Şimdi Ara

Evde gitar çalma öğrenilirmi

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
1
Favori
477
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Ben 4-5 yıl önce bi hevesle gittim gitar aldım tabi çocuğum o zamanlar.(13-14 yaslarimda) ozamanlar öylesine çalardım tellere vurup. Akortlarını falan hep karıştirmistim. O zamandan beri yilda bi cikartip silerim az bi tellere vururum okadar. Simdi tamamen öğrenmek istoyorum. İnternetteki videolara bakarak öğrenmeye çalışcam. Ancak akortları falan nasıl duzeltebilirim? Birde bilenlere komik gelebilir belki ama uzun zamandır ellemedigim icin telleri degistirmem lazimmi?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Akort=telleri doğru dalgaboyuna ayarlamak

Akor=en az üç sesin aynı anda tınlaması

Hangisini karıştırdın?

• quote:

Orijinalden alıntı: Lews Therin Telamon

Akort=telleri doğru dalgaboyuna ayarlamak

Hangisini karıştırdın?

Telleri ayarlama yerini sqga sola cevirdim surekli

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: S-Dogan22

quote:

Orijinalden alıntı: Lews Therin Telamon

Akort=telleri doğru dalgaboyuna ayarlamak

Hangisini karıştırdın?

Telleri ayarlama yerini sqga sola cevirdim surekli

Doğru akort etmek için makineler ya da da telefon uygulamaları var. Öyle halledebilirsin. Yukarıdan aşağı EADGBE notalarına ayarlamalısın telleri.

4-5 yıldır yatan gitara gelince, büyük ihtimalle paslanmıştır o teller. Paslanmadıysa ellemeye gerek yok sanırım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lews Therin Telamon -- 17 Ekim 2015; 19:24:50 >
  • Valla kardeşim ben gitarı alalı 2 ay oluyor hayatımda enstüman çalmışlığım yok ama senelerce pc ortamında müzikle uğraştım
    ve bugün bunu kaydettim ;

https://www.youtube.com/watch?v=dqQmXTwidxg
  • Ya akortlarını yapsam deneye deneye yaparım diye düşünüyorum

• Bilader, internetten az arastirsan direk konu açıcağına, evde gitar öğrenmek için içinde hevesten çok sevgi olmalı yani günde 15 -20dk çalarak evde bişey yapamazsın, evde gitar öğrenmek için kitaplardan yardım alabilirsin, yada selim ışık videolarından ,bir kere gitarı tamamen öğrenmek diye bişey yok, gitarı öğrenemezsin hep yeni bişey çıkar karşına, sen böyle çok çok artı düzeye çıkman için öyle 3-4 yıl yetmez, 10larca yıl gerekir hevesini kırmak istemiyorum ama gitar sahilde karı kıza hava atmak değil, gitar son yıllarda herkesin eline dustu ne yazıkki
    şundan ne yazıkki adam gitarla alakası yok ama bi kaç akor biliyor çaldığını sanıyor,hava atmaya çalışıyor sosyal medyaya fotoğraf atıyor gitar yaşam tarzım diye falan ama adam daha 1 aylık gitarcı (!) gitar bu değil. Ben ilk seviyede hocayla çalışılmasından yanayım, temel eğitimi aldıktan sonra evde kitaplar videolar ile hızlanıp belirli bi düzeye ulasabilirsin , birazda senin calismana bağlı evde öğrenmek.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Ne boş yaptın be kardeş..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kancaaa

Bilader, internetten az arastirsan direk konu açıcağına, evde gitar öğrenmek için içinde hevesten çok sevgi olmalı yani günde 15 -20dk çalarak evde bişey yapamazsın, evde gitar öğrenmek için kitaplardan yardım alabilirsin, yada selim ışık videolarından ,bir kere gitarı tamamen öğrenmek diye bişey yok, gitarı öğrenemezsin hep yeni bişey çıkar karşına, sen böyle çok çok artı düzeye çıkman için öyle 3-4 yıl yetmez, 10larca yıl gerekir hevesini kırmak istemiyorum ama gitar sahilde karı kıza hava atmak değil, gitar son yıllarda herkesin eline dustu ne yazıkki
    şundan ne yazıkki adam gitarla alakası yok ama bi kaç akor biliyor çaldığını sanıyor,hava atmaya çalışıyor sosyal medyaya fotoğraf atıyor gitar yaşam tarzım diye falan ama adam daha 1 aylık gitarcı (!) gitar bu değil. Ben ilk seviyede hocayla çalışılmasından yanayım, temel eğitimi aldıktan sonra evde kitaplar videolar ile hızlanıp belirli bi düzeye ulasabilirsin , birazda senin calismana bağlı evde öğrenmek.

