Şimdi Ara

Evangelion 1.0: You Are (Not) Alone

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
1.791
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

2007-2008 yılları arasında gösterilecek 4 filmlik yeni Evangelion serisi Rebuild of Evangelion'un ilk bölümü Evangelion 1.0: You Are (Not) Alone'un ilk fragmanı Cuma günü (13/07/07) Japon sinemalarında yayımlandı. Fragman şimdiden YouTube sayfaları sızmış durumda. Resmi site üzerinden de yayımlanacak fragmanın YouTube bağlantısına buradan ulaşabilirsiniz. Evangelion 1.0: You Are (Not) Alone, 1 Eylül 2007'de Japonya'da vizyona girecek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DeathWing -- 2 Ağustos 2007; 22:43:41 >

• Download linki varmı peki,bütünleşmiş olarak
  • Hortlatayım. belki bu serinin fanları vardır. merak ediyorum. Aynı zamanda yeni filmler için de güncel bi konu olmuş olur.

İzlemeyenler için:
    Açıkçası animenin kendisi dışında, tüm yaratılış süreci ve arkasındaki insanlar ve gelişen olaylar bir bütün olarak çok tuhaftır. Wikipedia ya animenin ismini yazarsanız çok ilginç bilgilere ulaşmanız mümkün. Örnek olarak yönetmenin(aynı zamanda evangelionun yazarı), seriye başlamadan hemen önce ağır klinik depresyon tedavisi görmüş olması ve bu sıradaki tecrübelerini animeye aktarması, aslında başlangıçta, batık başka bir projenin anafikrinden yola çıkılarak kurgulanması fakat gidişatın ilerleyen bölümlerde değişerek animeyi kült bir yapıma çevirmesi, serinin ilerleyen döneminde ekipteki insanların depresyona girmesi, kafayı yemesi, bununla bağlantılı olarak projenin çöküş dönemine girmesi ve bunların animeye yansıması, yapımcının elde ettiği ufak çaplı servetten sonra vergi kaçırmakla suçlanması gibi bir çok olay gelişmiştir.

Aslında evangelion başlangıçta çok da derin olmayan bir mecha animesi olarak 1995 yılında başlamış. Fakat özellikle 16. bölümden sonra farklı bir açı ve derinlik kazanarak felsefe/psikoanaliz gibi konularda yoğunlaşmıştır. İlerleyen bölümlerde doğa, insan , günümüz dünyası, varlık ve daha bir çok konuda derinlemesine değerlendirme ve göndermeler yaparken, izleyiciyi de bir çok soruyla baş başa bırakan seri aynı zamanda insan doğasının ve bilinçaltının en karanlık ve kirli noktalarına da ufak dokunuşlar yapıyor.

26 bölümde bitirilen seri, fanlarının kafasında birçok soru işareti bırakmış aynı zamanda takipçilerin ikiye böünmesine neden olmuştur. Bir çok fan serinin sonunu tatmin edici ve gerçek bir son olmadığını, yazarla birlikte diğer grup ise bunun serinin sanatsal yönüyle uyumlu olduğunu savunmuştur. Sonrasında filmi çekilerek hem 25 ve 26. bölümlere hem de serinin sonuna yeni bir alternatif getirilmiştir. Fakat ben de dahil olmak üzere serinin takipçileri yine yarım bir sonla bırakıldığını düşünmeye devam ediyor.

Serinin fanları sanırım yönetmeni fazlaca zorlamış olacak ki, tam 12 sene sonra deyim yerindeyse evangelion hortlamış, ve Rebuild of Evangelion ismi ile 4 filmlik bir seri olarak tekrar hayat bulmuştur. Henüz ilki yayınlanan filmle beraber ilk 3 bölümü, yeni teknoloji ile revize edilecek, çoğunlukla eski bölümlerden oluşmakla birlikte benim de beklediğim gibi 4. bölüm farklı bir hikaye ve alternatif sona sahip olacak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 8thsin -- 5 Ocak 2008; 23:12:15 >

• @8thsin dostum yazdıkların çok bilgilendirici bu animeyi izlemeyenleri bile izlemeye teşfik edecek bir paylaşım teşekkürler...
  • Güzel animedir. Yeni bitirdim. Ama son bölümler bayabi felsefik geçiyor. 26 bölüme sıkıştırılmış. Bence daha uzun olacak bir seri. Konusu ve felsefe açısından.
    "Filmlerine daha bakmadım"
  • Epeydir bekliyorum çünkü hastasıyım evangelionun.Bu yeni filmlerinin geleceği haberiyle havalara uçmuştum.İzleyince bir süre gitmez tadı damaktan.Müzikleri,karakterleri,işleyişi her şeyiyle mükemmeldir eva.Bilen bilir fly me to the moon adlı parçanın enfes bir yorumu soundtrackinde mevcuttur.Her şey iyide düştümü nete bu yeni film hiç bir yerde göremedim.Aslında yazacaktım dahada 8thsin yeterince bilgilendirmiş kafa ütülememe gerek yok
  • quote:

Orjinalden alıntı: Mikhail Bakunin

@8thsin dostum yazdıkların çok bilgilendirici bu animeyi izlemeyenleri bile izlemeye teşfik edecek bir paylaşım teşekkürler...

