Şimdi Ara

Evde Çalışan elektronik Cihazlar Kapatılırsa Zarar görürmü

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
637
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar evlerimizde çalışan bir sürü alet var ama bunlar bir çogu standby konumunda kalıyor kapatılınca.Bu aletleri her gece kendimiz yada dijital zaman ayarlı prizle kapatsak ve sabah açsak acaba aletlere bir zarar verirmi.Tasarruf yapalım derken televizyonu,ps3 yada modemi kaybetmeyelim.Bilgisi olan arakadaşlar cevaplarsa sevinirim.



  • Ben sürekli işim bittiğinde anahtarlı grup prizin anahtarından kapatırım yıllardır, şimdiye kadar sorun yaşamadım. (plazma televizyon+uydu+ses sistemi- LCD televizyon+uydu+media player- PC+modem+ 2.1 ses sistemi+yazıcı)
  • Hiç bir zararı olmayacağı gibi , karınız da olacaktır. Hem elektrik tüketiminizde az da olsa bir kazancınız olacak , hem de özellikle SMPS beslemeli cihazlarda , besleme kondansatörlerinizin ömrü 2 kat uzun olacaktır. Çok rastlanan kondansatör bozulmaları , en az 2 kat süre sonra ortaya çıkacaktır.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: untayk

    Hiç bir zararı olmayacağı gibi , karınız da olacaktır. Hem elektrik tüketiminizde az da olsa bir kazancınız olacak , hem de özellikle SMPS beslemeli cihazlarda , besleme kondansatörlerinizin ömrü 2 kat uzun olacaktır. Çok rastlanan kondansatör bozulmaları , en az 2 kat süre sonra ortaya çıkacaktır.


    peki bu aç/kapa olayını manuel kontrollü prizlemi yapayım otomatik prizle yapsam sorun olurmu sayın arkadaşım.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.