Şimdi Ara

Evde kokoreç yapan var mı ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9
Cevap
0
Favori
4.154
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Deneyen oldu mu arkadaşlar ? Güzel oluyor mu ? Tarifini verbilcek olan var mı ?

• denemedim ama google 'a yazınca çıkıyor tarifleri, muhtemelen güzel de olur
  • quote:

Orijinalden alıntı: Latissimus Dorsi

Deneyen oldu mu arkadaşlar ? Güzel oluyor mu ? Tarifini verbilcek olan var mı ?

Ben sakatatcıdan aldım normal kokoreç satan yerlerdeki gibi sargı halinde isteğine göre dilimleyip satıyorlar. Önce haşladım öyle pis bir köpük çıktı ki anlatamam suyu dökütüm tencereden lavaboya kadar sarkıt oluştu lavoboyu tıkadı. Neyse sonra dilimleyip kavurdum ilk ekmek arasında baharat oranını tutturamadım ama ikinci mükemmel oldu. Ama çıkardığı pisliğe değmez.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Illuminn

denemedim ama google 'a yazınca çıkıyor tarifleri, muhtemelen güzel de olur

Senide bütün konuların ilk yorumcusu olarak görüyorum hep

Her konunun ilk yorumu senin

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben denedim acemilikten yağı fazla olmuştu yarım ekmek zor yedik kalan tencere çöpe gitti.

Kendi yağında pişirin asla yağ dökmeyin

Ama tadı bir harika olmuştu dışardakiler gibi güzel yapmıştım detaylı tarifi PM den verebilirim
  • Kokorecin kilosunu kaça alıyorsunuz. Bugün metro markete gittim. Kilosu 36 liraydı. Bu kadar pahalı olur mu bu ? Kıymanın kilosu bile 20 liraydı
  • Üniversitede okurken bir ara merak salıp Üsküdarda ki balıkçılar çarşısında bulunan sakatatçıdan çiğ kokoreç alıp evde tostta pişirirdim.
    Ancak o kocaman kokoreç tostta piştiğinde yarısından fazlası su olup akar, üzerine ev dumanla dolup taşar ve minnacık kömürleşmiş bir et parçası kalırdı. Üstelik annem "Bu poku eve getirip pişirme" diye kızardı bana.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • eğer bahçeli veya müstakil evin varsa bir yerden +10 kg kazan bul, kazanın kaynaması için biraz odun ve biraz taş (göçmen sobası diye tabir edilen sobada da kaynatabilirsin sana kalmış) sonra sakatatçıdan bol bol sakat at al bağırsak, işkembe (kazanın hacmine göre al yada kazanı aldığın sakatatın miktarına göre al) sonra kazana yarısına kadar su doldur kaynat kaynayınca sakatatları içine at bir süre kaynattıktan sonra etleri içinden al ve suyu dök sonra etleri evde doğra (şekline şuna buna dikkat etme) sonra yiyeceğin kadarını ayır geri kalanını buz dolabı poşetlerine doldurup buzluğa at. ayırdığın eti tavada kavur (baharatı fazla atma, az olduğunu düşünüyorsan yerken ilave et) sonra taş fırın somun al (alt kısmı petekli olanlardan alma) ekmeğin arasına dür ayranla iç
  • Migrostan 250 gramlık paketlerden aldım dana kokoreç tavaya attım kimyon kekik ekledim ekmeği kızartıp içine koydum yanındada domates acı biber turşusu eğer migrosta bidaha bulursam stok yapacam fiyat 6 tl

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.