Şimdi Ara

Ev yapımı klima (değişik 3 yöntem )

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
42
Cevap
0
Favori
30.528
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arakdaşlar odamın yarım saattir dayanılmaz sıcaklığa ulaşmasıyla araştırdım ve birşey buldum onun haricinde 1 değişik proje daha var kafamda

http://www.vidivodo.com/video/ev-yapimi-klima/355991

öncelikle bu videodaki

bu videodaki daha önce burda dh de çok kez tartışılmış kurubuz vs vs vs fakat ben bunu yapsam direk su değilde buzlu su ile yapsam soğutur mu ortamı ?

birde daha önceden öperatörlük yaptığım dijital baskı makinesinin soğuk ortamda çalışması gerekiyordu bizde bir çözüm bulmuştuk...

aslında bunu ufo yaptı soğuk buharı vantilatörün önüne koydu

bende bunu yapmayı düşünüyorum ama o soğuk buhar makinaları pahalı elde yapamazmıyız?

ayrıca şuda radyatörle yapılmış olan

http://video.mynet.com/yy_yildiz/ev-yapimi-klima/940289/

SON DAKİKA: KARAR VERDİM EN SONUNCU ÖRNEĞİ YAPACAĞIM RADYATÖR DEN HARİÇ HEPSİ KOLAY RADYATÖRÜ DE HURDACILAR SİTESİ VAR OSTİMDE ORDAN BULACAĞIM

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi webmaster-mt -- 12 Temmuz 2012; 22:39:56 >

" 8 Ocak 2009 Perşembe" Bitmesini istemediğim en güzel yolcuğun ilk adımı "
    Corsair 750D - Amd Fx8350 @4.5 Ghz - Gigabyte GA-990XA-UD3 - Aorus Gtx 1080Ti - 32gb KHX 1600MHZ - KINGSTON SSDNow UV400 480GB | Logitech Z906 -Canon 5D Mark III

ACER 5635G - T9600 2.8 ghz 6Mb - Nvidia G105m - 4Gb Ram - 15.6'' HD LED LCD - KINGSTON SSDNow UV400 480GB
    Corel Draw || Adobe Photoshop || Adobe Illustrator || Quark Express || Macromedia Flash || Solid Works
    İşlemci OVerclock'um | Hd6850 Overclock'um | 8500GT Overclock'um | Enermak Chakra Kasa Modum
    | Webmaster MT
  • 12.000 Bthu klima 650 tl derdin nedir?
    Frekans yüksek olduğu müddetçe yüksek voltajlardaki alternatif akımlar derinin yüzeyinde, herhangi bir yaralanmaya neden olmadan salınırlar. ama bu amatörlerin becerebileceği bir şey değildir. sinir dokularına nüfuz edebilecek miliamperler öldürücü bir etki yaratabilir ama derinin üzerindeki amperler kısa süreler için zarar vermez. Derinin altına sızabilecek düşük akımlarsa, ister alternatif ister doğru akım olsunlar, ölüme yol açabilir...ama paranın başkaları için taşıdığı anlam,benim için hiç bir şey ifade etmiyor.Çarpılmayan adam.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Yaz Kızım200torbaçimento

12.000 Bthu klima 650 tl derdin nedir?

arkadaşım walla hakaret etmemek için kendimi zor tutuyorum..

ddigin klima 650 tl ve elektrik canavarı en tasaruflusu olsa bile...

benim yapacağım epi topu 30 en fazla 40 tl tutuyor vede fan + pompa 17volt harcıyor.

şuda var ki bişeylerle uğraşmak güzeldir kendi yaptığın birşeyin keyfini çıkarmak bambaşkadır hiç tatmadın bu duyguyu belli..

hiçbir işe yaramasa bile (ki yarıyor) bu tür şeylerle uğraşmak ayrı bir ilgi alanı ayrı bir zevk.