Aslında teşvik etmek doğru bir şey mi emin değilim...

quote:

Orjinalden alıntı: vayuz
    Epeydir bekliyorum çünkü hastasıyım evangelionun.Bu yeni filmlerinin geleceği haberiyle havalara uçmuştum.İzleyince bir süre gitmez tadı damaktan.Müzikleri,karakterleri,işleyişi her şeyiyle mükemmeldir eva.Bilen bilir fly me to the moon adlı parçanın enfes bir yorumu soundtrackinde mevcuttur.Her şey iyide düştümü nete bu yeni film hiç bir yerde göremedim.Aslında yazacaktım dahada 8thsin yeterince bilgilendirmiş kafa ütülememe gerek yok

İlk film çıktı veoh.com da korsan kamera çekimleri gördüm. ama her nedense torrente düşmedi. Büyük ihtimalle 22 şubat amerika gösteriminden sonra dvd si piyasa çıkacak. O zaman rahat rahat ve yüksek kalitede buluruz ki ben de kaliteli olarak izlemek istediğim için bekliyorum. ne de olsa adamlar uğraşmış o kadar revizyon için. Yeni efektleri geçtim o eklenen küçücük yeni ara sahneler, o ufacık ayrıntılar için bile izlemeye değer.
    Ayrıca ben de yazıyı uzatmayı düşündüm ama hem sıkmasın hem de spoiler olmasın diye yukarıdaki haliyle bıraktım. Yoksa sende biliyorsun ki, hakkında söylenecek, tartışılacak çok şey var eva nın.

Dipnot:Evangelion 1.0: You Are (Not) Alone, serinin ilk 7 bölümünü konu alıyor.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

]lk film çıktı veoh.com da korsan kamera çekimleri gördüm. ama her nedense torrente düşmedi. Büyük ihtimalle 22 şubat amerika gösteriminden sonra dvd si piyasa çıkacak. O zaman rahat rahat ve yüksek kalitede buluruz ki ben de kaliteli olarak izlemek istediğim için bekliyorum. ne de olsa adamlar uğraşmış o kadar revizyon için. Yeni efektleri geçtim o eklenen küçücük yeni ara sahneler, o ufacık ayrıntılar için bile izlemeye değer.
    Ayrıca ben de yazıyı uzatmayı düşündüm ama hem sıkmasın hem de spoiler olmasın diye yukarıdaki haliyle bıraktım. Yoksa sende biliyorsun ki, hakkında söylenecek, tartışılacak çok şey var eva nın.
    quote:

Yok hocam ne sıkması iyi yazmışsın eline sağlık,senin verdiğin bilgiler doyurucu olduğundan üzerine devam etmek istemedim.Desene daha bekleyeceğizHaklısın vallaha evanın üzerine dah söylenecek çok şey var

• Ben indirdim. Daha izlemedim. Çizimleri fazla beğenmedim..

Evangelion: 1.0 You Are (Not) Alone

http://www.imdb.com/title/tt0923811/

• 2. filmi birkaç gün önce çevirip nete koydum. Umarım yararlı olur.

http://sinema.yedincigemi.com/7g-40300-Evangerion-shin-gekijoban-Ha-altyazi.html#tabs

Herkese iyi eğlenceler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Akuma_Blade -- 29 Nisan 2013; 5:51:16 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Akuma_Blade

3. filmi dün çevirip nete koydum, iyi seyirler:

http://sinema.yedincigemi.com/7g-84668-Evangerion-shin-gekijoban-Kyu-altyazi.html#tabs

Çevirileri hangi sürümden yaptın?Ona göre o versiyonu indireyim. Senin yaptığın çeviriyle izlemek istiyorum. Düzgün bir çeviriyle Türkçe altyazılı izlemek gibisi yok

• quote:

Orijinalden alıntı: Or-Chan

quote:

3. filmi dün çevirip nete koydum, iyi seyirler:

http://sinema.yedincigemi.com/7g-84668-Evangerion-shin-gekijoban-Kyu-altyazi.html#tabs

