Şimdi Ara

Ev Satın Aldım Fiber Çektirttirdim Peki Ya Sonra ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
49
Cevap
0
Favori
1.709
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 2,5 sene önce altyapı başvurusu yapılmış ancak gelmemiş.
    DH gelerek bir üstadın dilekçe örneğini alarak toplu binaya imzalatarak bir tanıdıkda bularak başvurdum.
    1 ay sonra kazıya başladılar.
    Ancak, Fiber(ftth) geldi diye sevineceğime üzülüyorum. Çünkü bu işi çözmek sıkıntılı ve pahalı.
    Binada hiç çekili kablo yok. Varsa da ben göremedim.
    3 ayrı ekip geldi.
    1. ekip kazı işini bitirdi(taşeron firma)
    2. ekip fiberi döşer binaya kutuyu bırakır gider. Hafta içinde işi bitirdi.(taşeron firma)
    3. ekipte bağlantıyı yaptı Modemi bıraktı imzalı attırdı gitti.(telekom çalışanı)
    TT MH aradım binadan daireye kadar kablo çekme işlemi yapmıyorlarmış elektrikçiye yaptıracakmışım. Yeni öğrendim.
    Fiber paket fiyatları zaten çok pahalı!
    Üstüne bir de modem kirası alıyorlarmış. Fiber TT Taahhütü bitince modemi sağ salim tutanaklı teslim etmem gerekiyor.
    Oyun oynamak için bu kadar zahmete girilir mi? Gİrdik.
    Kime ne diyeyim krediyle ev al sonra içine bir sürü para öde arka tarafa yalıtım çek logara büyük boru çek bu müteahhitlerin yatacak yerleri yok be arkadaş. Neyse oraya girersek çıkamayız.
    Ayrıca, kablo ücreti ne kadara yaptıracağım belli bile değil gidip elektrikçi ara bul anlaş düzgün çekebilirse gel kullan yoksa yine felaket of of of...
    İhtiyaç olan bir internet bu kadar pahalı ve zahametli olur mu ?

Ortalama bir evde ortalama bir hızda internet kullanmak için tt dışında firmalardan 100-120 tl kurulum ücreti+Dairene fiber kablo çekme ücreti(60-100tl)+paket ücreti(min:75 TL)+ 9tl ftth kullananlar için modem kirası. Toplamda ilk ay faturası Min: 245 TL+belirsiz ücret(damga vergisi vb.) 2. Ay faturası da min:84 TL bu 16 mbps tt dışında olan fiyatdır.

Ben tt den çekerek 12 mbps 77 tl vercem.

Edit: Elektrikçi çektikten sonra dairelere kadar gelecek fiber. Bu ay işlemler tamamlanacak inşallah. Tüm işlemler bittikten sonra hız ping vb. durumları atıcam inşallah.

Edit2: 100 TL ye elektrikçiye çektirdim. Allahtan eski telefon kablolarının gittiği kanal varmış kabloyuda ordan çektiler. Artı bir masraf olmadı. Bireysel kullanmaya çalıştığım için telekomdan aldım. İş uzamasın diye.

Ancak, 12mbps 77 tl ye aldım. Dediğim gibi pahalı paketler .s

Edit3: Gide gele yol ettim telekomu.
    ftth hatlarda kablo çekildikten sonra satışa açıyorlarmış. Satışa açıldıktan sonra istediğiniz firmadan başvurabilirsiniz. Satışa açılıp açılmadığını ancak yatırım planlama/erişim planlama biriminden öğrenebilirsiniz. Telefonla ulaşılamıyor onlara :) Ayrıca, Altyapı sorgulaması yapınca şu kadar hız alabilirsiniz yazması satışa açılmış anlamına gelmiyor :)
    Tt'den başvurunca öncelik falan vermiyorlarmış. O yüzden istediğiniz firmadan alın. 2 haftada halloluyor işlemler.(corona dışında bilgiler)
    Satışa açılmadan başvuru girişi yapamıyorlar. Yani sözleşme imzalasanız dahi onun girişini satışa açılmadan yapamıyorlar. Satış öncesi sözleşme yaptıysanız onu artık işleme almıyorlar. Tekrar gidip başvuru yapmanız lazım.
    Kurulum için ekip gelipte size imza kağıdı almadığı sürece işleminiz tamamlanmış sayılmaz. Fatura çıkmaz. Dilekçeyle iptal edilebilir cezasız.
    Kurulum için gelindikten sonra artık tahhütlüsünüz(esirsiniz) :)

