Şimdi Ara

ev projem ;) ev planı ; ev projesi ; floor plan ; kendi ideal evinin projesini kendin yap ! :) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
42
Cevap
2
Favori
8.731
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • detayları anlatmaniz cok güzel ev pilanlamasi hakkinda siz genede pilanlarinizi fikirlerinizi paylasin anlayan faydalanan olacakdır tabiki. şahsım şimdilik kaba bir taslak hazirlamak ev ile alakalı evi yapacağim yer arazide hic doğal afet olmadı 100 yıldır neredeyse tabikide evi yüksek yapacağiz yerden 2 kat olacak giriş kat ilk etapda ardiye gibi olacak ilk 2 ci katı döşeyip kullanima acmayı düşünüyorum amacı acil memlekete gittiğimde ev ihtiyacını karşılaya bilmek ama anlatdığınız detay lar bütün resmi oluşturan firca darbeleri gibi, olmazsa olmaz

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • * güncelleme tuğla konusunda araştırma yaparken bulduğum mantık açısında var olan tuğla ısı iletimi yalıtımı noktasında 2 kat daha verimli olan bir uygulama ;
    ev projem ;) ev planı ; ev projesi ; floor plan ; kendi ideal evinin projesini kendin yap ! :)
    ileride ev yapma fırsatım olursa bunu kullanmayı düşüne bilirim :)
  • güzel fikir dış mantolamaya gerek kalmayacak bu tuğla ile.60 bin tl ye 2 kat karkas 120 metrekareye fiyat aldım. ilk etap karkas 2 katı yapıp sonra icini döşeyeceğim üst katı en son alt kat tamamlanacak,sonraki süreclerde üst kat cıkacağim ondan catı yapmyacağım am kararsizimda kolay yapilan cati sistemleri varmış kat cıkacaginzaman bozup katı yapıp tekrar cati yapilabiliyormus.
  • ilgi çeken mantıklı ürünlerin bilgi içeriklerini paylaşmayı severim :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ProjectMan -- 8 Mayıs 2017; 19:6:38 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: hunnkaar

güzel fikir dış mantolamaya gerek kalmayacak bu tuğla ile.60 bin tl ye 2 kat karkas 120 metrekareye fiyat aldım. ilk etap karkas 2 katı yapıp sonra icini döşeyeceğim üst katı en son alt kat tamamlanacak,sonraki süreclerde üst kat cıkacağim ondan catı yapmyacağım am kararsizimda kolay yapilan cati sistemleri varmış kat cıkacaginzaman bozup katı yapıp tekrar cati yapilabiliyormus.
    hocam şu avatarınızda kullandığını profil resmi çok iç karartıcı !
    mümkünse daha güzel bir resimle değiştirirseniz güzel olur !

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ProjectMan -- 12 Mayıs 2017; 8:13:15 >
  • o resmii değistirirsem o insanların yaşadıklarıda değişecekmi ben sen gözümüz görmeyince hatirlamayinca bu avrupa abd nin yaptiklari hiç yapilmamişmi olacak batının medeniyetinin resmidir o ilk ve tek avatar resmimdir herkezde o resmi görecek görmek istemesede .

• quote:

o resmii değistirirsem o insanların yaşadıklarıda değişecekmi ben sen gözümüz görmeyince hatirlamayinca bu avrupa abd nin yaptiklari hiç yapilmamişmi olacak batının medeniyetinin resmidir o ilk ve tek avatar resmimdir herkezde o resmi görecek görmek istemesede .

maalesef 2 yanlış 1 doğru etmiyor !

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ProjectMan -- 9 Mayıs 2017; 11:42:8 >
  • quote:

güzel fikir dış mantolamaya gerek kalmayacak bu tuğla ile.60 bin tl ye 2 kat karkas 120 metrekareye fiyat aldım. ilk etap karkas 2 katı yapıp sonra icini döşeyeceğim üst katı en son alt kat tamamlanacak,sonraki süreclerde üst kat cıkacağim ondan catı yapmyacağım am kararsizimda kolay yapilan cati sistemleri varmış kat cıkacaginzaman bozup katı yapıp tekrar cati yapilabiliyormus.

biraz daha ne olarak metrekare fiyatı + işçilik maliyeti olarak nasıl bir teklif aldınız merak ettim !?

