Şimdi Ara

evde antreman + geliştirici haplar ile ne, nasıl yapılır ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
26
Cevap
0
Favori
7.069
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • beyler hergün evde 50 mekik 50 şınav bir de dumbellımla egzersiz yapıyorum ve iki günde bir koşu bandında yaklaşık 7 km koşu+yürüme karışık antreman yapıyorum. Ağır ağır kilo verip forma girsemde vücudum şekillenmiyor. Bir ay boyunca spor salonuna gittim body yaptım yani şekillenmek için yapılabilecek harekleteri az çok biliyorum ancak evimde, salondaki alet ekipman olmayınca yeterli bir şekillenme sağlayamıyorum.

biraz araştırdım bu işler için creatin, protein tozu ve amino asit gibi maddeler satılıyor. Bunlar ne işe yarar nasıl kullanılır?Diyeceğim bu antremanlarla beraber yağ yakıcı kas yapıcı zararsız ne önerirsiniz? nasıl kullanmalıyım bir fikir verirseniz sevinirim...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi VeliBaba42 -- 13 Mart 2009; 13:12:41 >

• Alsanda bir işine yaramaz çünkü beslenmediğin için şekillenmiyorsun. 3rs!n hoca beslenme ve beslenme destek hakkın bir şeyler döktürmüştü önce onu okumanı öneririm. Bir ay salona gittinde ne öğrendin ki ? mesela şunlaracevap verbilir misin ? :
    1- Dış tricepsi (lateral head) geliştirmek için nasıl bir çalışma düzeni uygulanmalı ?
    2- Çalışmalara cevap vermeyen ön omuza nasıl bir düzen uygulanmalı ?
    3- Göğüsün sağdan sola çizgilenmesine en iyi hangi alet yardımcı olur ?
    4- Dış biceps nasıl uzatılır ?
    5- Kanatları genişletmek nelerle mümkün (kalınlaştırmak değil genişletmek) ?

Sana 5 basit soru hadi bakalım
  • quote:

Orjinalden alıntı: Bombacı Mülayim

Alsanda bir işine yaramaz çünkü beslenmediğin için şekillenmiyorsun. 3rs!n hoca beslenme ve beslenme destek hakkın bir şeyler döktürmüştü önce onu okumanı öneririm. Bir ay salona gittinde ne öğrendin ki ? mesela şunlaracevap verbilir misin ? :
    1- Dış tricepsi (lateral head) geliştirmek için nasıl bir çalışma düzeni uygulanmalı ?

olmadı ama şimdi bu salonda öğrendim dediğim hocam iki ayrı çalışma düzeni vermişti. Bir ayda yaptıklarıma göre belirgin bir gelişme olmuştu ve hocam hareketleri değiştirmeden ağırlık arttırarak istediğim şekile ulaşabileceğimi söylemişti. Orda öğrendiğim neyse devam edeceğim işte. Şimdi benim soruma gelelim

• adam gibi cevap verebilecek birisi yok mu?
  • quote:

Orjinalden alıntı: bozkurt-mhpcCc

sizin yapacaginiz sporunda antrenörlerinizinde... 6-10 tekrar ile en az 3-4 set yapip calis ozaman kas olur

• quote:

Alsanda bir işine yaramaz çünkü beslenmediğin için şekillenmiyorsun. 3rs!n hoca beslenme ve beslenme destek hakkın bir şeyler döktürmüştü önce onu okumanı öneririm. Bir ay salona gittinde ne öğrendin ki ? mesela şunlaracevap verbilir misin ? :

1-kick back
    2-iyi bir omuz ıcın 2 gun dınlenme gerekır, ön omuz üst göuslede calısır military press ilede calısır omuz ile göus antremanının arasında 3 gun fark olmalı, sıkıstırma hareketlerınde fazla agırdan kacınılır gerılme suresı max sevılere cıkartılır.
    3-pullover ile alt cızgı olusturulur , dıps ılede köşeler kavıslendırılır
    4-barı dık tutarak tabıkıde, örnegın hammer curl hangı yönde kalkarsa kalksın sısmıs olan pazuyu asagı ceker uzatır
    5-single arm row bu hareket dıyerlerıne göre kanatı dıs kısma dogru genısletır, bu yuzden bınbır cesıt hareket var hepsını bılmekte yarar var

sen bunları 5 sene gıtsen bile zor ögrenırsın. bunlar püf noktalar kardesım tecrube ıster bılmedıgın seylerı baskasına bılıyomus gıbı sorma

pekı ben sana soru sorayım ( çoook basıt ) ama senelerımı aldı

1- Yan beli hiç şişirmeden nasıl yan kasları bellı edersın
    2- alt karın kası ( legraıse) nasıl cekılmelı
    3- kalfler nasıl calıstırılır (zaman aralıgı vs)
    4- trapeze yuk bındırmeden omuz hareketlerı nasıl yapılır
    5- Neden bodycıler bılege önem verırler

bunlar püf noktalar kardesım bunları bılırsen ısını dogru yapıyosundur. 2 agırlık kaldırdım dıye kımse kımseye nasıhat vermesın

