Şimdi Ara

Ev sahibi kirayı 'kira bedeli' olarak yatırmamı istemiyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
403
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba,


    Öncelikle konuyu yanlış yere açtıysam kusura bakmayın.


    2 ay sonra düğünüm var. Geçen ay bir ev kiraladık. Zaten kiralık ev bulmanın zor olduğu bu dönemde düzgün bir ev bulmuşken kaçırmak istemedim. (kira bedeli de uygun değil yani yanlış anlaşılmasın)

    Ama ev sahibi vergi ödememek için kirayı "kira bedeli" olarak yatırmamı istemiyor. O zaman ödediğime dair makbuz vs verirsiniz diyorum, öyle uğraşamam hesaba yatırırsın ama açıklama kısmını boş bırakırsın diyor.

    İlk günden ters düşmek de istemiyorum. Ben her ay adamın hesaba kirayı "diğer ödemeler" kısmından yatırıp, açıklamaya örn; "mayıs ayı için" gibi bir şey yazsam, ileride oluşabilecek bir sorunda kirayı yatırdığımı kanıtlar mı? Sonuç olarak her ay aynı gün aynı hesaba düzenli para girişi olacak? Bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim.


    Teşekkür ederim.








  • ev sahibi en baştan demediyse ve sende en baştan sormadıysan ev sahibinin çakallığı ve senin bilgisizliğin veya hatan. eğer öyleyse kira hesabı aç yoksa şikayet ederim de. ben kira hesabına atıyorum ev sahibi yinede çıkarmaya çalışıyor ama bu durumda çıkaramaz. kanuna bakarak konuş bence ev sahibiyle akıllı olsun. o da sende ceza yersiniz ilerde.

  • Bu durumda ev sahibi vergi ödememek için kira bedelini doğru bir şekilde beyan etmemekte ve vergi kaçırmaktadır. Bu nedenle kirayı "diğer ödemeler" kısmından yatırmanız ve açıklama kısmını boş bırakmanız, ileride oluşabilecek bir sorunda kirayı yatırdığınızı kanıtlamak için yeterli olmayabilir. Bu nedenle, ev sahibi ile konuşarak doğru bir şekilde kirayı beyan etmesini ve makbuz vermesini talep etmeniz daha doğru bir yaklaşım olacaktır. Aksi halde, ev sahibi vergi kaçırmaktan dolayı yasal sorunlarla karşılaşabilirsiniz.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.