EDİT: PARDON DAHA 2 GÜNLÜK ÜYEYMİŞSİN.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi webmaster-mt -- 13 Temmuz 2012; 8:51:39 >

" 8 Ocak 2009 Perşembe" Bitmesini istemediğim en güzel yolcuğun ilk adımı "
    Corsair 750D - Amd Fx8350 @4.5 Ghz - Gigabyte GA-990XA-UD3 - Aorus Gtx 1080Ti - 32gb KHX 1600MHZ - KINGSTON SSDNow UV400 480GB | Logitech Z906 -Canon 5D Mark III

ACER 5635G - T9600 2.8 ghz 6Mb - Nvidia G105m - 4Gb Ram - 15.6'' HD LED LCD - KINGSTON SSDNow UV400 480GB
    Corel Draw || Adobe Photoshop || Adobe Illustrator || Quark Express || Macromedia Flash || Solid Works
    İşlemci OVerclock'um | Hd6850 Overclock'um | 8500GT Overclock'um | Enermak Chakra Kasa Modum
    | Webmaster MT
  • quote:

Orijinalden alıntı: webmaster-mt

quote:

arkadaşım walla hakaret etmemek için kendimi zor tutuyorum..

ddigin klima 650 tl ve elektrik canavarı en tasaruflusu olsa bile...

benim yapacağım epi topu 30 en fazla 40 tl tutuyor vede fan + pompa 17volt harcıyor.

şuda var ki bişeylerle uğraşmak güzeldir kendi yaptığın birşeyin keyfini çıkarmak bambaşkadır hiç tatmadın bu duyguyu belli..

hiçbir işe yaramasa bile (ki yarıyor) bu tür şeylerle uğraşmak ayrı bir ilgi alanı ayrı bir zevk.

EDİT: PARDON DAHA 2 GÜNLÜK ÜYEYMİŞSİN.

peki yapınca bol resimli konu açıp paylaş bizde görmüş oluruz tabi sadece yapıcam diye lafta kalmazsa
    Frekans yüksek olduğu müddetçe yüksek voltajlardaki alternatif akımlar derinin yüzeyinde, herhangi bir yaralanmaya neden olmadan salınırlar. ama bu amatörlerin becerebileceği bir şey değildir. sinir dokularına nüfuz edebilecek miliamperler öldürücü bir etki yaratabilir ama derinin üzerindeki amperler kısa süreler için zarar vermez. Derinin altına sızabilecek düşük akımlarsa, ister alternatif ister doğru akım olsunlar, ölüme yol açabilir...ama paranın başkaları için taşıdığı anlam,benim için hiç bir şey ifade etmiyor.Çarpılmayan adam.

• Bende bekliyorum hadi bakalım siz yaparsanız bende düşünüyorum...

Orijinalden alıntı: tutankemon
    e düşü
    quote:

al işte her konuya yazma adam araştırıp bir şeyler yapmak istiyor ama bunu anlayacak sende kapasite yok.

her konuya yazma yasağımı var isteyen yazar sana mı soracak .
    sadece işe yaramayacağından öyle yazdım
    hem çalışsa dahi verimsiz kalıcak sadece masraf olucak
    o en son örnekteki yapılan şey
    elektronik 12v dc akım ile çalışıp ortam ısısının maksimum 20 derece altına inebilen peliter ile ısı transferi yapabilen basit bir buzdolabı benzeri cihaz
    anladığım kadarıyla içindeki soğukluğu alüminyum peteğe emdirerek emilen soğukluğu dc fan ile üfletmiş tahminim 2m karelik bir oda için uzun süre çalışırsa yeterli olur

Tabi 2m karelik odadaki yaşam alanımız tartışılır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yaz Kızım200torbaçimento -- 14 Temmuz 2012; 17:42:17 >

• quote:

Orijinalden alıntı: webmaster-mt

Arakdaşlar odamın yarım saattir dayanılmaz sıcaklığa ulaşmasıyla araştırdım ve birşey buldum onun haricinde 1 değişik proje daha var kafamda

http://www.vidivodo.com/video/ev-yapimi-klima/355991

öncelikle bu videodaki

bu videodaki daha önce burda dh de çok kez tartışılmış kurubuz vs vs vs fakat ben bunu yapsam direk su değilde buzlu su ile yapsam soğutur mu ortamı ?

