Şimdi Ara

Ev Elektriği ile İlgili Sorular

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
25
Cevap
0
Favori
1.577
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    1-Şu an evlerde elektriğin kW/h'i ne kadar ?Normal meskenler için.Ben 127800 diye biliyorum.Doğru mu ?
    2-Ben buzdolabı başta olmak üzere evdeki bazı aletlerin(bilgisayar,fırın v.b) günlük tek başlarına harcadığı elektriği ölçmek istiyorum.Bunun için normal mekanik sayaç kullanacağım.(digitaller pahalı)
    Bunun aletler için bir zararı olur mu ?
    Arka arkaya iki sayaç olması açısından ve Tedaş yönünden,kanuni açıdan.
    Ayrıca kullanılmış bir sayaç kullansam olur mu ?Artık kafaya koydum bulamazsam sıfır sayaç alacam.Onların fiyatları ne kadardır ?
    Belki merak edersiniz diye yazıyorum.Bizde bir buzdolabı var.Su gibi elektrik içtiğini tahmin ediyoruz,fatura açısından.Emin olmak istiyorum.Bunun için ölçeceğim.
    3-Yukarıda bahsi geçen iki kapılı,derin ve çok derin donduruculu(En düşük kademede -20 dereceyi rahat geçti.Sanki burası Büyük Sahra Çölü.o kadar soğutuyor),no-frost,içinde bilimum klima tertibatı bulunan(valla bizim arabada yok),Bosch marka uzay teknolojisi ile üretilmiş buzdolabı niye bu kadar elektrik harcar.
    4-Az elektrik harcayan,tek kapılı,yukarıda saydığım özellikleri içermeyen normal bir soğutucu tavsiyesi.Elektriği koklasın.
    5-Şu sayacın birde bağlantısını çiziverin.Sonra olmayalım.Biliyorumda hani

Çok oldu ama bu forumun elektronik bölümünden başka sığınacak kapım yok.
    İlgilenenlere çok teşekkürler.İyi çalışmalar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ters İntegral -- 20 Kasım 2005, 3:19:11 >

• kardeş yardımcı olalım,
    1 elektriğin ne kadar olduğunu bilmiyorum
    2 yaptığın ölçümün diğer cihazlara hiç bir zararı olmaz bunun için bir saatlik harcamayı ölçmen yeterlidir ama bu mevsim şartlarında değişebilir ve arka arkaya iki sayaç olması hiç kimseyi ilgilendirmez sayaçların ne kadar olduğunu da bilmiyorum, no frost buzdolapları ve derin dondurucular ayrıca ısıtıcılar elektriği sömürür buna otomatik çamaşır makinesi ve bulaşık makinesinide ekleye biliriz,
    3 ?
    4 eğer buzdolabını değiştirmek istiyorsan hangi mağazaya gidersen, sattıkları buzdolabının üzerinde harcağığı elektriği anlayabileceğimiz dilde yazıyor A Plus işaretini gördüklerin en ekonomik ve en iyi elektriği kullanandır.
    5 abi çizemiyorum ama anlatayım oört tane uç vardır iki tanesi nötür iki taneside faz dır yani (2 si )nötür giriş ve nötür çıkış (2 si) faz giriş ve faz çıkıştır onu da satin üzerinde belirtmişlerdir

DİLİMİZ BU KADARINA DÖNÜYOR GERİSİ SENİN ARAŞTIRMALARINA KALIYOR..........

• SORUYA SORUYLA CEVAP VERMİŞ OLMAK İSTEMEZDİM AMA.

BİR ALICININ SAATTE NEKADAR ENERJİ SARFETTİĞİNİ ANLAMAK BU KADAR ZOR OLMAMALI. TABİ ÜZERİNDE Kİ GÜÇ DEĞERİNE GÜVENMİYORSAK O BAŞKA..
    ÜZERİNDE YAZAN GÜÇ KADAR ELEKTRİK ENERJİSİ TUKETİR YA ORTALAMA. SORACAĞIM ŞU DİYELİM Kİ 1000 W YAZIYOR ÜZERİNDE...

