Şimdi Ara

Evde müzik stüdyosu için sessiz çalışan bilgisayar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
33
Cevap
0
Favori
703
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Ben bir müzisyenim ve de bir ev-stüdyom var. Ancak, bilgisayarımdan memnun değilim çünkü gürültülü çalışıyor. a7n8x-e deluxe kullanıyorum şu an, 1gb ramim var, amd athlon +2500 işlemcim var yanılmıyorsam.. "asus geforce ti 4200 with agp8x" da ekran kartım oluyor sanırım..

Almak istediğim bilgisayarın oldukça sessiz çalışması gerekiyor.. çünkü kaliteli bir mikrofon ile kayıt almaya çalıştığım zaman, bilgisayarın gürültüsü de kayıta ekleniyor, bu da doğal olarak kayıtta istenmeyen birşey...

Hard diskim var, güç kaynağım var, modemim var, firewire ile bağladığım pro bir ses kartım var, dvd'im var, yani bu saydıklarıma para harcamayacağım. cdrom da almam yani çünkü nasılsa dvd'im var.

kasa, anakart, işlemci, bellek ve ekran kartı almam gerek.. maksimum 700-750 dolar civarında bir bütçe ayırdım bu konuya..

anakart araştırdığımda, sonraki seneleri de düşündüğüm için, quad-core desteklesin istiyorum.
    gigabyte 8I965P-DS4
    gigabyte 8I965P-DS3
    gigabyte GA-965P-DS4
    GIGABYTE 965P-DS3P FSB1333
    modelleri arasında karar veremedim

bazısının veriyolu hızı 1333/1066/800/533MHz, bazısı 1066/800/533MHz
    bunların arasında çok büyük fark var mıdır?

ve de ds4 modellerinde bakır soğutma var. Bilgisayarın sessiz çalışması için büyük bir etken midir bu bakır soğutma? Silent pipe da sessiz çalışmada büyük bir rol oynar mı?

bunlar dışında fansız bir ekran kartı gerekli.. çok fazla oyun oynayan birisi değilim, maksimum oynadığım oyun warcraft 3 frozen throne'dur.. Bir de worms undersige var, onu da çalıştıramadım şu anki bilgisayarımda. ekran kartım da fansız ve bu oyunları çalıştıracak olması gerekli. pek birşey bulamadım bununla alakalı. yardımcı olabilir misiniz?

kasa olarak Enermax ECA3052-BS düşünüyorum ama nasıl bir karar hiç emin değilim.. bu konuda da tavsiyelerinizi bekliyorum..

ve işlemci tavsiyeleriniz ne olur? sessiz ve sorunsuz çalışması benim en öncelikli hedefim..
    Yardımlarınızı bekliyorum..

• CORE 2 DUO INTEL-E2160 C2D 98.0000 USD 1 98 USD + KDV
    CORE 2 DUO GIGABYTE-GA-965P-DS3 125.5000 USD 1 125.5 USD + KDV
    DDR2 SDRAM KINGSTON-1 GB DDR2 667 46.0000 USD 2 92 USD + KDV
    PCIE XFX-8600GT XXX ED 139.0000 USD 1 139 USD + KDV
    KASA COOLER MASTER-CENTURION 534+ BLACK 95.0000 USD 1 95 USD + KDV
    TOPLAM : 549.5 USD + KDV
    KDV DAHİL TOPLAM : 648,41 USD

şu tarz bir kasa kombinesi işini görür.Yalnız elindeki psuyu bilmemiz gerekir.Bu elinden sistemden daha güçlü bir sistem.Buna psu da eklemen gerekecektir.Zaten kasada psu mevcut

verdiğiniz kasa, sessiz çalışma için ideal midir? fanlarını daha sonradan extreme sessiz fanlar ile değiştirmem mümkün müdür? 3-4 hdd kullanacağım bir de. Enermax Chakra 250 MM önermişti bir arkadaşım. bu ikisinin arasında sessizlik açısından çok büyük bir fark var mıdır?

psu olarak elimde antec 400 var. SL400P with PFC yazıyor model kısmında.. cooler master'inki sanırım daha iyi?

Orjinalden alıntı: maniac4141

anakart olarak 8I965-DS4'ün bakır soğutması ve silent pipe'i var. Bunların ikisi, sessiz çalışma adına büyük ayrıntılar mıdır?

verdiğiniz kasa, sessiz çalışma için ideal midir? fanlarını daha sonradan extreme sessiz fanlar ile değiştirmem mümkün müdür? 3-4 hdd kullanacağım bir de. Enermax Chakra 250 MM önermişti bir arkadaşım. bu ikisinin arasında sessizlik açısından çok büyük bir fark var mıdır?

psu olarak elimde antec 400 var. SL400P with PFC yazıyor model kısmında.. cooler master'inki sanırım daha iyi?

evet CM dan daha iyi.Kasanın psu su hakkında 1-2 sesli çalışıyor diye duymuştum ama ,zaten elinde Antec varmış.O zaman sorun yok.
    DS4 ün silent pipe teknolojisi başlı başına sessizliktir.Ama şu an P35 serisinin anakartları da ülkemizde.DS4 ün fiyatı şu an 169,9$+kdv civarında
    kasa enermax olarak oda güzel

• peki bu 8I965-DS4'ün fsb'si 1333müdür, 1066 mı?
    hepimizin bildiği bir internet sitesinde 1333 yazarken, başka sitelerde 1066 yazıyor..

doğrusunu nasıl anlayabilirim??

peki bu 8I965-DS4'ün fsb'si 1333müdür, 1066 mı?
    hepimizin bildiği bir internet sitesinde 1333 yazarken, başka sitelerde 1066 yazıyor..

Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: DreDD1903

gigabyte ın sitesine bakarak tabiki
    quote:

sorun da bu zaten abicim.. 8I965-DS4, gigabyte'in sitesinde yazmıyor..

quote:

quote:

http://www.giga-byte.com.tw/Products/Motherboard/Products_Overview.aspx?ProductID=2454

• quote:

Orjinalden alıntı: Hirotaro

quote:

quote:

quote:

http://www.giga-byte.com.tw/Products/Motherboard/Products_Overview.aspx?ProductID=2454

verdiginiz link, 965P-DS4 anakartinin linki
    8I965-DS4 anakartinin degil...

• quote:

quote:

Orjinalden alıntı: Hirotaro

quote:

quote:

quote:

verdiginiz link, 965P-DS4 anakartinin linki
    8I965-DS4 anakartinin degil...

aynı şey

• nasil yani? o zaman isimleri niye farkli? :S:S

nasil yani? o zaman isimleri niye farkli? :S:S

zaman zaman farklı yazabiliyorlar.Dikkat edilecek şey

Anakartın chipseti ile kodudur

Yanii bahsettiğimiz kart Gigabyte 'ın 965p serisinin(chipsetinin) DS4 kodlu anakartıdır.

zaten dikkat ederseniz,google da arama yaptığınızda "8I965-DS4" bu şekilde gigabyte nın sitesine ait dökümanlar çıkmaz,ama 965P-DS4 diye ararsanız,sayfanın ilk başında üreticinin sitesi ile ilgili linki çıkar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hirotaro -- 17 Temmuz 2007; 3:38:31 >

peki sizlere sey sormak istiyorum... p35 ile P965lerin arasindaki fark nedir?

hmmm.. 3-4 gundur anakart secimi ile yatip kalkiyorum ama bu ayrintiya dikkat etmemistim

peki sizlere sey sormak istiyorum... p35 ile P965lerin arasindaki fark nedir?

DS4 yani (965P serisinin bu boardu) ICHR8 i kullanır,P35 ler ise ICH9 u kullanır.Yeni teknolojidir.ve DDR3 bellekleri kullanma imkanı verir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hirotaro -- 17 Temmuz 2007; 3:50:01 >

peki GA-P35-DS3P ile GA-965P-DS3P(rev. 3.3) arasinda kararsiz kaldim. bunlarin arasinda 40dolar farkediyor. sizce deger mi?

seçilen kartın bellek yapısı DDR2, ama kombo bir anakartta tercih yapabilirsin.hem DDR2 hem DDR3 kullanabilen anakartları da var.P35 lerin esas en önemli özelliği demin söylemeyi unuttum.45nm mimarili işlemcileri desteklemekte.

ya peki kardes senin onerin ne olur bu dogrultuda?

elinde yaklasik 750dolarin olsa, sessizlik ve performans adina nasil bir bilgisayar toplardin? tabi sonradan kasanin icerisindeki fanlari sessiz fanlarla degistirebilirim, buna imkanim oldukca yapabilirim...

DDR3 kullanabilen bir karta cok da ihtiyacim olur mu sizce? sessizlik muhim...

ya peki kardes senin onerin ne olur bu dogrultuda?

elinde yaklasik 750dolarin olsa, sessizlik ve performans adina nasil bir bilgisayar toplardin? tabi sonradan kasanin icerisindeki fanlari sessiz fanlarla degistirebilirim, buna imkanim oldukca yapabilirim...

bu birazda gereksinim,ihtiyaca göre seçilmeli.Bence DDR3 e gerek olmaz(şu anlık)
    Ama 6 slotlu (2 slotu DDR2 li 4 slotuda DDR3 lü olan anakartlar var) kullanacak olan sensin.Ama kişisel fikrimi sorarsan,bütçeye göre almazdım.

marka ve model olarak soylerseniz memnun olurum..
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.