2. olarak çatı yapmak mı yoksa çatı katı yapmak mı !? daha akıllıca ?

çatıyı 50 cm yükseltince zaten ortaya yaşanabilir yarım bir kat çıkıyor !

tabi bunun izolasyonu için daha kaliteli bir çatı sistemi yapmak lazım !
  • dayımın su basman ve 2 kat ve catı yapan ustası ile konustum 120 metrekare karkas su basman ve 2 kat karkas 60 bin tl malzeme iscilik fiyat verdi hoş 160 metrekare istiyorum sahsim pazarlik edecegim epey 4+1 2 ebebeyin banyolu ,manzara seyri icin geniş balkonlar.biraz pahalliya patlicak artik yavaş yavaş yapar bitiricez ailecek inşallah,çatı katı düşünmüyorum çünkü 2 kat daha yapılacak zamanla toplamda 4kat olacak en son tüm katlar bitince catı katı yaparız yada yarım catı yapar catını yarısını büyük bir balkon teras seyir alanı yaparız düşüncem. ilk etap 2 kat karkas belki kolay yapilan sökülebilen çatı yaptırırım kat cıktıkca catıyı söker yeni katın üzerine monte ederiz ama ilk hedefim 2 kat karkas üst katıda ivedilikle kullanima acmak .

• quote:

dayımın su basman ve 2 kat ve catı yapan ustası ile konustum 120 metrekare karkas su basman ve 2 kat karkas 60 bin tl malzeme iscilik fiyat verdi hoş 160 metrekare istiyorum sahsim pazarlik edecegim epey 4+1 2 ebebeyin banyolu ,manzara seyri icin geniş balkonlar.biraz pahalliya patlicak artik yavaş yavaş yapar bitiricez ailecek inşallah,çatı katı düşünmüyorum çünkü 2 kat daha yapılacak zamanla toplamda 4kat olacak en son tüm katlar bitince catı katı yaparız yada yarım catı yapar catını yarısını büyük bir balkon teras seyir alanı yaparız düşüncem. ilk etap 2 kat karkas belki kolay yapilan sökülebilen çatı yaptırırım kat cıktıkca catıyı söker yeni katın üzerine monte ederiz ama ilk hedefim 2 kat karkas üst katıda ivedilikle kullanima acmak .

ana konu başlığında kabataslak çizdiğim kat planı hakkında ne düşünüyorsunuz !?

• Pılanınız en cok kullanilan alanı evin ortasina getirmeniz üzerine zaten anlattiniz ısıyı ve soğuk havayı merkez kullanim alanından içerde ve uzak tutmak ergonomik bir pilan beğendim benim pilanim daha cok manzara odaklı olacak oturma odası deniz ve şehir ve tabiki sıradağ manzarası görmesini istiyorum yani öncephe 180 derecelik manzaralı bir oda olacak arka kısma doğru mutfak kitap okuma odası yatak odalar ve enson tuvalet banyo bahceye bakan kısımda busekilde tabiki cizimini daha yapmadim kağitta ama aklimdaki siralama böyle odalarin kışın oturulmayacak evde sadece bahar dan sonbahara kadar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Pılanınız en cok kullanilan alanı evin ortasina getirmeniz üzerine zaten anlattiniz ısıyı ve soğuk havayı merkez kullanim alanından içerde ve uzak tutmak ergonomik bir pilan beğendim benim pilanim daha cok manzara odaklı olacak oturma odası deniz ve şehir ve tabiki sıradağ manzarası görmesini istiyorum yani öncephe 180 derecelik manzaralı bir oda olacak arka kısma doğru mutfak kitap okuma odası yatak odalar ve enson tuvalet banyo bahceye bakan kısımda busekilde tabiki cizimini daha yapmadim kağitta ama aklimdaki siralama böyle odalarin kışın oturulmayacak evde sadece bahar dan sonbahara kadar.

bakmak ile yaşamak farklı şeyler !

herkes ister ki !
    denize bakan yerleri boydan boya cam olsun birde ön balkon olsun !
    ama kalın cam maliyeti tuğla duvardan pahalı olunca !

ve dahası gösterdiğiniz yer müstakil alan olduğu düşünülürse
    kendi bahçenize çıkmak varken yapılacak evi manzara görme üzerine yaparsanız
    evet o ev sadece manzara görür ama bir saatten sonra denizin her zaman iyi manzarası olmaz
    havalar soğuyunca ev güneye bakan ve manzarası deniz bile olsa
    yerine göre büyük şehirdeki kuzeye bakan evlerden bile daha çok ısınma sorunları oluşturabilir !