BU 1000W SAATTE TÜKETİĞİ MİDİR?

BU SORUYU OKULDA HOCAMIZ SORMUSTU CEVABINI DA BİLİYORDUM AMA UNUTMUSUM. AMA SAAATTE TUKETİMİDİR DİYE HATIRLAR GİBİYİM.. EMİN OLAN Bİ ARKADAŞ SOYLESİN DE BİZDE EMİN OLALIM...İSPATINI DA YAPARSA SEVİNİRİM..
  • arkadaşım anlatayım. üzerinde 1000 wat yazan bir alet saatte 1000 wat , yarım saatte 500 wat 15 dakikada 250 wat enerji harcar. yani elektriğin birim fiyatı ( ÖRNEK OLARAK 200 000 TL İSE ) YARIM SAATTE 100 000 TL 15 DAKİKADA 50 000 TL HARCARSIN.AMA ŞUNU HATIRLATAYIM ALETLRERİN ÇOĞU örneğin ütü ,soba,ç.makinası ,b.makinası vs vs gibi etiket değerleri üzerinden hesaplarsan yanılırsın nedeni bunlar termostatlı yani ısı kontrol sistemleriyle çalıştığı için süre olarak ne kadar devrede kaldığını anlayamazsın.ancak sayacla anlarsın.ancak şunu hatırlatayım 1000 watlık aletimiz yarım dakikada çalışsa anlık olarak 1000/220=4.5 amperlik bir akımı her zaman çekeceği için kullanılan malzemeleri ona göre seçmen lazım.
    quote:

Orjinalden alıntı: istanbulutu

SORUYA SORUYLA CEVAP VERMİŞ OLMAK İSTEMEZDİM AMA.

BİR ALICININ SAATTE NEKADAR ENERJİ SARFETTİĞİNİ ANLAMAK BU KADAR ZOR OLMAMALI. TABİ ÜZERİNDE Kİ GÜÇ DEĞERİNE GÜVENMİYORSAK O BAŞKA..
    ÜZERİNDE YAZAN GÜÇ KADAR ELEKTRİK ENERJİSİ TUKETİR YA ORTALAMA. SORACAĞIM ŞU DİYELİM Kİ 1000 W YAZIYOR ÜZERİNDE...

BU 1000W SAATTE TÜKETİĞİ MİDİR?

BU SORUYU OKULDA HOCAMIZ SORMUSTU CEVABINI DA BİLİYORDUM AMA UNUTMUSUM. AMA SAAATTE TUKETİMİDİR DİYE HATIRLAR GİBİYİM.. EMİN OLAN Bİ ARKADAŞ SOYLESİN DE BİZDE EMİN OLALIM...İSPATINI DA YAPARSA SEVİNİRİM..

• Teşekkürler arkadaşlar.
    istanbulutu,evet aletin üzerinde 1000 Watt yazıyorsa ve bu alet bir saat çalışırsa 1 kW/h elektrik harcar.
    Bu kolay fakat ben buzdolabının başında bütün gün oturmalıyım,birde üzerinde yazan güce pek güvenmiyorum.Bunun için sayaç kullanmak istiyorum.
    Yani 1000 Watt=1 kW ve bir saatte 1 kW/h sarfiyat demek.Bu kolay ama aletin üzerindeki değer doğru mu acaba ?
  • Mantıksal olarak bir aletin ne kadar güç harcadığını öğrenmek istiyorsan ona saat takmalısın neden :

a) Buzdolabının üzerinde 1000Watt yazıyorsa bu değer çalışma süresi içindeki sarfiyattır halbuki buzdolabının çalışmadı saatlarde var.
    b) Bir ses sistemi Üzerinde 100Watt yazıyorsa bu max verimde yani ses sonun kadar açıkken olur.
    C) Dimmer bağlı bir Akkor 100Watt lamba kısık ayarda kullanılıyorsa Örn 60WattLık bir güç harcayacaktır biz eğer bu hesabı üzerindeki 100Watta göre yaparsak yanılmış oluruz.
  • ÖNCELİKLE ARKA ARKAYA İKİ SAYAÇ NEDEN BAĞLAYACAKSIN.GEREK YOK Kİ...
    öLÇECEĞİN ALICI ENERJİLİ KALIR... ÖRNEĞİN ÜTÜ...
    DİĞER ALICILARI KAPATIRSIN ...ANAHTARDAN VEYA FİŞİNİ ÇEKERSİN..

