merhaba. sorum kısa ve net. ameliyat geçirdiğim için en erken yılbaşına kadar dışarı adım atmam yasak. bu süreçte saçma sapan sosyal medya sayfalarını favlamak, aynı oyunu dönüp dönüp oynamak yerine bu işe gireyim dedim. forumdan bi arkadasla görüştüm kendisi baya yardımcı oldu, favorilere ekledim. kendisini haberdar edeceğim. python ile mi başlayayım? ufakta olsa yardımcı olacak kişilerin yazılarını, management arkadasımın yazılarına eklemeyi düşünüyorum. ve bu pc yazılım işlerinde kullanılır mı? i52430m 520m 6 ram 240 ssd bilgisayardan çok iyi anlarım. 12 yıllık laptopu ilk günkü gibi ayakta tutabiliyorum en azından |
evde oturdugun yerde yazılım ogrenmek

-
-
yasım 19 bu arada
-
laptoo is gorur
pythondan baslayabilirsin
ingilizceyi teknik seyleri anlayacak kadar bilsen yeter, stackoverflowdaki cevaplari anla yeter :)
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
merhaba yorum için teşekkürler. ingilizce sadece aksan olarak biraz zayıf. karşılıklı konusma olarakta zayıf. harici olarak yazılı ingilizce dilinden anlayabiliyorum rahatça.
-
Elbette öğrenebilirsiniz. İhtiyacınız olan şeyler bilgisayar, internet, ingilizce bilgisi, hırs ve merak. Eğer ilginizi çekiyorsa zaten zorlanmadan öğrenebilirsiniz. Ben size visual studio kurup C# öğrenmeye başlamanızı tavsiye ederim. Başlarda siyah bir ekran ile muhattap olmak sıkcı ve korkutucu oluyor. Fakat windows form application geliştirmekle başlarsanız karşınızda boş bir windows uygulaması açılıyor. Siz içine buton, textbox, picturebox vb. tüm elementleri kolayca koyup kendi kodlarınızı ekleyebiliyorsunuz. Butona basınca merhaba yazan bir uygulama yapmakla başlayabilirsiniz mesela.
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > -
bu yazıyı da ekledim öğrenme köşesine hocam. yorum için teşekkürler. dediğiniz şeylere bakarsak pc ve internetim zaten var. hırs merak olayına gelirsek eskiden beridir öğrenmek istediğim bişeydi. önceki zamanlarda gelen aile baskısı nedeniyle erteleyip durdum. bilirsiniz, şu bilgisayarı kapatta bi ders çalış olayı
-
Tekrardan selamlar hocam umarım kısa zaman içerisinde sağlığına kavuşursun.
Zaten bilgisayarın hakkında konuşmuştuk. Sıkıntı yok, ondan daha kötü bilgisayarlar geçti elime zaman zaman. Linux yüklemelerine yardımcı olup geri gönderiyordum; fakat senin Linux yüklemene bile gerek yok (Tabi istersen Linux'dan da Python öğrenebilirsin
). SSD olması baya bir avantaj zaten.
Yukarıda bir arkadaş yorum atmış "Stack Overflow" ile ilgili. Bak onu tavsiye etmeyi unutmuşum. Benim yazılım öğrenme sürecimde en çok ziyaret ettiğim 2-3 siteden birisidir sanırım. Google'a takıldığın noktayı yazdığında zaten genellikle bu site çıkıyor ve hali hazırda başka birinin sorduğu soruyu ve çözümlerini okuyorsun. İngilizce bir site; fakat B1 seviye biri için hiç sıkıntı değil
Geçenlerde internette dolaşırken bir de şu siteye denk geldim
https://python-istihza.yazbel.com
İçeriği güzel gibi geldi. Buna da göz atmak isteyebilirsin.
Edit = Ayrıca attığım sitenin Forum kısmı da mevcut
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The Management -- 15 Kasım 2020; 18:17:42 >
-
merhaba tekrardan. siteleri inceleyeceğim, artık bu işe girmek istiyorum. yardımlar için sağolun tekrardan.
yinede başkalarının yazacağı ek yorumlara açığım.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
En iyi şekilde uygulayarak öğrenirsin yazılımı bir şey öğrendin mesela yazılımla ilgili onu uyglamaya çalış
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X