Türkiye 4 mevsimi tam yaşayan bir ülke hesap yapmak kolay ama beklenmedik hesapta olmayan hesapları da planlamak lazım !
    yoksa mimarın 1 anlık dalgınlığını 40 yıl yaşayanlardan olmak iyi bir şey değil !

bu arada ev projesini kaba taslak kağıt kalemle bile çizerseniz en azından ileride ortaya çıkacak bir planlama hatasının fark edilmesine sebep olur diye düşünüyorum.

• fransiz balkonlarda kullanilan pencere sistemi olacak oturma odasinin 3 tarafı cam duvar maliyetli olur kışın ikamet etmeyi şimdilik düşünmüyoruz ama ilerde olursa ona göre petek sisti yaptiririm evi dayım da 2 kat tek odun kazanı ile petekleri ısıtıyor yapim aşamasina gelenekadar inşallah taslak bir pilan yapacağim burdanda paylaşirim

• quote:

fransiz balkonlarda kullanilan pencere sistemi olacak oturma odasinin 3 tarafı cam duvar maliyetli olur kışın ikamet etmeyi şimdilik düşünmüyoruz ama ilerde olursa ona göre petek sisti yaptiririm evi dayım da 2 kat tek odun kazanı ile petekleri ısıtıyor yapim aşamasina gelenekadar inşallah taslak bir pilan yapacağim burdanda paylaşirim

ortada bir kat planı veya proje taslağı kroki gibi bir şey yok mu !?

buna bi bakmak isteriz :)
  • ilk elle taslak cizimim tabiki bu aklimdaki evin tasviri oda sayisi metrekare pratikde 160 metre kare olacak
    ev projem ;) ev planı ; ev projesi ; floor plan ; kendi ideal evinin projesini kendin yap ! :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hunnkaar -- 21 Mayıs 2017; 14:37:0 >
  • quote:

ilk elle taslak cizimim tabiki bu aklimdaki evin tasviri oda sayisi metrekare pratikde 160 metre kare olacak

hocam ne yaptın sen yaw !?
    ev dediğin bir yaşam alanıdır !

ama resme bakınca devlet dairesi misali
    kamu ihalesini kazanmış bir müteahhitin çizdiği bir proje misali bir şey gibi bu !

kuzey nere güney nere !?

denize manzaralı diyorsunuz iyi güzel ama o deniz hangi yönde !?
    eğer kötü bir planlama yaparsanız !

kendi yapacağınız evde istediğiniz zaman değil !
    anca devre mülk misali sınırlı zaman içinde durabilirsiniz !
    bir ev planı o evde gerekiyorsa 4 mevsim oturulacak şekilde olmalı !
    dikkat ederseniz yazlık yerlerde bile 4 mevsimlik planı olanlar
    dışa açılan balkon değilde iç kısımda kalan balkonları yapar
    öncelikle iç kısımlı balkonları düşünerek planlayı ki
    yazın aşırı pişmeyin klima var derseniz elektrik faturası hediyesi olur !

planda ortantılama yapılmamış ! yani siz kendi kafanıza göre
    banyo şu kadar metre kare olsun derseniz yapının bütünselliği açısından
    plansızlık olur ! elbette bunu bir mühendis bir mimar onaylar
    ama kullanışı çok verimsiz olur !

her odanın en ve boy sınırlarını belirlemeniz gerekir !
    http://www.homestyler.com/ sitesinde profesyonel ebatlarla ev oda kat planı yapabiliyorsunuz
    birde bunun üzerinde deneyin ! en boy alan mesafe ve gerçekten oturula bilinirliği önemli !

