Beyler 2 makine var, biri laptop biri de masaüstü, bunları bağlıyorum ama bilgisayarlar birbirini görmüyor.Lütfen kurulum için yardımcı olur musunuz
Ben laptop ile pc bağlantımı hub yardımıyla yaptım.
1 - Modemi pcye bağladım ( usb modem ), 2 - LAN kablosunu ethernetten huba bağladım, 3 - Hubdan başka bir LAN kablosunu da laptopun ethernetine bağladım..
Bu kadar.. Ufak bir kaç ayardan sonra pcler karşılıklı Age Of Mythology, Serious Sam felan oynayabiliyor
Birbirlerini görmeleri mümkün değil. Her iki cihaz da HUB'a takılmalı, veya her iki cihazda modeme takılmalı. Her cihaz kendi yerel ağı içinde farklı IP ler veriyor. Örnek modem 10.0.0.x diye, hub 192.168.1.x şeklinde IP veriyor olabilir.
Eğer yanlış anladıysam, mspaint ile kaba bir çizim yapabilir misiniz?
Modeminizde usb ve ethernet çıkışları var ise bu şekilde ağ kurabilirsiniz..Yok ise size ben kullanmakta olduğum Surecom 8 port switchi öneriyorum..Evde 3 pc sorunsuz şekilde hem internet hem dosya paylaşımı yapabiliyor..Her pcden ''Bu bilgisayar ağ hubu yardımıyla internete bağlanır'' şeklinde yaparsanız 2 pc de hem dosya hem internet paylaşımı yapabilir..
adsl için çoğu kişi bçyle yapıyor: 1-Sadece kablosuz modem al 2-bunu masaüstüne tak 3-adsl lan kartı tak 4-ordan gir