Şimdi Ara

Ev Elektrik Sigorta Atma Tesisat Sorunu!!

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
48
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Mrb özelikle geçen sene ilk Fırın çalışırken kaçak akım rölesi sigortası atmıştı.kime sorduysak fırından demişti ve hatta buraya konu açmıştım.sonuçta fırın servise götürüldü ancak sorun yok diye geri verildi.servis kaçak akım rölesi bozuk elektrikci çağırın demişlerdi.

    neyse bayramın 3. günü bölgesel bir kesinti oldu,tekrar geldi ama bizim kaçak akım rölesi yine atmış bunu farettik.elektrikci geldi kaçak akım rölesi sigortası sağlam dedi.

    tek tek odalar gidip tüm pirizleri açtı,oyle sorunu bulmaya çalıştı.nihayet salonda kullanmadığımız prizde kabloları kontrol ederk buldu.

    ama sorun prizde değil,oraya sigorta kutusundan gelen kabloda olduğunu söyledi.iç tesisat yapılırken kabloyu döşerken zorlamışlar bundan kaynaklı sorun olduğunu söyledi.site olduğu için biz buna müdahale edemeyiz dedi gitti.

    şuan sıkıntı yok ama o kablolar sorunlu değiştirmek gerekir mi acaba







  • Sorunun kaynağını bulmuşken müdahale etmemek yanlış bir davranış olur bence.
    Madem salondaki kullanılmayan prize gelen kablolardan kaynaklı diyebilmiş elektrikçi e o zaman yapılması gerekeni yapmalıydı. Ya orada bir sorun yok ama sorun var gibisinden gösterildi yada denildiği gibi sigorta panelinden o prize gelen hatta sorun var. Priz bağlantıları doğru ise toprak ile nört karışıklığı yoksa ve priz sağlamsa muhtemelen gelen kabloda ek olabilir ve ekte sorun olabilir. Kaçak akım rölesinin atmasına sebep oluyorsa ilgilenmek gerekir. Kayınvalidemlerin evde bir odada hem oda hem balkon lambasını yakan anahtarı değiştirsemde balkon lambasından dolayı sürekli kar atıyordu, devre dışı bıraktım balkon hattını sonrasında hiç atma olmadı, zaten kullanmıyorlar balkon lambasını, kim uğraşacak kabloları yeniden çekmekle dedim. Bir komşumuzun sürekli sigorta atıyordu prizde kullanılan güç arttığında, toprak ile nört karıştırılmıştı vs. vs. basit şeylerde olabilir.




  • Öncelikle kaçak akım rölesi bir sigorta değildir. Sorun aslında çok basit. O sorunlu dediği prize gelen kabloların dış izolasyonu yıprandığı için kaçak akım yapıyor. Nem, beton bunları etkiliyor. Çözümüde sigorta panosundan veya buattan o prize giden linye veya sortileri uygun 2.5mm NYA ile değiştirmek. Bide KAR'ın markası neydi evinizdeki?

    Saygılar.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.