ÜTÜ YE DEVAM:
    SAYAÇIN ÜZERİNDE DEVİR/KWH SAAT İ BİLDİREN BİLGİ VARDIR...
    YA DA DİJİTALLERDE (PULS /KWH) BENİM SAYAÇTA BU 600/KWH TİR.
    DEVAM EDELİM:
    SAATİNLE VEYA KRONOMETREN İLE DAKİKA TUT.. BİR DAKİKADA DİSKİN KAÇ TUR ATTIĞINI SAY... BEN SAYDIM ÜTÜ İÇİN 30 DEVİR ATTI. BİR SAATTE KAÇ DAKİKA VAR: 60 DK

60X30 TUR =1800 TUR.. YANİ BİR SAAT ÇALIŞIRSA 1800 TUR ATAR.. YANİ 1800/ 600 DEVİR = 3 KWH ENERJİ HARCAR ODA :
    YAKLAŞIK 3 X 0,13 YTL : 0,39 YTL LİK ELEKTRİK SARFİYATI ANLAMINA GELİR.. YANİ 390 BİN LİRA

YİNEDE SAYAÇ NASIL BAĞLANIR DER İSEN.. BİRİNCİ KLEMENSE FAZ GİR İLİNCİ KLEMENSTEN FAZI ÇIK... 3. KLEMENSTEN NÖTR GİR 4.KELEMENSTEN ÇIK..
    HER BİR CİHAZ İÇİN BU HESABI TEKRARLA

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Burs ile ilgili bir soru
    13 yıl önce açıldı
    röle ile ilgili kısa bir soru
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • BİR DE ŞUNU BELİRTELİM :
    ÖRNEĞİN BİR BUZDOLABI ETİKETİNDE 300 W YAZRSA... MUHAKKAK ŞEBEKEDEN DAHA FAZLA GÜÇ ÇEKER...
    ÖZELLİKLE MOTOR BULUNDURAN CİHAZLAR İÇİN BU BÖYLEDİR
    ÖRNEĞİN 1000 W YAZAN BİR MOTORDA BU ; MOTOR DAN ALACAĞIN GÜÇTÜR ..ŞEBEKEDEN ÇEKİLEN GÜÇ BİRAZ DAHA FAZLADIR.. SEBEP ;KAYIPLAR
    YANİ ETİKET GÜÇLERİNE BAKARAK BİR CİHAZIN NE KADAR ENERJİ SARF EDİLECEĞİ HESAPLANAMAZ.. KESİN YÖNTEM YUKARIDAKİ YÖNTEMDİR.
  • Benim günlük,haftalık ortalam değerler elde etmem gerekiyor.Yani bir iki-dakika da ölçeceğim sarfiyat bana sağlıklı bilgi vermeyebilir ?Uzun süreliğine evdeki bütün aletleri durduramayacağıma göre en mantıklısı aletin başlı başına sayaç takmak.
    Mekanik sayaçların fiyatları hakkında fikri olan var mı ?
  • O zaman durum değişir... Mekanik sayaçlar 30-35 Ytl civarı...
    Dijitaller 50 Ytl civarı...
    İstatistik tutacaksan Köhler Marka Sayaç en iyisi çok farklı parametreleri kayıt altına alıyor... Kullanım kılavuzunda bunlar var
  • mesutelb Çok iyi olmuş bende tam Dijital bir elektirik sayacı almak istiyordum Köhleri önermişsin diğerleri ile arasındaki farkı açıklarmısın Nede olsa serde merak var almayı düşünen arkadaşlarda faydalanır.
  • 4 Tarifede de toplam aktif enerji ölçümü (Demant dediğimiz gündüz ,akşam tarifekleri)
    4 Tarifede de toplam reaktif - kapasitif enerji ölçümü
    Zaman dilimleri ve tarifeler programlanabilir
    Gün içinde 12 ayrı zaman dilimi belirlenip, belirlenen bu zaman diliminde 4 tarifeden biri seçilebilir
    Ayrıca 32 tatil günü, 8 ayrı günlük, 8 ayrı haftalık ve 12 ayrı aylık program yapılabilir.
    KENDİ KENDİNE ARIZA BULMA
    Sayaç kendisindeki devreleri sürekli otomatik olarak kontrol edip arıza menüsünde arıza var veya yok ekranda belirtir. Bu hatalar: Bellek hatası, Gerçek zaman saat hatası, Saat pili zayıf uyarısı, Sistem pili zayıf uyarısı, Üst kapak ve klemens kapağı açık hatası
    RS 485 adaptör üzerinden okuma... Böylece günlük,haftalık,aylık sayaç değerlerini belirleme
    8 ayrı gün için sayaç programı yapabilme
    Haftalık zaman programlaması
    Aylık zaman programlaması

Anlık akım,gerilim,güç değerleri

SİLİCON için gerekli tüm parametreler... Var

• mesutelb Teşekkür ederim bilgilendirmen faydalı oldu hem ben hemde alım yapacak arkadaşlarımız faydalanacaktır.
    Bu arada servisi nasıl hiç servisine ihtiyacın oldumu.
  • Şimdiye kadar gerek monofaze gerek trifaze sayaçlarda(KÖHLER de) bir sorun ile karşılaşmadım... Servis ihtiyacım olmadı...
  • " Şimdiye kadar gerek monofaze gerek trifaze sayaçlarda " demişsin nasıl yani sen bunları satıyormusun yada takıyormusun biraz daha açarmısın satıyorsan senden alalım ..
    quote:

Orjinalden alıntı: mesutelb

Şimdiye kadar gerek monofaze gerek trifaze sayaçlarda(KÖHLER de) bir sorun ile karşılaşmadım... Servis ihtiyacım olmadı...
  • Hayır satmıyorum... Alıyorum ve takıyorum... Elektrik Teknik Öğr. nim Fabrika elektriği ve otomasyon uygulamaları, kompanzasyon vb. işlerle de ilgileniyorum... Genellikle böyle sorunlar olduğunda... Örneğin topraklama, aşırı gerilim düşümü veya bir cihazın ve/veya motorun ne kadar enerji harcadığı veya normal piyasa elektrikçilerinin işin içinden çıkamadıkları durumlarda müdahil oluyorum... Örneğin bir fabrikanın reaktif ceza ya girmesi veya Yüksek güçlü trafoların (OG trafosu 100KVA-1000 KVA ) arızalarının tesipiti gibi.......
    Ben de bayilerinden alıyorum... Veya müşteri alıyor ben takıyorum.Daha çok ; Sorun varsa ben müdahale ediyorum... gibi
  • Elektriğin kw saati vergilerle beraber 188 bin türk lirası diye biliyorum.Ayrıca örneğin 100W lık bir ampulün
    dimmer kullanılarak kısıldığında daha az bir enerji çekeceğinide sanmıyorum.
  • KDV dahil 160 bin + güç bedeli var sabit o kw a göre değil.... Şehir şehir değişebiliyor yaklaşık fiyat bu....
    Lamba da denemedim ama... El matkabı ve elektrik süpürgesinde denedim... Triyaklı kontrol devresi ile(yani dimmer) elektrik sarfiyatı bir miktar azaldı... Yani dakikadadi sayaç diskin dönme sayısı azaldı..
  • http://rapidshare.de/files/8038338/ocak2005trf.xls.html

Bu linkte Tedaş'ın sitesinden bulduğum tarifeler var.Excel belgesi.Kırmızı ile işaretlediğim hücre bizim evlerde kullandığımız normal digital olmayan sayaçlar için kW/h fiyatı değil mi ?Yani 127800 TL.
  • Tamam zaten KDV dahil yaklaşık 155 -160 yapıyor..Dijital veya değil KWH ev aboneleri için aynıdır...
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.