• quote:

Orjinalden alıntı: 87akin-izmir

quote:

1-kick back
    2-iyi bir omuz ıcın 2 gun dınlenme gerekır, ön omuz üst göuslede calısır military press ilede calısır omuz ile göus antremanının arasında 3 gun fark olmalı, sıkıstırma hareketlerınde fazla agırdan kacınılır gerılme suresı max sevılere cıkartılır.
    3-pullover ile alt cızgı olusturulur , dıps ılede köşeler kavıslendırılır
    4-barı dık tutarak tabıkıde, örnegın hammer curl hangı yönde kalkarsa kalksın sısmıs olan pazuyu asagı ceker uzatır
    5-single arm row bu hareket dıyerlerıne göre kanatı dıs kısma dogru genısletır, bu yuzden bınbır cesıt hareket var hepsını bılmekte yarar var

sen bunları 5 sene gıtsen bile zor ögrenırsın. bunlar püf noktalar kardesım tecrube ıster bılmedıgın seylerı baskasına bılıyomus gıbı sorma

pekı ben sana soru sorayım ( çoook basıt ) ama senelerımı aldı

1- Yan beli hiç şişirmeden nasıl yan kasları bellı edersın
    2- alt karın kası ( legraıse) nasıl cekılmelı
    3- kalfler nasıl calıstırılır (zaman aralıgı vs)
    4- trapeze yuk bındırmeden omuz hareketlerı nasıl yapılır
    5- Neden bodycıler bılege önem verırler

bunlar püf noktalar kardesım bunları bılırsen ısını dogru yapıyosundur. 2 agırlık kaldırdım dıye kımse kımseye nasıhat vermesın

Önce şunu söyleyeyim bunlar püf nokta değil bilinmesi gerekenlerdir. Bugün mr olympia seviyiseni gelmiş şampiyonlar bile hala şuram eksik buram eksik diyerek çalışmalarını türlü şekillere sokmakta hatta bu konu üzerinde bilim adamları türlü makineler icat etmeye çalışmaktadır.

1-oblikler hafif ağırlıkla yapılan side bend ile çıkar
    2- leg raise alt karın kası değildir alt karın kası rectus abdominustur leg raise alt karını çalıştıran bir harekettir. alt karın kasını en iyi kendi kilonun %10 u bir ağırlıkla leg raise , hanging raise ve knee-up gibi egzersizlerle çıkarırsın. Soruyorum 1 ay salona giden bir adam ev de bunları yapmak için bilmesi tecrübesi olması gerekmezmi.?
    3- Çok tekrarlı setler ile ortalama 6 set üzerinde 2-3 gün arayla çalıştırılır. soleuslar beyaz lif ağırlıklı olduğu için oturarak yada leg press makinesinde düşük tekrar ile çalıştırılır.
    4- Negatif tekrarlar uzun tutulur , pozitif safhada trapezlere yük bindirmemek için yol 3 e bölünür ve 3 kez duraksama yapılır. Yeterli tecrübe yoksa tabii ki trapezler çok araya girer ama akıll bir ağırlıkçı bilir ki press egzersizlerinde başı arkaya atarak trapezleri sıkmak ve yardım almak daha ağır kaldırmayı e adaleyi daha yük altında bırakmaya olanak verir. Yine soruyorum arkadaşımız 1 ayda bunları öğrendi mi yoksa deneme yanılma yoluyla kendi mi icat edecek ?
    5- Sadece badici değil kollarını kullanan tüm sporcular ön kola önem verir (bilek değil) çünkü tutucu (Deadlift , benchpress) , çekici (Barfiks , pulldown,curls) , itici (tüm pressler) ve kavramayı (Deadlift, rows) sağlayan en önemli kas grubudur bu da daha ağır kilolara girmek ve sakatlık riskini minimuma indirmektir.
    Eklemekte yarar var vücutgeliştirme vücutgeliştirme gibi yapılırsa sakatlık riski olmayan tek spordur. Hatta Jay cutler şu ana kadar hiç sakatlanmadığını bile söylemiştir.

