Şimdi Ara

Evde beyaz ışık kullanan insanların kültürsüzlüğü, varoşluğu (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
148
Cevap
2
Favori
19.927
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
56 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Pavyon
  • kralı analım
  • konudan bir şey anlamadım ama kibar uslubunuz takdire şayan, sevgi ve iyilikle kalın
  • Beyaz ışık okumak için daha iyi ve gözü daha az yoruyor bu bir gerçek, okullarda ve hastanelerde bu yüzden tercih edilir.
    Fakat bana göre beyaz ışık oturma ve yatak odasında kullanıldığında odanın ambiyansını kesinlikle bozuyor.
    Beyaz aydınlatılmış bir ortamda psikolojik olarak rahat hissedemiyorum bilmiyorum. Amerikan filmlerinde de dikkat ederseniz
    hep soft sarı ışık kullanırlar evde.
    Öte yandan eski soft kaplaması olmayan tungsten ampuller de çok sarı ve loş ışık veriyor 100w bile olsa.
    Günümüzde bence en temizi günışığı tonundaki led ampuller.
    15w/1400 lumen ve üzeri değerlerde alırsanız odanız ışıl ışıl olur, 100w tungsten ampulden çok daha iyi aydınlatıyor ve sarı tonu çok daha açık ve soft ışık verdiği için odanın ambiansı bozulmuyor. Üstelik sadece 15w tüketerek tasarruf edilmiş oluyor.
    Krem veya beyaz tonlarında oda tasarımı ve soft ışıklandırma bana huzur verir. Kişisel tercih tabi.

Evde beyaz ışık kullanan insanların kültürsüzlüğü, varoşluğu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vain -- 26 Nisan 2019; 20:48:18 >

• Birkaç gündür başlığa denk geliyorum yanıt yazmıyayım diyorum ama dayanamadım.

Beyaz ışık <--------> kültür

alakası yok hocam. tüketim çılgınlığı karşısında bize dayatılan bir ürün sadece. Sarı (warm) ledlerin ömürlerinin beyaza göre daha kısa olduğunu duymuştum herhalde biraz da bundan olabilir.

Başlığınızı görünce şu cem yılmazın ali baba ve yedi cücelerinde bir tip vardı, şimdi adını hatırlayamadım, hani ikide bir barda falan karşılarına çıkıp "tüh kültürsüzler rezil herifler!" falan diyordu ama kendisi de içi boş bir insandı ister istemez o geldi aklıma güldüm. Yanlış anlamayın çağrışım yaptı

hah buldum şahsı:
    Yosi Mizrahi imiş adı izlediyseniz hatırlayacaksınız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KendiİsteğiyleAyrıldı -- 26 Nisan 2019; 20:48:12 >
  • Asil beyaz isik gozu cok yoruyor. Ben yillardir sari isikta ders calisiyorum. Gozlerim kartallar gibi goruyor. Yorulmuyor hic de gozlerim. Ama sabahlayacaksam beyaz isik aciyorum uyutmuyor cunku.
    100 watt halojen 2000 lumen isik veriyor bu arada yanlis olmasin. Tungsten zaten eski ve daha verimsiz. Halojen tungstenle tipatip ayni sadece gaz da var icinde. Ha ben 10-20 watt halojen kullaniyorum genelde masada onlar isimi goruyor.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Enthris

evinde beyaz ışık kullanan da ılık falandır heralde..yıl 2019 mor ışığa geçmeyenler mi var hala ??
    Blacklight akar

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Ben de diyorum; bi kültürsüzlük seziyorum kendimde.
    Sayende aydınlandım,teşekkürler.
  • Beyaz ışığın uyku problemi oluşturduğunu duymuştum. Evimde 3000k kullanıyorum lambaderler de 2700k.

• Tegolist denen sahis gibi baslik yazsaydin

Beyaz isik kullanan turk insani tembeldir zaaa xd

• Beyaz ışıkla ne alıp veremediğini anlamadım fakat tercih meselesidir varoş vs herhangi birşeyin göstergesi olmamakla beraber beyaz ışık evdeki ortamın gündüze en yakin şekilde görünmesi demektir sari renk ise kontrasti arttırılmış Tv ekranı gibidir gerçek renkten uzaktır. Nostaljik olsun isteniyorsa lambalar komple sökülüp mum ışığında ev aydınlatılabilir tabiki.

• Bi psikoloğa görünsen iyi edersin

• Beyaz ışık ilk açıldığında daha aydınlık ferah his veriyor. Daha sıcak renkler ise tam aydınlatılamamış veya dikkat isteyen alanlarda eksik gibi hissettiriyor. Biraz da alışkanlık var diyelim. Zaman geçtikçe beyaz ışık fazla sert olduğu için rahatsız edici oluyor. Sıcak ışığın yumuşaklığını arıyor insan.

• ya arkadaş artık bu kadar bilmeyin yeter ya :)
    sana ne kardeşim milletin ne renk ışık kullanacağından ,hele ki bunun kültürle ne ilgisi var ?
    adam işi gücü bırakmış bir sürü anlatmış :)

he ya tek derdimiz beyaz ışıktı ,onu çözdüğümüzde süper kültürlü bir millet olacağız
  • Beyaz ışık göze zararlı.
    Sarı ışık doğal ışıktır.

• C.CEMİL kullanıcısına yanıt
    İşi gücü bırakmak değil o paragrafı 20 saniyede düşündüm yazıya döktüm, aslında 20 yıl +20 saniye ama neyse. Ben son derece entellektüel ve şahsına münhasır bir insan olduğumdan, düşüncelerimi anında yazıya dökerim. Çok merhametli ve yardımsever de bir kişiliğim olduğundan, bu eğitimsizlik ve kültürsüzlüğe bir dur demek istedim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Some guy -- 27 Nisan 2019; 1:24:27 >
  • Some guy S kullanıcısına yanıt
    başka hangi çok önemli konu hakkında başlık açtın ?
    bilgilenip süper eğitimli ve kültürlü olalım

merhametli olduğun için millet beyaz ışık kullanmayacak ve kültürlenecek ?

kafa bulmak için konu açtım desen çok daha mantıklı olurdu
  • Forum tüm cahil dolu. Evde beyaz ışık, araçta içinde mavi kırmızı bunlar zararlı.

• Saçmalık ötesi bir konu daha

Hiç mi başka derdiniz yok...

• Konuyu açan arkadaşa %100 katılıyorum. Evimde vakit geçirdiğim odada klasik eski tip ampül kullanıyorum. diğer odalarda tasarruflu ampül. Çünkü led ışık tasarruflu olsa bile yaşam alanımda rahatsız edici oluyor.
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.