birde daha önceden öperatörlük yaptığım dijital baskı makinesinin soğuk ortamda çalışması gerekiyordu bizde bir çözüm bulmuştuk...

aslında bunu ufo yaptı soğuk buharı vantilatörün önüne koydu

bende bunu yapmayı düşünüyorum ama o soğuk buhar makinaları pahalı elde yapamazmıyız?

ayrıca şuda radyatörle yapılmış olan

http://video.mynet.com/yy_yildiz/ev-yapimi-klima/940289/

SON DAKİKA: KARAR VERDİM EN SONUNCU ÖRNEĞİ YAPACAĞIM RADYATÖR DEN HARİÇ HEPSİ KOLAY RADYATÖRÜ DE HURDACILAR SİTESİ VAR OSTİMDE ORDAN BULACAĞIM

böyle bir cihaz buldum ve açtım baktım ne var diye ama öyle evde yapılacak iş değil. o resimdeki pcbnin altında mikroişlemci var... başka bir konuda anlattım içindekileri:
    http://forum.donanimhaber.com/fb.asp?m=65017834

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ber3kerd -- 26 Ağustos 2012; 11:52:50 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • arkadaslar bir fikrim var hafta sonu insallah yapıcam calıştıgım yerde kullanılmayan SU SEBİLİ var su sebilin üzerine ev tipi ayaklı vantiratörü orta gövdeden ayırarak su sebiline montaj yapıcam önüne 2-3 mt bakır boru dönerek bakır boruları su sebilin içine su sebili yaklasık 2 lt su alıyor ve içine akvaryum motoru koyup sürekli suyu dolaştırıcam hatta içine antifiiz koyup buzlanmayı önlemek ve sürekli soğuklugu sağlmakda mantıklı ve su sebilin arka kısmında kalan radyatör bölümüne fan takmayı düşünüyoruym bu fikrim hakkında nasıl olacagını söylerseniz yada tahmin ederseniz cok sevinirim AR-GE calısmalarım devam etmektir :D

tabi bu yapılanın elektirik maliyetinide hesaplamakda gerekiyor :S

Orijinalden alıntı: iron-by18

arkadaslar bir fikrim var hafta sonu insallah yapıcam calıştıgım yerde kullanılmayan SU SEBİLİ var su sebilin üzerine ev tipi ayaklı vantiratörü orta gövdeden ayırarak su sebiline montaj yapıcam önüne 2-3 mt bakır boru dönerek bakır boruları su sebilin içine su sebili yaklasık 2 lt su alıyor ve içine akvaryum motoru koyup sürekli suyu dolaştırıcam hatta içine antifiiz koyup buzlanmayı önlemek ve sürekli soğuklugu sağlmakda mantıklı ve su sebilin arka kısmında kalan radyatör bölümüne fan takmayı düşünüyoruym bu fikrim hakkında nasıl olacagını söylerseniz yada tahmin ederseniz cok sevinirim AR-GE calısmalarım devam etmektir :D

su sebilinde soğuttuğun suyu tekrar kullanıcağına suyun soğuduğu kısmı kullansan birazdaha arge yaparak:)

• quote:

Orijinalden alıntı: emre_saganak34

quote:

arkadaslar bir fikrim var hafta sonu insallah yapıcam calıştıgım yerde kullanılmayan SU SEBİLİ var su sebilin üzerine ev tipi ayaklı vantiratörü orta gövdeden ayırarak su sebiline montaj yapıcam önüne 2-3 mt bakır boru dönerek bakır boruları su sebilin içine su sebili yaklasık 2 lt su alıyor ve içine akvaryum motoru koyup sürekli suyu dolaştırıcam hatta içine antifiiz koyup buzlanmayı önlemek ve sürekli soğuklugu sağlmakda mantıklı ve su sebilin arka kısmında kalan radyatör bölümüne fan takmayı düşünüyoruym bu fikrim hakkında nasıl olacagını söylerseniz yada tahmin ederseniz cok sevinirim AR-GE calısmalarım devam etmektir :D

su sebilinde soğuttuğun suyu tekrar kullanıcağına suyun soğuduğu kısmı kullansan birazdaha arge yaparak:)

mantıklı kolay gelsin :)