Çevirileri hangi sürümden yaptın?Ona göre o versiyonu indireyim. Senin yaptığın çeviriyle izlemek istiyorum. Düzgün bir çeviriyle Türkçe altyazılı izlemek gibisi yok

UTW dışındaki tüm sürümlere uyuyor olması lazım. BD RAW'ın yanına UTW script'i ile çevirmiştim ama illa belirtmek gerekirse:

http://www.nyaa.eu/?page=view&tid=426507

• quote:

UTW dışındaki tüm sürümlere uyuyor olması lazım. BD RAW'ın yanına UTW script'i ile çevirmiştim ama illa belirtmek gerekirse:

http://www.nyaa.eu/?page=view&tid=426507

Tamamdır çok teşekkür ettim.
  • İlk okuduğum izlenimlerin çoğu filmin çok karmaşık olduğu yönündeydi, ki yığınla sorui şaretinin üstüne yenilerini eklemiyor değil. Yine de bariz birkaç noktanın açığa kavuşturulması ve Rebuild of EVA'ların kesinkes End of Evangelion'un alternatif sonuna bağlanması açısından önemli bir filmdi.

Fragmanların yarattığı beklentinin aksine aksiyon dolu bir film beklememeniz gerekir. (Ki orijinal fragmandaki hiçbir sahne filmde yeralmıyor) Bir devam filminden ziyade 3. filmin ilk yarısı gibi duran Q daha çok Shinji ve Kaworu'nun karşılaşmalarına yoğunlaşıyor. (Bu kısımların TV serisinde halen yetersiz ve aceleye getirilmiş bulduğum kısma yeni bir bakış getirdiği ve bu karşılaşmayı olması gerektiği haliyle sunduğunu söyleyebilirim) Öte yandan Q senaryosunun sıfırdan yeniden yazıldığı belli olan bir film. (Ki bunu ilk fragmandaki sahnelerin hiç kullanılmamasının yanısıra Hideaki Anno'nun 2. filmin Blu Ray/DVD'si çıktığında halen 3. filmin senaryosunu bitirmediğine dair açıklamasından çıkartmamız mümkün) Akio Ootsuka ve Sawashiro Miyuki gibi isimlerin seiyuu kadrosuna katılmalarına rağmen göründükleri süreler çok kısa ve yeni karakterler hakkında fikir sahibi olacak denli vakit geçiremiyoruz. Rei'nin figürandan hallice varlığı -kanımca- filmin en gereksiz öğelerinden birisi aynı zamanda.

Q eğlence ve aksiyon faktörünün yanısıra Shinji'nin karakter gelişimi konusunda önceki Rebuild of EVA filmlerinin açık ara gerisinde bir görüntü çiziyor. Daha başka bir tabir ile, akıcılık ile hikaye anlatımı arasındaki denge tam olarak tutturulamıyor. Shinji filmin daha başından TV serisinin son çeyreğine geri dönüyor ve bu anlamda film Shinji'nin hikayesine TV serisindeki kadarına sadece annesinin sırrını doğrudan şekilde öğrenmesi kadarı ile katkıda bulunmuş oluyor.

Ortalamanın üstünde bir film olduğunu düşünmekle birlikte anlamlandıramadığım durumlar yok değil. (EVA pilotları dışında Third Impact'den sağ çıkan herkesin yaşlanmalarının tam olarak hissettirilememesi gibi bir durum var ki animasyon hatası olarak bile adlandıramıyorum) Fuyutsuki'nin gösterdiği doğum sonrası fotoğrafında Yui'nin yanındaki kişinin Asuka'nın mı yoksa Mari'nin mi annesi olduğu, Mari'nin gizli bir amaç taşıyıp taşımadığı, Shinji'nin uzaya ne ara, neden ve kimin tarafından gönderildiği, SELEE'nin EVA 05'leri neden kullanmadığı, EVA 07'yi neden görmediğimiz, Wunder'in içinde Plug Suit ile çalıştırılan EVA 01'in neden kontrolden hiç çıkmadığı, Misato'nun Wunder'i nerede bulup yaptırdığı, Nemesis Serileri'nin tam olarak ne olduğu, Gendou'nun Fuyutsuki ve Kaworu dışında hiçbir yancısı yokken nasıl hala tüm NERV operasyonlarını kontrol edebildiği yada Gendou'nun Third Impact'den önce olan tüm olay akışını nasıl öğrendiği gibi düzinelerce plothole var ki bunların açıklamalarının sonraki filmle verileceğini düşünmek kanımca saflık olur)

