Şimdi Ara

Ev elektrik tesisat yardımı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
1.148
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba, bizim evde gizli ışık var, yani duvardan kenarlarda asma tavan kartonpiyerler içinde de floresanlar var. Işık tavandan yansıyo gözü almıyo. Neyse gelelim asıl konuya; bu floresan arkadaşlar birer birer yanmaya başladı (eh 10 sene oldu takalı) starterler fln da gitti sırayla ben de bozuldukça söktüm. Şimdi yenilerini alıp takmak istiyorum ama nasıl takılıcağını bilmiyorum. Söktüğüm parçalardan kalan kablolar karman çorman oldu, ben sıfırdan bi tesisat çekiyim diyorum. Kabloları nasıl bağlıycam nerden çıkıp nereye giricem anlatabilirmisiniz. Yada en iyisi paintte kabataslak çizebilirmisiniz lütfen. Startere 220 volt mu bağlıyoduk trafodan çıkanı mı bağlıoduk unuttum hepsini. Şekil aşşadaki gibi siyah ve kırmızı kabloları nasıl döşemem gerekio?

• http://forum.donanimhaber.com/m_5198103/mpage_1/key_florasan//tm.htm#5214249
    Arkadaşın verdiği şemada da görüldüğü gibi florasanın iki tarafındaki uçlardan birini startere bağlıyorsununuz. Kalan diğer uçlardan birini kırmızı ya da mavi kabloya elimizde kalan son ucu da balasta bağlayıp ( yani bobin ) balastın diğer ucunu da kalan mavi ve ya kırmızıya bağlıyoruz. Kolay gelsin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alper.y -- 20 Ocak 2006 16:44:38 >

• Bu şekilde bağlamalısın.

• karışık bir iş. elektrikçi çağır diyecem de çok para ister.

benim anlamadığım şey kabloları niye söküyosun kardeşim ne zararı var sana alla allah.
  • Teşekkürler, yanlız bişey daha sorucam. Şekildeki gibi 4 floresan var gelen kabloyu 4 e çoğaltıp mı yapmalıyım ki hatırladığım kadarıyla bu şekilde değildi tesisat. Yani bir floresandan diğerine devam ediyodu kablo. son resmi bi set kabul etsek bir set floransanın mavisini diğer setin kırmızısına mı bağlayarak mı devam edicem son en başta ve en son kalan boş uçlarıda elektriğe? Yoksa 4 e paralel mi bölüyüm (Biri bozulduğunda diğerleri yanmaya devam ediyodu).
  • quote:

Orjinalden alıntı: Tyrael

Teşekkürler, yanlız bişey daha sorucam. Şekildeki gibi 4 floresan var gelen kabloyu 4 e çoğaltıp mı yapmalıyım ki hatırladığım kadarıyla bu şekilde değildi tesisat. Yani bir floresandan diğerine devam ediyodu kablo. son resmi bi set kabul etsek bir set floransanın mavisini diğer setin kırmızısına mı bağlayarak mı devam edicem son en başta ve en son kalan boş uçlarıda elektriğe? Yoksa 4 e paralel mi bölüyüm (Biri bozulduğunda diğerleri yanmaya devam ediyodu).

Hiç paralel yapma bana kalırsa(oluyor ama bunu da belirteyim)
    Her flourasan için aynı devreyi yap.Maliyet biraz artar ama daha sağlıklı olur.Bir de balastı seçerken flouresanın wattı ile aynı olsun.Örneğin 32 Watt'lık bir flouresana 40 Watt'lık balast bağlarsan lambanın ömrü kısalır.

• quote:

Orjinalden alıntı: hitman009

karışık bir iş. elektrikçi çağır diyecem de çok para ister.

benim anlamadığım şey kabloları niye söküyosun kardeşim ne zararı var sana alla allah.

Elektrik elektronik mühendisliği 3. sınıf öğrencisiyiz yani elektrikçi çağırırsam ayıp olur . Zaten biliyodum ben bakalım forumdakiler biliyomu diye sordum burda . Kablolar da karman çormandı ondan söktüm.

Verdiğiniz bilgiler için teşekkürler (bi yanlışlık yapmıyım die danışıyım dedim). Yarın deniycem...

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • " Zaten biliyodum ben bakalım forumdakiler biliyomu diye sordum burda . "
    quote:

Demişsin Bu yazını imzana eklede bundan sonra sorularına bu referansınla bakalım.

Orjinalden alıntı: Tyrael

quote:

Orjinalden alıntı: hitman009

karışık bir iş. elektrikçi çağır diyecem de çok para ister.

Elektrik elektronik mühendisliği 3. sınıf öğrencisiyiz yani elektrikçi çağırırsam ayıp olur . Zaten biliyodum ben bakalım forumdakiler biliyomu diye sordum burda . Kablolar da karman çormandı ondan söktüm.

Verdiğiniz bilgiler için teşekkürler (bi yanlışlık yapmıyım die danışıyım dedim). Yarın deniycem...

• Olur. Rica edicem sizde kendi imzanıza espiriden anlamıyorum diye yazıverin bi zahmet.
  • Komiklik için diğer uygun bölümler var.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.