Haklısın. Benim nedenimde aynı :D

• quote:

Orijinalden alıntı: Eddie Van Halen

Ne boş yaptın be kardeş..

Bilader, sen bunu diyerek zaten boş yapmış oluyorsun, arkadaşa yardım et laf olsun diye yazma.

• Tamam bilader..
  • Tamam hocam

• Benimde yıllardır içimde olan bir hevesti baģlama yada gitar çalmak.Ve yaş 35 e geldiğinde kararımı gitardan yana kullandım. ( şimdi biri burda kalkıp demesin bana 35 yaş çok geç diye ) :) evet kesinlikle erken yaşlarda başlamak daha iyi olacaktır ama ensturuman calmanın yaşı olacağını düşünmüyorum.Tabi 60 yaşına gelmiş bir insan için bunu soylemiyorum eller titriyosa iş bitmiştir :)
    Evet geyiğe ara verip asıl konuya gelmek istiyorum.6 hafta önce klasik bir gitar alarak kursa başladım bire bir ders alıyorum.nota,arpej,ritim akor vs. Ve sonuçta bir iki parça çalmaya başladım ve en az 1 yıl devam etme sözü verdim kendime.eğer evde tek başıma kitaplardan ve netten öğrenmeye kalksaydım 6 haftada ogrendiklerimi 1 yilda falan ogrenebilirdim yada gercekten öğrenemeden bu hevesten vazgecerdim.Bu demek deģildir ki evde öğrenilmez, eğer kişi gercekten bu konuda yetenekliyse ve azimliyse belki ama ben kendimde o cesareti göremedim.kursa gittiģim halde saatlerce alıştırma etüt yapiyorum, bazen zorlandığım anlarda gitarı biŕ köseye birakıp kendi kendime soyleniyorum 35 den sonra nereden bulaştım diye, ama sonuç olarak tekrar elime alıyorum ve caloismaya kaldigim yerden devam ediyorum ve sonuç olarak gercekten profesyonel bir eğitimle bu işin olacagına inanarak çalışıyorum.

• valla ben yaklaşık 1 yıldır evde koltuktan koltuğa kanepeden kanepeye sürünerek "Gitar neymiş, nasıl çalınırmış, teller nedir ne değildir, akort nedir, akor nedir, akort değiştirmenin bize ne yararı vardır, nota nedir, nasıl öğrenilir, yolu yöntemi nedir?" gibi soruların cevaplarını kendimce buldum ve işin mantığını anladım. Ama bu öyle kolay olmadı öncesinde gelen 3-4 yıllık bir metal müzik aşkı ve ardından artık kulaklarının duyduğunu ellerinde üretme isteği sayesinde oldu. Sürekli araştırma yapman gerekir tek başına öğreneceksen. Yanına mutlaka bir tane sana rehber olsun diye bir gitar metodu alacaksın. Yavaş yavaş öğreneceksin, nota-akor bilgini geliştireceksin. Ben öyle yapmadım, 2-3 aylık klasik gitar deneyimimden sonra gittim cumburlop verdim 400 lirayı aldım bir elektro gitar bir amfi. Bugün de 6-7 aydır kullandığım o gitarımla amfimi aynı fiyattan sattım çok hüzünlüyüm. Ama tabi boş yere satmadım 1250 liraya (büyük ihtimal)Jackson JS32T Kelly modelinden almak için sattım. Amfim zaten var önceden almıştım 2. el olarak İstanbul'dan getirttim, 300 liraya Blackstar ID Core 20(Eddie Van Healen isimli arkadaşımızın payı büyüktür almamda bu amfiyi).
    Haydi kolay gelsin...

• Başlayanlara klasik gitar kesinlikle önermiyorum. Klasik başka bir enstrüman arkadaşlar, klasik gitari ritim atarak duman çalabileceğiniz bir enstruman görmeyin lütfen. Klasik gitarın kendine has teknikleri vardir penasız, yeni başlayanlar, dinlediğiniz müziğe göre gitar seçimini yapınız

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.