Rebuild of Evangelion ayrılan zamanın hakkını veren yapımlar olduğunu ve pek çok konuda orijinal hikayeye tamamlayıcı yanlar içerdiğini bana düşündürtmesine rağmen TV serisinin metodik sorunlarından tamamen kurtulamamış bir görüntü arzediyor. Son filmi hala izlememiş olsak da, çemberin tümüyle tamamlanmasının tek filmde başarılması bana olması gelmiyor ve Kaworu'nun "Yeniden karşılaşacağız" demesi bana 2015'e yeni bir EVA Remake'i ile girilmesi ihtimali konusunda beni ciddi ciddi düşündürüyor. Son tahlilde Rebuild of EVA, TV serisiyle birlikte düşünüldüğünde değer kazanan öte yandan muhtemelen bir başka EVA projesi olmadığı sürece çemberi tamamlamak konusunda eksik kalacağını düşündüğüm bir yapım şu an itibari ile.

7 / 10

Bu arada filmi daha sağlıklı değerlendirebilmek için artık retcon durumuna düşmüş trailer'i bir kez daha izlemek gerektiği kanısındayım, özellikle de bu filmi izlemeden önce ve hemen sonra.

• şu eseri 2 kere izlememe ve yeni bölümlere de göz atmama rağmen bir türlü anlayamadım.

1- O canavarları kim gönderiyor
    2- seele kim
    3- en sonra o yığınla gelen canavarlar kimin?
    4- dünyada hangi uluslar kaldı?
    5- o duvarda haça bağlı sarkık beyaz canavar kim?
    6- canavarlar neden ona gidiyor?
    7- shinji'nin annesi nedir?
    8- ergenlerin sevişgen sinerjilerini ne maksatla bize dayıyorlar
    9- deliren eva'nın (eva01) içinde kimin ruhu var
    10-rei ne ayak?
    11-en sonda meydana gelen o kelebek gibi kanatlanma ve ardından gelen patlamayla oluşan farklı bir gezegen ve lcl ne anlama geliyor?
    12-youtube apocalyptica amv'yi izlediniz mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rindaman -- 9 Mayıs 2013; 23:21:03 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Rindaman

şu eseri 2 kere izlememe ve yeni bölümlere de göz atmama rağmen bir türlü anlayamadım.

1- O canavarları kim gönderiyor
    2- seele kim
    3- en sonra o yığınla gelen canavarlar kimin?
    4- dünyada hangi uluslar kaldı?
    5- o duvarda haça bağlı sarkık beyaz canavar kim?
    6- canavarlar neden ona gidiyor?
    7- shinji'nin annesi nedir?
    8- ergenlerin sevişgen sinerjilerini ne maksatla bize dayıyorlar
    9- deliren eva'nın (eva01) içinde kimin ruhu var
    10-rei ne ayak?
    11-en sonda meydana gelen o kelebek gibi kanatlanma ve ardından gelen patlamayla oluşan farklı bir gezegen ve lcl ne anlama geliyor?
    12-youtube apocalyptica amv'yi izlediniz mi?

Hideaki Anno üzerine basa basa hikayedeki hiçbir soruyu herhangi bir yan materyalle açıklamayacaklarını defalarca söylemişti. Hal böyleyken EVA'nın yarattığı soruları ancak bir başka izleyiciyle tartışıp spekülasyon yaparsan bir cevap bulabiliyorsun ama bu da neticede bu onların doğru yanıtlar olduğu anlamına gelmiyor. Benim çıkarttığım sonuçlara göre yanıtlarsam:

Dünya'da yaşamın başlamasından milyarlarca yıl önce muhtemelen dünya dışı bir uygarlık tarafından yaratılan iki ayrı ölümsüz yaşam formu dünyaya geliyor. Önce Adam ve ardından Lilith. Öte yandan ikisinin aynı anda varolmaları mümkün değil. Bilinmeyen bir sebeple (muhtemelen dünyadaki yaşamı başlatıp başlatmamak yada onlara ölümsüzlüğü verip vermemek için) birbirleriyle savaşmaya başlıyorlar ve muhtemelen kendisini yaratanlar tarafından Longinus Mızrağı (uzay uygarlığının bir tür güvenlik önlemi olarak yarattığı) ile vuruluyor ve öte yandan bilinmeyen bir sebeple -muhtemelen orijinal Adam'ın ölümsüzlüğünden dolayı- canlılığını bir ölçüde koruyabiliyor ve 2. Melek Lilith ise ona saplanan Longinus Mızrağı ile yaşam belirtilerini geçici kaybediyor. 1. Melek'den yayılan organik bileşimlerle ölümlü canlıların evrimi başlıyor ve insan ruhları ortaya çıkıyor.

