Genel anlamda ahlak sorunu var işte. Yabancılar ile çalışırken adamlar senin beyanın doğru olduğu varsayımı ile hareket ediyorlar. Bizde sen bir şey söylediğinde, insanlar bunun potansiyel yalan olduğunu düşünmeye başlayıp senin kendini doğrulamanı bekliyorlar. |
Ev sahiplerinin %25 zam sınırlamasına tepkileri (6. sayfa)
![](/static/forum/img/downicon.png)
![](/static/forum/img/upicon.png)
![](/static/forum/img/close.png)
-
-
Çok boş konuşuyorsun.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Aç gözlü mal sahipleri için söylüyorum.gecici alınmış bir karar bu kısa süre sonra bitecek nedir yani bu kadar ortalığı velveleye vermenin.uygulama kısa süre bitecek o zaman zaten istediğiniz zammı yapacaksınız.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Banane kiracının maaşından banane geçinememesinden , o durumu devlet düşünsün benim 7 8 milyon eden evim 3 bine mi kirada dursun , elektrik su faturam 3 bin TL'ye yaklaşıyor suçlu ben miyim market fiyatlarına gelince acımadan zam kiraya gelince 25 , hayır yapmak isteyen bedava oturtsun
sen benimle dalga geçiyorsun, yan çizmek ne demek? biz haksız zenginleşmeye karşıyız, köleliğe efendiliğe karşıyız, üç beş evi olan adama bir şey demiyorum. benim 2 tane motosikletim var 20 tane değil,
20 tane motoru olan adama ellemeyecekler ve benim 2 motorumdan 1 tanesini alacaklar öyle mi? canımı veririm ama yine de motosikletimi vermem.
ayrıca kanunlar gökten inmedi, dünyada her zaman kanunlar değişmiştir çünkü yanlışlar ve siz bu bozuk kanunları savunmaya çalışıp süreci yavaşlatıyorsunuz ama bozuk kanunlar yok olmaya mahkum.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-9C4E635E7 -- 27 Şubat 2023; 22:48:43 > -
sen buradan "bana ne?" diyorsun ama ben ise keşke ev sahiplerim "bana ne?" deseler de şöyle bende yıllardır birikmişimi döksem diye içimden geçiriyorum...
edit: tahrik edici olduğu için editleyip düzelttim, amacım gerginlik yaratmak değil, alınmayın.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-9C4E635E7 -- 27 Şubat 2023; 22:45:30 > -
Söylerim Ankara'da yaşıyorum , banane senin ev alamamandan kiracı olmandan git sana ev alamayacak ekonomiye sahip olanlara de lafını
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BeylerBeyi35 -- 27 Şubat 2023; 22:2:55 >
onlara oy verip siz seçiyorsunuz ve bende size yansıtırım, beni fakirleştirene oy veriyorsunuz ve ben fakirleştiğim için kira ödeyemiyorum ve sonucunda sen benimle çene çalıyorsun..
öyle bir şey yok, sende suçlusun ve kazancından sende olacaksın, hayır olmam diyorsan oy verme o zaman bunlara.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-9C4E635E7 -- 27 Şubat 2023; 22:6:34 > -
Burda yazıp sonra mesaj değiştirme sen kimsin ki sana birşey diyemeyecek misim senin vasfın ne statün ne , benle mi kazandın benim aldığım evin parasını, benim 10 liraya aldığım yumurta 70 lira olmuş ben 70 liraya yumurta alıyorsam kiracı da bu ekonomiye göre kira ödeyecek kimse zorla ev tutturmuyor kimseye
daha düzgün bir dil ile editledim, tabloya sebebiyet veren sizlersiniz, cebinden hiç bir şey çıkmasın isteyende sizlersiniz... düzen bozuldu ve herşey yoluna girene kadar sizde bedel ödeyeceksiniz.