• quote:

tabi bu yapılanın elektirik maliyetinide hesaplamakda gerekiyor :S,

Mantikli gorunmekle beraber,osebilin sogutma kapasitesi 2-3 bin btu yu gecmez.

• suyu sebilde soğutmuyacagim su sebilin soğuk yaptıgı bölümde zaten soğuyacak burda sıkıntı su olabilir suyu bakır boruda dolastirma zamanı ile su sebilin soguttugu suyun fanin dönüş hizana orantisida önemli bunlar aslında birazda matematik işi gibi hafta sonunda umarım yapicam ama aklında daha iyi fikir olan paylaşsın arkadaslar

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

suyu sebilde soğutmuyacagim su sebilin soğuk yaptıgı bölümde zaten soğuyacak burda sıkıntı su olabilir suyu bakır boruda dolastirma zamanı ile su sebilin soguttugu suyun fanin dönüş hizana orantisida önemli bunlar aslında birazda matematik işi gibi hafta sonunda umarım yapicam ama aklında daha iyi fikir olan paylaşsın arkadaslar

Vantilatorun onune bir termostat koy uclarinida devir pompasina bagla sebilin kendi termostati var zaten. Enazindan devir yaptirdgin su bekleyip soguyacak bu arada sebil surekli calisacak. Birde sebil suyu kac dereceye indiriyor. Aslinda guzel calisma olabilir enazindan ben yaptim dersin:-)

• Arkadaşım Pakistan da görmüş. Fıskiyeli süs havuzuna kamıştan yapılmış hasır yerleştirip önüne vantilatör koyuyorlarmış. Klima gibi olmasa da nisbeten rahatlama sağlıyormuş. Esasen fizik kurallarına da uygun. Islanan kamışlardaki su buharlaşırken etrafından enerji çekip mevzi soğutma sağlıyor. Bu serin hava da fanla etrafa dağıtılıyor.

Atalarımızda suyu testiye koyup soğuturlarmış. Burada da gözeneklerden sızan su, testi üzerinde buharlaşırken havadan çektiği enerji nedeniyle testi yüzeyini, testi yüzeyinin de suyu soğutması sözkonusu.

İki olayı birleştirdiğimizde bahçe veya kır lokantası gibi yerlerde, kiremitle kaplı bir alanı ya da tuğla duvarı ya da hasırla kaplı dik duvarı devridaim su motoruyla (Ebay'de 8-10 dolar) ıslatıp buradaki serin havayı etrafa üfletmek dekorasyon iyi yapılırsa bayağı ilginç olabilir. EER değerinin 100 den büyük çıkacağına eminim.

Alacağım iki klimayı tesbit etmeye çalışırken epey kafam karışmıştı. Açtığınız konu sayesinde rahatladım. Bir kusur işlediysem affola... Herkese sevgi ve saygılarımı sunuyorum.

• quote:

quote:

suyu sebilde soğutmuyacagim su sebilin soğuk yaptıgı bölümde zaten soğuyacak burda sıkıntı su olabilir suyu bakır boruda dolastirma zamanı ile su sebilin soguttugu suyun fanin dönüş hizana orantisida önemli bunlar aslında birazda matematik işi gibi hafta sonunda umarım yapicam ama aklında daha iyi fikir olan paylaşsın arkadaslar

Vantilatorun onune bir termostat koy uclarinida devir pompasina bagla sebilin kendi termostati var zaten. Enazindan devir yaptirdgin su bekleyip soguyacak bu arada sebil surekli calisacak. Birde sebil suyu kac dereceye indiriyor. Aslinda guzel calisma olabilir enazindan ben yaptim dersin:-)

Bir şeylerle uğraşmak iyidir,ama bu icat falan değil.Bu sistem sende bilirsin emre Chiller ,fancoil ikilisi.

