Öğrenci Evime Değişik görüntü vermesi için Duvar Kenarlarına Led Çekme Dusuncem Var Öncelıkle 1 Gr Elektrik Bilgim yok Babama Danışıp Yapacagım Az Çok Anlar Benım Elım de 1 adet çok voltajlı Pt-500 Input:220V Power:9W Output:1,5-3-4,5-5-6-7,5-9-12V Current: DC:500mA adaptör mevcut şimdi Ben bu Adaptöre Kaç metre Led Bağlayabilirim Ve Nasıl BağlayaBilirim Yardımcı Olursanız Çok sevınırım sağlıcakla kalınn..
1 metre şerit led 300ma akım çeker
adaptör 500ma olmasına rağmen sen genede 1 metre bağla güvenlik önemli sonuçta
büyük ihtimal ile çin malı adaptör
12v ayarında 13,8 volt falan veriyor benimki bunun için bir elektronikçiye gidip 7812 regülatör devresi isteyeceksin 50kr max tutar
ilk olarak adaptörün + ve - uçlarını belirliyorsun
sonra adaptörden + ucu çıkarıp 7812 nin giriş bacağına bağlıyorsun(yazılar sana doğru bakarken soldaki bacak)
daha sonra sağdaki çıkış ucunu şerit ledin + yazan yerine bağlıyorsun
daha sonra adaptörden - ucu çıkarıp 7812 nin orta bacağına bağlıyorsun orta bacaktan tekrar lede gidip - yazan yerine bağlıyorsun.
İlgi Ve Alakanız İçin Çok Teşekkür Ederim Bir şey Daha Soracaktım.
Resimde Görülen Ürün 3 metrelik Hortum Modelidir 12V ile Rahatlıkla çalıştırabılcegımızı sölemiş Açıklamada Bunlarda Şerit Ledler Gibi 300mA Çekiyor metrede ?
quote:
Orijinalden alıntı: compass3503
İlgi Ve Alakanız İçin Çok Teşekkür Ederim Bir şey Daha Soracaktım.
Resimde Görülen Ürün 3 metrelik Hortum Modelidir 12V ile Rahatlıkla çalıştırabılcegımızı sölemiş Açıklamada Bunlarda Şerit Ledler Gibi 300mA Çekiyor metrede ?
hortum modellerde led sayısı biraz daha az bu yüzden 1 metre yaklaşık olarak 1,4w güç tüketiyor.
eğer hortum model alırsanız rahatlıkla 3,5 metre bağlayabilirsiniz
Yani 3Metre Bağlayabilirim Pekı Bunların Aydınlatma Durumu Nasıldır Bilginiz Varmı
quote:
Orijinalden alıntı: compass3503
Yani 3Metre Bağlayabilirim Pekı Bunların Aydınlatma Durumu Nasıldır Bilginiz Varmı
şerit led gibi aydınlatmaz 360 dereceye yayar ışığı dekoratif amaçlı kullanabilirsin fakat 1 metre şerit ledi (mavi) duvara yansıtıp çok güzel bir atmosfer elde edebilirsin
Dekoratif bi ışık elde edersin zannımca. şöyle loş bi ortam olur. öyle çok fazla bi aydınlık ihtiyacın yok sanırım...
ne yapmamı önerıyorsunuz peki kararsız kaldım ben aydınlatmak ıcın degılde loş dekoratıf uygun fıyata halledecegım bırsey ıstıyorumm
bence şerit led oda için pek estetik olmaz. daha çok mistik bir ortam havası katar diye düşünüyorum. genelde yaşam mekanları için tavana bakan aydınlatma güzel duruyor. tabi tercih senin. odanın yerleşimi nasıl bilmiyorum ama ben şişhaneden aldığım bi masa lambası kullanıyorum. hani şu mühendislerin kullandığından, eklemli olan. proje lambası diye mi ne geçiyor. 20TL ye almıştım. kafasını istediğim yere çevirebiliyorum. birek fişe takıp çalıştırabilirsin. 8W tasarruflu ampülü de var. hem ders çalışırken işe yarıyor, hem de gece lambası gibi kullanıyorum. sadece bi fikir olsun diye söyledim. ayrıca bir ara spot lambasının önüne dimmer devresi ekleyip denemiştim. ışık şiddetini sıfırdan %100'e istediğin gibi ayarlayabiliyorsun. onu da teknik masamın duvarına astım. o da güzeldi. ancak masa sallandıkça ampül sık sık patlıyordu. bende onu kullanmaktan vazgeçtim. gerçi ampülü ucuz ama yine de masraf. eğer sen sabit bir yere monte edebileceksen o da olur.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme