basit bir canlı beslemek istiyorum bakımı zor olmayan kaplumbağa basit gibi duruyor kuş balık falan beslemek çok zahmetli. |
evde kaplumbağa beslemek hayvana eziyet olur mu ?

-
-
Balık beslemek zahmetli değil, kaplumbağa beslemek balıktan daha zahmetli. Kaplumbağa balığa göre daha büyük ve daha çok yediği için suyunu daha çabuk kirletiyor.
Evimde 3 adet kaplumbağa vardı, kardeşim istediği için almıştım. 1 tanesi büyük diğer 2 tanesi minik su kaplumbağasıydı, her hafta akvaryumdaki suyu değiştiriyordum eğer temizlemezsem taşlar yosun tutuyor, suyu yeşilleniyor ve eve leş gibi bir koku yayılıyordu. Her hafta koca akvaryumu zar zor 2 kişi kaldırıp yıkamak zorunda kalıyordum. En son uğraşamayıp bir petshopa ücretsiz olarak vermiştim.
Balık da dükkanda vardı, 3 adet japon balığı vardı ve onların suyu 2-3 hafta değişmese bile fazla kirlenmiyor ve kötü kokmuyordu.
-
Olur
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
bence kuş al hocam.
6 sene kaplumbaga baktım hatta onun için 2m-1m akvaryum yaptırdım baya büyümüştü.
suyu temizlemesi için araçlar vs baya para harcadım ama ne yaparsan yap o kokudan kurtulamıyorsun.
büyüdükten sonra kimsede almıyor o hayvanı.
yani kısacası eziyet olur. kaplumbaga bakmak kolay değil.
-
Kuş da büyük eziyet, hem hayvana hem kendine.
Arkadaşımda muhabbet kuşu vardı, oraya oturmaya gittiğimde başım şişiyordu. 7/24 evin içide cik cik ötüyor bir zaman sonra aşırı gıcık ediyor. Bazen evin içinde uçması için salıyordu ve sürekli dışkısını bırakıyordu sağa sola, kuşlar çok dışkıladığı için.
-
Hocam sağlam filtrasyonlu akvaryum sizin ilacınız benim 70x30x30 boyutunda bir akvaryumum var sunsun hw603 dış filtrem var içinde karışık canlı doğuran var ayda 1 kere filtreyi temizliyorum temizlerkende akvaryumdan yaklaşık 20 litre su çekiyorum onun dışında sadece eksilen suyu ekliyorum üstüne. -
Kaplumbağa ekipmanını kurmadan sakın almayın.Kapta beslenmez zaten. Büyük akvaryumu, kurualanı, dışfiltresi, uvb ve ısı lambaları, ısıtıcısı vb olması lazım.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X