. Yani cihazların çevreye yaydığı gürültüler test edilecek.

Bunu yapabilmeleri içinde ses yalıtımlı oda hazırlayacaklar. Gözlemlerimi sizlerledede paylaşacam
  • yumurta kolisi sadece biraz yankıyı önleyebilir
    vitex'in dediği gibi yalıtım çok masraflı iştir
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.