Yine diyorum bunlar püf noktalar değildir yurt dışında sadece bir bölge üzerine {mesela kalfler} yazılmış onlarca kitap vardır. Anatomi ve kas bilgisi çocuk oyuncağı yada iki ağırlık kaldırayım işi değildir. En basitinden bir bakmışsın Rabdomiyoliz olmuş yada simetrin bozulmuştur.

Senin cevapların yetersiz misal yanlış olanlar :
    1- kick back daha çok at nalı görüntüsünü verir ama lateral hadi geliştirmek için ağır çalışmalar yapmak zorundasın bunu da en iyi 6 tekrarlı rope press down , weighted close grip dips gibi yüksek kilolara çıkmana olanak veren egzersizlerle tamamlarsın.
    2- çalışmalara cevap vermeyen omuz için sorun basitti : Göğüs ile ön omuz ve yan amuz aynı gün çalışılır arka omuz ise sırt ile aynı gün. Böylece dinlenme süresi uzar ve haftada bir kez çalışmış olur
    3- Pullover alt çizgi oluşturmaz göğsün üste doğru toparlanmasını sağlar ayrıca pullover artık daha ziyade kanatlar için uygulanan bir harekettir çünkü göğsü izole etmesinden ziyade alt kanatlara sağladığı fayda daha fazladır. Dips dış göğsü geliştiri ama çok fazla çizgilendirmez birazı doğru , çizgilenmeyi Cable Cross over sağlar dips ile süper setlenirse maksimum verim elde edilir.
    4- Doğru sayılır ama ön kollar işin içine çok girer en iyisi close grip z bar scott curldür.
    5- Hepsini bilmeye gerek yok. Dumbell row dış kanatları kalılaştırır ben genişletmeyi sordum ? Genişlik için hareket silsilesi uzun egzersizler seçilir reverse grip pull down , vbar pull down , one arm seated row gibi kablolar ile gerilimin uzun sürdüğü cheating yapılamayacak çekişler yapılır yapılır.

Ben 2 yıldır çalışıyorum demek ki salondaki tecrübeli abilere sorular sorulur , biraz kitaplar karıştırılırsa 5 yıla bile gerek yok. Verilen de nasihat değil bir daha düşünmesini sağlamak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bombacı Mülayim -- 14 Mart 2009; 13:47:32 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  •  evde antreman + geliştirici haplar ile ne, nasıl yapılır ?

sağdaki benim arkadaşlar evde 4-5 hareket yapıyorum.fit bir vücuda sahip olmak için neler yapmam lazım.
  • amacım sana laf atmak degıl yanlıs anlama, her turlu konuda konusup atıp tutanlar var saglık bu sakaya gelmez tabı, ben yaksık 3.5-4 senedır bu ısı yapıyorum ama kımse bılemez tabı sıte body sıtesı olmadıgı ıcın kımse kımseye kolay ınanamıyo, bende tecrubelerımden yola cıktım da söyledım ama 1 ay spora gıtmıs bırıısne bu sorular sorulamaz o da bunları ögrenmesı ıcın rahat 1 sene kadar tecrube edınmesı lazım
    herkezekolay gelsın ne dıyım ayrıca bende evde yapıyorum cogu zaman, herseyım tam
  • bir akıl verin.
  • quote:

Orjinalden alıntı: 87akin-izmir

amacım sana laf atmak degıl yanlıs anlama, her turlu konuda konusup atıp tutanlar var saglık bu sakaya gelmez tabı, ben yaksık 3.5-4 senedır bu ısı yapıyorum ama kımse bılemez tabı sıte body sıtesı olmadıgı ıcın kımse kımseye kolay ınanamıyo, bende tecrubelerımden yola cıktım da söyledım ama 1 ay spora gıtmıs bırıısne bu sorular sorulamaz o da bunları ögrenmesı ıcın rahat 1 sene kadar tecrube edınmesı lazım
    herkezekolay gelsın ne dıyım ayrıca bende evde yapıyorum cogu zaman, herseyım tam

İşte sen benim dediğimi yanlış anlamışsın o yüzden bir karmaşa oldu. Benim arkadaşa o sorularla cevap beklememin nedeni zaten belli , hem beslenme desteği kullanacaksa , hem de evde çalışacaksa bozulan simetriyi nasıl düzelteceğini bilmesi lazım yani tecrübe, dediğim gibi iş sadece ağırlık yukarı aşağı hareket ettirmekle olmuyor yada bu ürünler bu şekilde kasları geliştirmiyor. İşin özü soruları sormada ki amaç kafasına dank etmesini sağlamak yoksa ben de bilmediğim soruları ona sormak gibi bir niyetle yazmadım.

