Şimdi Ara

Evde hiç kimse Üniversiteyi kazanacağıma inanmıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9
Cevap
1
Favori
3.106
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Olay başlıktaki gibi,Lise 3'e gidiyorum,düz lisedeyim.Sbs ortalamam 390 civarı birşeydi bilgisayar başında oturmaktan;gerçi lise 2ye kadar yine aynıydı 70 geldi iki senede yıl sonu ortalamam.Her neyse ablamın sen üniversite kazanamazsın demesiyle yıkıldım, ne kadar haklı acaba ? Çünkü ders çalışmıyorum bu sene dershaneye gitmeyeceğim ve seneye dershaneler yok moralim berbat saat üç olucak ama ben Üniversite hayali kuruyorum çünkü kazanmak istiyorum.Alacağım kitapları hazırladım her şey tamam ama günde kaç saat çalışmam gerekli vs. hiç bilmiyorum ablamın öyle demesi ile resmen gerizekalı gibi hissetim Üniversite umudum kalmadı arkadaşlar

• Nick mesaj uyumsuzluğu...

Hayır, umudunu kaybetme hiçbir zaman. Sadece sınav için değil hayatın bütün evrelerinde umut kaybedilmesi gereken son duygumuzdur. Onu yitirdikten sonra her şeye sahip ol, yine de mutluluk kapını çalmaz.

Önce kendin inan, başarabildiğini kendine kanıtla. Burada dolu dolu paragraflar yazsak da bi nebze rahatlarsın ama somutlaştırıp gözlerinle gördüğünde olabileceğine inanmış olursun.

Tavsiyem: Bir konu belirle, hangi dersten olursa olsun, o konuyu güzelce öğren... Gerçekten öğrendiğini düşündüğün an çalışmayı bırak ve o konuyla ilgili bütün çıkmış soruları çözmeye çalış. Diyelim 100 soru sorulmuş önceden, bu sorularının 2/3'ünü çözebiliyorsan demek ki oluyor... 100 sorudan 70 yapmak yani... Ki yapacaksın da... O sorular önüzdeki sınavlarda sorulacak soruların bir izdüşümü, benzeri yani...

Bu şekilde kendi gözlerinle üniversiteyi kazanabileceğini göreceksin.

Diğer bütün konulara da aynı özeni gösterip çalışırsan soruların büyük kısmını veya hayalindeki okula yetecek kadar olanını çözüp başardığını göreceksin...

Önce inan sonra harekete geç... Dinamik ve dengeli ol, sınav sürecinde duygusallığa yer verme.

• Olumlu Adam kullanıcısına yanıt
    Kazanmak istersen kazanırsın . Kazanmak içinde çalışman gerekiyor . Emek olmadan yemek olmaz .
  • Oku araştır korkularını bu şekilde yenebilirsin nasıl çalışman gerektiğine gelince araştır neler yapman gerektiğini geçmiş konulara bak fikir sahibi olucaksın
  • quote:

Orijinalden alıntı: Olumlu Adam

Olay başlıktaki gibi,Lise 3'e gidiyorum,düz lisedeyim.Sbs ortalamam 390 civarı birşeydi bilgisayar başında oturmaktan;gerçi lise 2ye kadar yine aynıydı 70 geldi iki senede yıl sonu ortalamam.Her neyse ablamın sen üniversite kazanamazsın demesiyle yıkıldım, ne kadar haklı acaba ? Çünkü ders çalışmıyorum bu sene dershaneye gitmeyeceğim ve seneye dershaneler yok moralim berbat saat üç olucak ama ben Üniversite hayali kuruyorum çünkü kazanmak istiyorum.Alacağım kitapları hazırladım her şey tamam ama günde kaç saat çalışmam gerekli vs. hiç bilmiyorum ablamın öyle demesi ile resmen gerizekalı gibi hissetim Üniversite umudum kalmadı arkadaşlar

Ben meslek lisesi çıkışlıyım bende bir çok olumsuzlukla seneye başladım temel filan hiç yoktu ygs em kötü geçti lys fen kasmadım lys matematikle 120 k sıralama getirdim meslek lisesi olmama rağmen hatta babam bana mahale arasında çalışır dahi dedi onlara inat sağlam bir temel yaptım sıkı çalışmayla şimdi seneye bidaha girecem babam hatasını telafi etmek için butik dershaneye bile yazdırdı yani herşey senin azmine bağlı 2 mizinde durumu benzerlik gösteriyor istekli ve azimle çalış

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Kardeşim önünde daha 2 sene var ve meslek lisesinde falan değilsin o zaman daha kötü olurdu çünkü onlar meslek dersleri oluyor ama sen daha avantajlısın onlardan. Her insan başarabilir sadece inanması ve çalışması gerek. Sen de yapabilirsin. 11. sınıfta sıkı bir temel oluşturup yazında iyi çalışırsan 12. sınıfa bomba gibi girebilirsin.
  • Başarının çalışmaktan önce geldiği tek yer sözlüktür.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: heveskiran

Başarının çalışmaktan önce geldiği tek yer sözlüktür.

Aboo aşırı beğendim bu sözü

Bu arada hocam ben de 11 e geçtim Tm yim istersen özelden konuşabiliriz yüzeysel plan vs

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Lise 3'de günde 1 saat çalışsan geçmişe dönük tekrarlarıda yapsan baya yol katedersin.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.