ne varsa hep beraber. böyle olmak zorunda,
edit: sinirlenip yanlış bir şey yazmamak için dikkatli olmaya çalışıyorum, fakat bencil insanlar bazen benim dengemi bozuyor ve bu yüzden daha sonra daha düzgün şekilde editliyorum...
ben herkes gibi normal bir vatandaşım ama benim farkım hakkımı yedirmeyen biri olmam. zaten boş boş yaşıyoruz, hayattan gram zevk almıyorum.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-9C4E635E7 -- 27 Şubat 2023; 22:12:31 > -
Araştır bakalım kaç senedir forumdayım bir kere akp övmüş müyüm ben AKP'ye oy veren kimseyle dostluk bile kurmuyorum , savunma sanayide mühendisim ben ben TL bazında iyi maaş alıyorum bu ülkeye göre ama benle mezun olup yurt dışında çalışan arkadaşlarım benden kat kat daha iyi alım gücüne sahip , benim 2 çocuğum var 2.5 yaşında masrafları asgari ücreti geçiyor köpeğimiz var oda 5 6 bin minimum yiyor bir dışarı çıkıp yemek yiyip 2 kadeh birşey içelim diyorum ki benim babam mekan işletmecisi olduğu halde ben bile şikayetçiyim bu durumdan 2 kisi 3 4 bin den aşağı hesap gelmiyor doğru düzgün bir masa kurup icersen bunların böyle oldugu zamanda ben niye ev fiyatları fırlamışken 25 e tenezzül edeyim , ben pandemi döneminde kiracımdan 1 kuruş almadan oturtmuş biriyim ama bu dönemde yapmam
Ya benim nasıl cebimden çıkmıyor ben asgari ücretin senelik tutarını arabama kasko parası olarak ödedim , 80 90 bin TL ye kasko mu olur ?
Benim eşim doktor inşallah başınıza gelmez ama bir hastalık olduğunda bir özel hastanelere gidin bakalım ne kadar para çıkacak cebinizden , 3 4 bin TL ye en iyisini alıyorduk telefonların bu ülkede çok geriye gitmeye gerek yok 60 bin TL'ye telefon piyasası mı olur ben mezun olduğumda golf 7 o paralara alınıyordu
of arkadaşım ya, söylediklerine göre sen normal hayat yaşayan ve azda olsa hayat kalitesinden kısan birisin, ne diye bu kadar tartışmaya giriyorsun? yahu niye anlamıyorsunuz benim kast ettiğim sömürge düzeni oturtmuş insanlar...
yahu şaka gibi gelecek ama yakınlarımda 500 taneden fazla evi olan insan var, biz bunu tartışıyoruz ve bu adam hepsinden sadece 1000 lira kira alsa 500.000 lira brüt kazanç yapar aylık ya?
abi fakirleri gömün tamam ama bu nedir ya? hiç bu bu kölelik sistemini konuşmazsınız? ne biçim insanlarsınız ben empati yapamıyorum sizlerle.
-
Kardeşim ben fakirleri gömelim demiyorum , ben elimden geldiğince herkese yardım etmek isteyen biriyim , bak benim 2 evim var oturduğum ev hariç 1 ini eşimle beraber aldık evlendikten sonra diğerini babam verdi , bu alım gücünde o evlerin kirası benim geçimi mi sağlamaz ben bunu kastetmiyorum yada şöyle diyeyim ben kira ile geçinen birisi değilim, benim kızdığım bu yönetim şekli, devlet istediği gibi zam yapıyor herşeye ama ev sahibine diyoki 25 yapacaksın , yahu benim olan birşeye karışamaz istersem bedavaya oturturum istersem o evi boş bırakırım buna karışmaları benim sinirleri mi bozuyor , senin diyelim 1000 TL kiran var devlet dedi ki 25 zam olacak kiracı olarak diyorsun ki böyle olsun , e yarın derseki o devlet 25 olan zam mı 250 yaptım o zaman ne diyeceksin , para senin cebinden çıkıyor kirayı öderken, evi alırken mal sahibinin cebinden çıkıyor bu aradaki alışverişe 3. Bir kişi karışamaz diyorum ben sadece .