• yaaa kimse neden cevap vermiyor şimdi gidip bilmediğim ilaçları alacağım ters bir etkisi olacak bir ömür küfür edeceğim size ben ne sordum siz ne diyorsunuz ya tamam siz bişeyler biliyorsunuz, ya biz bilmeyenler ne olacak

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi VeliBaba42 -- 14 Mart 2009; 19:12:53 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: ::ExtremE::

yaaa kimse neden cevap vermiyor şimdi gidip bilmediğim ilaçları alacağım ters bir etkisi olacak bir ömür küfür edeceğim size ben ne sordum siz ne diyorsunuz ya tamam siz bişeyler biliyorsunuz, ya biz bilmeyenler ne olacak

1 2 ayda pek bir gelisim olmaz.. Ayrica istedigin ilaci alabilirsin.. Uygun hareketler ,sistemli bir calisma, iyi bir beslenme ve en onemlisi guzelce dinlenmeden hic bir gelisme goremezsin..Gordugun degisiklikler kisa sure sonra kaybolur gider.. Sana tavsiyem salonda calisman.. Profesyonel yardim alarak kendini sakatlama riskini minimuma indirip saglikli kalma yolunda bir adim atmis olursun.. Ilac konulari icin de oldukca erken.. Minimum 6 ay kadar bir sure calisip bir temel olustur bakalim.. Kaslarini ve vucudunu bir tani.. Daha sonra onlarin istedigini verebilirsin.. Belki hic bir destekleyici kullanmana gerek kalmaz? Yuzlerce degisik turde hareket ve bunlarin nizami kurallari vardir, bu cerceve icinde dogru sekilde hareketi yapmak ve kendini dinlemek cok onemlidir.. 50 sinav + 50 mekik ve dumbelllar ile yapacagin hareketler ile ancak formda kalabilirsin.. Fakat tum bunlardan once istedigin formu olusturmak biraz zamanini alacaktir.. Genetik bir avantajin yoksa kisa zamanda cok buyuk beklentilere girme benim tavsiyem budur.

Not : Yasin, boyun, kilon ve kendin hakkinda hic bir bilgi yok fakat ustte yazdiklarim geneldir..Atasina sahip bir gencin de saglam kafanin, saglam vucudda olmasi gerekliligini bilmesi gerekir.. O yuzden kendi kafana gore alacagin ilaclarin risklerini de bilmeli ona gore davranmalisin. Kendi kararlarinin talihsizliklerini de baskalarinin uzerine yikma derim : )

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yander -- 14 Mart 2009; 20:10:17 >

• quote:

yaaa kimse neden cevap vermiyor şimdi gidip bilmediğim ilaçları alacağım ters bir etkisi olacak bir ömür küfür edeceğim size ben ne sordum siz ne diyorsunuz ya tamam siz bişeyler biliyorsunuz, ya biz bilmeyenler ne olacak

artıslık yapma ... öle bagırıp cagıracagına gıt bı spor salonunaa ögren mecburmu burdakı ınsanların sana yorum yapması sorularını cevaplaması, kım dıyo sana ılac al dıyee hem ılac degıl onlar ek besın takvıyedır spor yapmıyosan almana gerek yoktur hastamısınkı mecbur alasın ılac mı bu sen bunları bı ögren sonra kufredılecek bırsey varsa hep beraber ederız ama senın kendı bılgısızlıgın yuzunden baskarına kufretmen cok sacma, bı dunya yazılar yazıldı önceden hazırlanmıs programlar var beslenme cesıtlerı var bı arastır öle oturdugun yerde hıc bısey olmaz

Bombacı Mülayim sorun degıl yanı su yazdıklarımızdan bı kacını halen bılmıyenler var vucudu spora alısmamıs alt yapı oluşturmadan ek besın almak ısteyenler var hatta buna ılac dıyenler var neyseee yaa banane...

• @87akin-izmir

yaptığım artistlik değil. Siz de kavga edecekseniz defolun başka yerde kavga edin burdaki insanlar sizin tartışmanızı görmek zorunda mı? burdaki kimse bana cevap vermek zorunda değil dediğin gibi kimseyi de zorlamıyorum. Spor salonuna gidecek zamanım yok olsa zaten burda seninle falan hiç uğraşmazdım.