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ProjectMan -- 21 Mayıs 2017; 16:50:32 >

• bu cizimin amacı benim için zaten kullanim alan sayısı yani kac odalı olacak belirlemek dediğin yön vs hesaplamalı orantılı ergonomik cizimi mimar ve mühendis yapacak .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hunnkaar -- 22 Mayıs 2017; 9:20:1 >
  • quote:

bu cizimin amacı benim için zaten kullanim alan sayısı yani kac odalı olacak belirlemek dediğin yön vs hesaplamalı orantılı ergonomik cizimi mimar ve mühendis yapacak .

hocam mimara dediğin tasarım yapar !
    ama malesef bu memlekette sen ne dersen onu yapar !
    o yerde yaşanır mı yaşanmaz mı !?
    aha biz 40 yıla yakındır kuzeye bakan bir dairede polyannacılık oynuyoruz :D

bu olur mu dersen her şey olur ama asıl mesele sınırlı bir alan için mimari yaşam kalitesinin niceliğidir.
  • sizin öneriniz varmı cizim önerisi kabataslak 340 derecelik mamzara odaklı 4+1

• quote:

sizin öneriniz varmı cizim önerisi kabataslak 340 derecelik mamzara odaklı 4+1

öncelikle bir odanın 300 küsür dece alanı görmesi diye bir şey olması için
    bu yerin tek kelime ile teras olması gerekir !

gerçekçi olun ! bir odanın sadece 1 yöne bakan camı veya balkonu olur !

belki oturma odasını 3 cepe görsecek şekilde yapsanız bile " ] " bu imge şekildeki gibi
    bu durumda bile görüş alanı 180 derece olacaktır !

çizdiğiniz taslak fikir anlamıyla aynı tek yataklı pansiyon tarzı
    sadece tek yatağın girebileceği dar oda modeller misali insanı evindeymiş değilde
    bir devre mülk alan içindeymiş hissi verecektir.
    dahası odaya ya şifonyer yada gardolap konulacağı için oda daha şekilsiz bir hal alacaktır.
    en mantıklısı gardolap oldası oluşturulması çünkü 1 metre karelik gardolap odası bile
    tahtadan yapılmış 4 metrekare gardolap odasının yükünü yerden tavana kadar alan içinde toparlaya biliyor.

geçenlerde uydu kanallarına bakarken
    lifetime kanalı artık şifresiz olduğunu gördümhttp://www.lifetimeturkey.com/
    bu kanal ev tadilat ve ev emlak programları bolca var

ve Amerikada okyanusa yakın bir ev almak isteyen bir çift
    3 katlı evlere dolaşıyordu ! genelde evlerin oturma odası ile
    en büyük yatak odası denize bakacak şekilde bir mimari yapılmış
    ve ayrıca evlerin en üst katlarını denizi doya doya bakabilecek teras sistemleri konulmuş !
    özetle ters mimari yani yatak odaları genelde bir alt katta olacka şekilde
    ve en üst kat oturma odası mutfak misafir banyosu (wc),
    ve mutfağa bitişik büyük teras balkon şeklinde bir plan var
    yani eğer denize nazır bir yer yapıyorsanız ! yatak odaları alt katta üst katta ise sosyal alan anlamıyla
    oturma odası amerikan mutfak ve aynı şekilde balık yapmak içinde direk teras balkonlu sistemleri inceleyin !

aparman modeli bir ev yapacaksanız bu pek verimli olmayacaktır !
    bir daire 2 kat olacak şekilde yarısı altta yarısı üstte bu şekilde ikiz veya üçüz blok şeklinde bir plan yaparsanız
    vereceğiniz masrafın karşılığında piyasa değeri 2 kat daha pahalı bir mülk sahibi olursunuz !

özetle 2 boyutlu değil 3 boyutlu düşünün !

iyi bir ev planı yapmak fazladan belki 1 yılınızı alabilir
    ama yanlış bir ev planı yapmak ise 5 dk nızı almaz !

mesele plana baktığınızda a ben böyle düşünmemiştim
    çok mantıklı ! diye bilmektir. eğer bir ev planı sizi şaşırtmaz ise
    yapacağınız evde hiç bir fark göremezsiniz !

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ProjectMan -- 23 Mayıs 2017; 7:22:32 >

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.