Bilinmeyen zamanlarda, eski uygarlıklar bir şekillde -muhtemelen tüm olayların birbirini döngü halini izlediğini anlamalarından- olanlardan haberdar oluyor ve Lilith'in vücudunun yarattığı serbest kalmış enerjisinin dünyadaki yaşamı tamamıyla yokedip yeniden yaratabileceğine vakıf oluyorlar. Fakat bazıları bunlardan bazıları bunun planlı bir ritüel ile gerçekleştirilebileceğine ve tüm ruhların aynı anda dünyadan ayrılmasıyla oluşacak bir kitlesel yokoluşla bir ruh ağacı oluşturarak insanlığın ölümsüzlüğü bulacağı, bir üst bilinç oluşturabileceğini düşünmeye başlıyor. (Bunların varislerine SELEE deniyor, ki tüm üyeleri bilgisayarlar tarafından canlı tutulan bir grup beyinle kontrol edilen bir dizi cyborg'dan oluşuyor) Bunu ve çok daha fazlasını içeren Ölü Deniz Yazıtları'nı inceleyen ve ölümsüzlüğün sırrının Adam ve Lilith'de olduğunu (Lilith'in kanı olan LCL sıvısının yaşlanmayı geciktirmesi bunun bir kanıtıydı) öğrenen SELEE 2000'de Misato Katsuragi'nini babasını bölgeye gönderiyor. Mızrağı çekmesi için -muhtemelen- Kaworu'yu 1. Melek'den klonluyorlar ve -muhtemelen MK8'in öncülü- bir EVA birimi de inşa ediliyor. Fakat mızrağın yerinden çekilmesiyle oluşan felaketle Adam fetus boyutuna dek küçülüyor, -muhtemelen- ilk Kaworu ölüyor ve İkinci Darbe oluşuyor, dünya sular altında kalırken milyarlarca insan ölüyor. SELEE Adam'in yaratımlarının dünyaya ulaşıp Adam yada Lilith'e ulaşmasını engellemek için bunları Tokyo'nun altındaki bir sığınak şehrin en dibine kapatmaya karar veriyorlar. Bunları korumak ve gerektiğinde Üçüncü Darbe'yi planlı olarak oluşturmak için Lilith'in genetik olarak insan DNA'sına yaklaştırılmış bir kopyası olan EVA 01 yaratılıyor. Tıpkı Üçüncü Darbe'yi kontrollü olarak manipüle etmek ve seri üretim EVA'ları kontrol etmek için Kaworu'nun yeniden klonlandığı gibi. Öte yandan Adam'ın fiziksel bütünlüğünü kaybetmesinden ötürü Lilith onları kendisiyle asimile edip canlanabilmek için Angel'leri çağırmaya başlıyor.

EVA'nın kontrolden çıkarak yeni bir yıkımla insanlığın sonunu getirmemesi için vücuduna elektrik enerjisi sağlayan S2 organı eklenmiyor ve kablolara bağımlı bırakılıyor ve bir insan -Yui Ikari- onun içine girerek asimile olarak onun kontrol mekanizması haline geliyor. (EVA 01 bu yüzden sadece Shinji Ikari'yi tamamen kabul ediyor, kendisinin çarpık bir kopyası olan Rei'yi ise reddediyor)

Sorularını anladığım kadarıyla yanıtlamam gerekirse...

1- Lilith'in çağıısıyla Adam'ı aramaya geliyorlar.
    2- Eski uygarlığın ölümsüzlük idealine canlandırmaya çalışan bir grup.
    3- Adam'ın vücudundan üretilen taslak Evangelion'lar olmaları mümkün.
    4- NERV personeli olarak orada olanlar haricinde dünyada kimse kalmadı sanırım.
    5- Lilith
    6- Onu kendileriyle birleştirip asimile edebilirse hayata dönecek ve bu gezegende Adam'dan başlayan yaşam yokolabilecek.
    7- Yui Ikari, EVA 0in kontrol mekanizması olmak için asimile ettirildi. EoE'deki ruhları kendisine çekerek büyüyen kanatlı varlık onun tanrısal bir formudur.
    8- Bkz. Freud psikolojisi ve Jung kuramı
    9- Bkz. Madde 7
    10- NERV EVAlarının ilk pilot taslağı ve insanlığa yeni bir yaşam verecek kişi. Tıpkı Kaworu'nun insanlığın yokolmaması için onların günahları için her seferinde ölmesi gibi.
    11- Bkz. Sepheroth Ağacı.
    12- Real /m/en listens JAM Project

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.