Merhaba, Çalışma odamda 3 tane bilgisayar duvardaki internet portunu switch ile kablolu olarak kullanmakta. Tplink, basit, plastik kasa, ucuz bir gbit switch kullanıyorum. 1 senedir falan sorunsuzdu ama son zamanlarda bağlantı kesiliyor ve ancak güç bağlantısını çıkarıp tekrar takınca çalışıyor. Özellikle toplantılar esnasında falan olması büyük sıkıntı yaratıyor. Bilgisayarlardan birinin interneti kablosuz olarak kullanması mümkün. Diğer ikisinin kablo ile bağlanması şart. Yani bana 2 port bile yeter. Uzun süre kullanımda sorun yaratmayacak, kaliteli bir switch tavsiye eder misiniz lütfen. |
Ev Kullanıcısı için Gbit Ethernet Switch Tavsiye

-
-
Belki 15 senedir TP-LINK SG1016D kullanıyorum, 16 port, yönetilemez L2 Gigabit switch, fansız, adaptörsüz 230 V girişli.
Aynı ailenin 5 ve 8 port olanları var diye biliyorum ama ben 17 liraya mı ne almıştım. Şimdi tahmin bile etmek istemem fiyatını.
-
TP-Link TL-SG108E kullanıyorum hocam 1000mbps internet mevcut tavsiye ederim sorun yaşamazsınız.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Sonu E olunca, PoE mi acaba?
-
Bendeki de tp link miş
TP-Link LS1005G, 5-Port modeli
Bazen hiç sorun yok
Bazen sık sık kesiyor bağlantıyı
Belli bir kablodaki cihazın bağlantısı mı sorun oluyor? Yoksa tüm portlar mı?
-
PoE değil hocam
Normal durum. O model sorunlu ya da sorunlu bir partisi. 2-3 yıl evvel 3 kere sorun yok diye geri gönderdiler. Portlari bir anda 4 tel çalışmaya başlıyor. Video ile 2 kez kanıtladım. 4. Kez geri yolladığımda sifir yolladılar.
Mercusys bakabilirsiniz. Her ne kadar TPlink in bir firması olsana bu üründe sorun yaşamadım. 300tl altına yakalandı mı hesaplı olur.
https://www.akakce.com/switch/en-ucuz-tp-link-ms105g-5-port-10-100-1000-mbps-gigabit-fiyati,528442861.html
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Eyvallah hocam.
Almayı beklediğim cevap buydu
MERCUSYS ürünlerinden memnunum
Bir de bunu deneyeyim
Çok teşekkürler
Görünüyor mu bilmyiorum ama sorunu şikayetvar'a yazmıştım. Sanırım yayından kaldırılmış, kaldırtılmış cevaplar sonrasında.
Video kayıtlarım.
-
tp-link'in tl-sg105 ethernet switch'in kasasına loop prevention adı altında bir anahtar yer alıyor. bu nedir diye bakınca, on ve off durumda tutulması tavsiye edilen durumlar var. yukarıdaki modeli ilk önce bu sandım ama değilmiş. acaba bu özellik yukarıdaki modelde var mı? devre dışı bırakılamadığı için ağda kopmalara sebep oluyor olabilir mi?
Benzer içerikler
- adresindeki web sayfası, geçici olarak kullanılamıyor veya kalıcı olarak yeni bir web adresine taşınmış olabilir.
- modem power ışığı yanmıyor
- bu oturum açma seçeneği başarısız oturum açma girişimleri
- dosya karşıdan yükleme desteklenmiyor
- meb erişim engeli kaldırma
- wifi 8
- hotspot ne demek
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X