Şimdi Ara

Ev Lambası Yanmıyor (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
0
Favori
260
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
    Detaylı anlatımınız için çok teşekkür ederim. Elimde multimetre yok ne yazık ki o yüzden bahsettiğiniz işlemleri yapamam. Bu arada evet sistem implas ama elimde şematik yok. Şöyle anlatabilirim:
    Bu lambanın yanmadığı salonda iki tane buat var, biri anahtarların üzerinde diğeri öteki duvarda. Salonun bitişiğindeki yatak odasında üç tane buat var, anladığıma göre bütün kablolar bu üç buatta toplanmış.
    Salona gelirsek, üç tane anahtar var. Bunlardan birisi benim bahsettiğim lambayı kontrol ediyor, diğer ikisinden biri de tavanın kenarlarındaki spot lambalarını kontrol ediyor.
    Benim bahsettiğim lamba, tavanın ortasındaki lamba. Anahtar bağlantıları düzgün olmasına rağmen ve çalışıyor olmasına rağmen lambaya bağlanan iki kablonun ikisinde de elektrik yok, ne artıda ne ekside.
    Bu kabloları buatlarda bulmaya çalıştım ama çok fazla kablo var, hangisi hangisine ait bulamadım.
    Acaba diyorum ki kılavuz mu alsam? Kılavuzu anahtar deliğinden ya da buat deliklerinin birinden sokup lambaya giden iki kablonun yerini tespit etsem olur mu ki? Yani el yordamı ile kabloları bulup sonrasında sorunun nerde başladığını anlayabilirim belki.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• Ev Lambası Yanmıyor dediğimiz implas role böyle bir şematik çıkarmaya anlamaya çalışacağım şematik oluşturursaniz sevinirim

• Büyük bir ihtimal implas role bozulmuştur yada attı

• Ev Lambası Yanmıyor ortadaki bobinli şeyi implus roke olarak alttaki anahtarları ise buton olarak düşünür eğer butona bir kez basar iseniz implas role kapanır ampül yanar eğer bir daha basarsanız role açılır ampül kapanır yatak odasında 3 adet buvat bulunmaz veya kullanılmaz bunlar genellikle salonda koridorda olması gereken varlıklardır iş şöyledir saat ile pano arası sigorta kutusu kolon hattı denir pano ila piriz anahtar arasına ise linye anahtar ila ampül arasına sorti denir panosunda yada odalar arasında fotoğraftaki gibi bir implas role görüyor musunuz

• Ev Lambası Yanmıyor bu şematiktir

• Ayrıca elektrik konularına yada elektronik konularına ne kadar meğillisiniz mesleğiniz kapsıyor mu

• Artı eksi dediniz faz ve nötr de

• İncelediniz mi

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.