@Yander

usta verdiğin cevaplar için teşekkürler. 1.82 boyum var 77 kiloyum. Yaza kadar okul yüzünden zamanım olmayacak. Yaza kadar evde zaman buldukça vücudumu geliştirmek istiyorum. Öyle tam şekillensin de değil istediğim. Yağları yakayım yeter. Belirli yerlerde yağlanma var ve lokal olarak da yağ yakılamayacağını biliyorum. Bu yüzden iki günde bir 7 km koşuyorum ve yediklerime dikkat ediyorum. Ama bu halde bile genetik olarak ne yesem yarıyor. İnternette haplar gördüm işte, yağsız kas isteyenler için falan diye öğrenmek istedim. Tıp o kadar çalışıyor ve bu hapları çıkarıyor bana yağ yakmada az da olsa yardım etse yeter... Yok mudur böyle bişey?

• quote:

@Yander

usta verdiğin cevaplar için teşekkürler. 1.82 boyum var 77 kiloyum. Yaza kadar okul yüzünden zamanım olmayacak. Yaza kadar evde zaman buldukça vücudumu geliştirmek istiyorum. Öyle tam şekillensin de değil istediğim. Yağları yakayım yeter. Belirli yerlerde yağlanma var ve lokal olarak da yağ yakılamayacağını biliyorum. Bu yüzden iki günde bir 7 km koşuyorum ve yediklerime dikkat ediyorum. Ama bu halde bile genetik olarak ne yesem yarıyor. İnternette haplar gördüm işte, yağsız kas isteyenler için falan diye öğrenmek istedim. Tıp o kadar çalışıyor ve bu hapları çıkarıyor bana yağ yakmada az da olsa yardım etse yeter... Yok mudur böyle bişey?

Istegini anliyorum da bu istedigin sey yaza kadar olsun diyebilecegin birsey degil ki. Yagsiz kas istiyorsun ama o haplar direk yagsiz kas yapmiyor elbet.. Once derinin altina guzelce kaslarini insaa et ondan sonra yagsiz olanini dusun derim.. Hadi bir sekilde oldu diyelim.. Peki verdigin bu kilolar oyle kalacak mi ? Bana kalirsa tekrar alirsin..

• quote:

@87akin-izmir

yaptığım artistlik değil. Siz de kavga edecekseniz defolun başka yerde kavga edin burdaki insanlar sizin tartışmanızı görmek zorunda mı? burdaki kimse bana cevap vermek zorunda değil dediğin gibi kimseyi de zorlamıyorum. Spor salonuna gidecek zamanım yok olsa zaten burda seninle falan hiç uğraşmazdım.

@Yander

Sen bu şekilde kardio çalışmaya devam et.Koşuyu bırakma.Ayrıca beslenmende önemli.Bu konuda çok tartışıldı.Hatta bazı arkadaşlarımız fotoğraflarını da yükleyerek zayıflama ve gelişme süreçlerini de koydular foruma.İstersen onları bir araştır.Gazete,dergi okur gibi oku.Ayrıntılara dikkat et.Çünkü bilgi ayrıntılarda gizlidir.Eminim ki istediğin cevabı bulacaksın.Bu iş sabır işi.3 ay geçmeden değişiklik göremezsin.Bir 3 ayda kas gelişimi için temel oluşturmaya ayıracaksın.Yani toplamda 6 aydan önce çok şey bekleme.Zamana bırak.

• beyler bizede bir yardım.ben vejeteryanım kas gelişimimi nasıl sağlayacağım bu şekilde.göbek kısımlarında yağlanma var ne yapacaz.
  • Hocam bir gün şöyle bir şey demişti : "Et yiyeceksin ki Et olsun". İşin özü bitkisel amino asitler bizim sadece hayatta kalmamızı sağlar ve kas hücreleri tarafından çok çok çok küçük bir kısmı kullanılır ki bu da kas gelişimi demek değildir.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Yander

quote:

@Yander

Istegini anliyorum da bu istedigin sey yaza kadar olsun diyebilecegin birsey degil ki. Yagsiz kas istiyorsun ama o haplar direk yagsiz kas yapmiyor elbet.. Once derinin altina guzelce kaslarini insaa et ondan sonra yagsiz olanini dusun derim.. Hadi bir sekilde oldu diyelim.. Peki verdigin bu kilolar oyle kalacak mi ? Bana kalirsa tekrar alirsin..

işte hocam dediğiniz bende var. Derinin altında kas mevcut. Göğüs kaslarımı oynatabiliyorum kol kaslarım falan yerinde ancak üzerindeki yağ tabakası yüzünden sıkıntım var. Bir yıl kadar kickbox yaptım orda oturdu vücudum kickbox u bıraktım bırakalı egzersiz yapıyorum ve bir ay da body yaptım.Kas yerinde ama dediğim gibi yağ sıkıntım var...

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.