dediklerine katılıyorum,
ama ben olayı o kadar çok basite indirgiyorum ki tüm bu sebeplerin ana kaynağı tek 1 madde ve ben onu her fırsatta söylüyorum; bencillik.
ben trafik kazası geçirdim ve ölümden döndüm, bana çarpan kamyon sürücüsü ben evde kırık ayak ile alçıda yatarken ziyaretime geldi ve halimi hatırımı sordu, adam ile helalleştik, hiç kızmadım adama... direksiyonda uyumuş ve isteyerek yapmadı...
bu olaydan bir kaç yıl önce ise sırf 100 lira için bir patronuma tehdit mesajları yağdırdım ve en son iş ciddiye binince yani bir suç işlenme riskini anlayınca paramı verdi...
bakın bir tarafta neredeyse beni öldürecek olan ve motosikletimi haşat eden adam var ve kızmıyorum ona, diğer tarafta ise beni enayi yerine koyan, bana saygı duymayan ve "bana ne?" tipinde bir insan var...
birisi yüzünden neredeyse toprağa gireceğim ama kızmıyorum, diğeri ise neredeyse hapishaneye girmeme sebep olacaktı...
yani biz bir birimizin gönlünü aldığı sürece gerisi komple teferruattır... herkes bir birinin maduriyetini görecek abi, bu mecbur, bu olmayınca görüyoruz işte tarih hep kavgalarla dolu.
-
yıllardır hep beraber gasp ediliyoruz, kayıp kaçak elektriğini ödetiyorlar, trt vergisi alıyorlar, ötv alıyorlar, eytliler var, doğal afetlerde bağışları bile cebe indiriyorlar... şimdi sıra ev sahiplerine geldi ve ben bir kaç evi olan ev sahipleri için bu duruma üzülürüm fakat benim kast ettiğim bu işi ticarete dökmüş 5 taneden fazla evi olan kişilerdi... ben bunu en başta yazsam daha iyi olurmuş.
yaşadığımız kısa bir olayı anlatayım;
istanbul-esenyurt da bizim arkadaşın evinde bir kaç sene suriyeliler oturdu, evi boşaltırken onlarda adettenmiş evi komple hortum takıp yerleri suyla yıkamışlar ve bütün parkeler kabarmış... kiracılar problem çıkarmasın diye arkadaşın yanına gittik destek olduk ona. bir dünya masrafı var arkadaşın ve kiracılarında ödeyecek durumu yok... hiç kiraya vermeseler daha iyiymiş...
adamlar çulsuz ve parkelerin parasını da ödeyemediler... işte al buyur buradan yak... bu yüzden ben "ev yapıp kiracıya vermem, evi boş tutarım" demiştim bir kaç sayfa önce.
-
hocam ev alırken riske giriyorsun ticaret yapıyorsun kira geliri sağlıyorsun. Bu ticaretten zarar ediyorsun eviniz 7-8 milyon tl ediyorsa satın o zaman. Başka ticarete yönelin. şimdi eviniz yıkıldı
diyelim kimi suçlucan müteahhiti sonra ona onay veren memuru yani yine hükümete geldin. Senin 70 tl aldığın yumurtayı kiracıda 70 tl alıyor. Ama sen bu ekonomide 2 paket alabiliyorsun.
Şansın varmış babandan kalmış, tekini kendin almısın. Yani sermayen olmuş ticaret yaparken. Çok hoşnut olmazsan vermezsin kiraya ev boş durur. Ticarette batarsında çıkarsında.
-
İşin içinde bir kahpelik olabilir
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Bunlarda bunu anlıcak kapasite yok bir haftadır aynısını yazıyorum ama basmıyor kafaları.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X