Sebil Chiller oluyor,vantilatör yani fan,önündeki bakır boru sargılarda Coil, al sana fancoil.

Su sıcaklığı giriş 7 derecelerde olmalı ,çıkış max.14 derece olur.Yani konfor Chiller 7-14 çalışır.

Su sebili 0,5 watt bile değildir(soğutma gücü) yani 5 m2 bir alanda bile kullansan iş yapmaz.

Ancak size başka bir tiyo,böyle bir sistemden faydalanarak çok kaliteli bir işlemci veya ekran kartı soğutucusu yapılabilir.

• mbirol sunu diyeceğim elimde olan sebilde soğutma 90 watt yazıyor bu motor wattı mı yok sa sogutma wattı mı sen kısacası böle bişi yapman hiç b,ir etkisi olmuyacak diyorsun galiba peki ne yapmalıyız verim almak için ??

mbirol sunu diyeceğim elimde olan sebilde soğutma 90 watt yazıyor bu motor wattı mı yok sa sogutma wattı mı sen kısacası böle bişi yapman hiç b,ir etkisi olmuyacak diyorsun galiba peki ne yapmalıyız verim almak için ??

O tahmin soğutma gücü yani 0,9 kw kapasiteli,benim tahminimden biraz fazla imiş. 1 kw olsa 3400 Btülerde olacaktı,yani 3000 Btü gücü var.9000 Btü dediğimiz klima 2,5 kw tır .değerlendirmesi sizden.

Burada üstadların demek istediği " attığınız taş ürküttüğünüz kurbağaya değecek mi" şeklin de :) Çok fazla birşey beklemeyin yani yapacağınız şeyden.

Sene 1991 yada 1992 babam birgün eve birşey getirdi, açık kahverengi önünde kahverengi flapları olan birşey, bilenleriniz vardır muhtemelen :) Arkasına soğuksu buz falan koyuyordunuz, bir havuz vardı arkasında ve bu havuza bir elyaf suyun içine girecek şekilde bant şeklinde dönüp duruyordu. Aşağıdan aldığı soğuk suyu yukarıya çıkartıp fanlarla havayı emip arkasından bu elyaftan geçip önden üflüyordu :) Hiç bir işe yaramasa bile havayı filtre ediyordu :) Düşünenin aklına sağlık ne diyeyim :)

Ben Likit oksijen Evaporatöründen klima santrali yapmıştım :) Bu süper bişi ama nerde bulacaksınız likit oksijen tankını hemde 10 tonluk :)

• quote:

Orijinalden alıntı: mbirol

quote:

quote:

Bir şeylerle uğraşmak iyidir,ama bu icat falan değil.Bu sistem sende bilirsin emre Chiller ,fancoil ikilisi.

Sebil Chiller oluyor,vantilatör yani fan,önündeki bakır boru sargılarda Coil, al sana fancoil.

Su sıcaklığı giriş 7 derecelerde olmalı ,çıkış max.14 derece olur.Yani konfor Chiller 7-14 çalışır.

Su sebili 0,5 watt bile değildir(soğutma gücü) yani 5 m2 bir alanda bile kullansan iş yapmaz.

Ancak size başka bir tiyo,böyle bir sistemden faydalanarak çok kaliteli bir işlemci veya ekran kartı soğutucusu yapılabilir.

Birol usta enazindan bir amac var ortada uzerinde farkliliklar yapa yapa daha verimli hale getirebilir. Tabiki bu icat olmaz halihazirda varolan bir sistem. Tek fark su olabilir yazin sebilin sogutma kisinda isitma kismi kullanilabilinir Diger basit sistemlere nazaran.

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.