Satışa açıldıysa gidin TT dışında firmalardan alın. Ama paranız varsa tabi telekomdan alın :)
    Benim gibi erken gelir mantığıyla TT den almayın!
    2 Tane cihaz geldi küçük olan ont dönüştürücü büyük ise modem.
    Otomatik kendi kendine kurulum yapıyormuş bu çok iyi olmuş :) Onun dışında telefon modemin yakının da interneti çekmiyor. Radyasyonu fazla sanırsam bu iyi olmamış.

Edit4:

Oyundaki ping adsl ile aynı bu nasıl fiber ? 66-105 arası online oyun pingi

Edit5: 3 defa arıza kaydı 2 defa da genel müdürlüğe mail attım. 13 ten 6 ya düştü ping hunt oyunun da biraz daha dalgalanması azaldı. min:51 max:96 arası alıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MMK46 -- 10 Nisan 2020; 20:29:6 >

• Hocam sen istiyor güzel internet, açacak bu ülke de kesenin agzını :(
    Hocam şaka bir yana daireye kadar fiber mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NT2L -- 3 Şubat 2020; 21:51:50 >
  • bizim burada ekipler fiberi kendileri çekti evlere,yer yer değişebiliyor galiba
  • Hangi dilekçe örneği konusundan bahsediyorsunuz?

Bu arada, daireye kadar fiber mi, yoksa binaya kadar fiber mi?
    Telefon prizleri yok mu sizin binada, onların toplaştığı bir nokta var.
    O noktaya koyarlar büyük ihtimalle gerekli cihazları.
    Bu süreçte biraz beklemeniz gerekiyor.
    Detaylı bilgi ve süreç takibi açısından bağlı olduğunuz telekom müdürlüğünün erişim planlama birimi ile irtibat kurmalısınız.
  • NT2L N kullanıcısına yanıt
    Daire değil binaya kadarmış öyle dediler. Pek inanmıyorum ama. Bakalım. başıma daha neler gelecek edite de bak onlada dalga geçersin belki

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MMK46 -- 3 Şubat 2020; 22:52:17 >
  • erkaninn59 kullanıcısına yanıt
    iyiymiş dilekçe ile talep etsek çekmezler mi acaba ?
  • MMK46 M kullanıcısına yanıt
    E hocam binaya kadarsa senin iş kolay, bütçene göre CAT7 veya CAT6E kablo alıp dairene kendin çekebilirsin. Önemli olan geçirecek bir kanal bulman. Kutuyu koydukları yere bak, uygun yerden evine çek kablonu. Gelen ekibe de rica edersin evdeki uca rj yaparlar.
    Ayrıca bina girişine kadar olunca VDSL alabiliyordun sanki, bir sorar mısın o muhabbeti halen var mı?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Altayapımız yok yeni başvuru/nakil işlemleri yapamıyoruz. Altyapı istiyoruz diye en üstteki 1. sıradaki dilekçe örneği.

Binaya kadar fiber dediler. İnanmıyorum ama pek.
    Dairelerde telefon prizi yok binada nerde vardır bilmiyorum görmedim. Enerji odası diye bir yer var elektrik panosu var ve alttan boşluğa doğru 10 ayrı kablo çekilmiş. 10 daire var. Belki odur anlıyorsanız yarın iss ekleyebilirim.,

Teşekkürler.
  • NT2L N kullanıcısına yanıt
    Hah tamda sorun orda nereden geçecek ? yerin altından mı ? merdiven altından mı duvarın içinden mi ? bina girişinden duvarlardan televizyon merkezi hatta giden yerden mi ? Onları bilen olmazsa olmaz elektrikçi dünyanın parasını isteyecek biliyorum. Umarım 200 tl den fazla gitmez. Bir çağırmaya işlem yapmasa bile 25 tl alıyorlar.

Ekibi görürsem sorucam ama işteyken gelecekleri için görmem zor.

Teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MMK46 -- 3 Şubat 2020; 23:16:8 >
    Kutuya en yakın, dairenize ulaşan merkezi hattan geçirin hocam. Bina da telefon prizleri için hat yoksa elektrikçi de ya benzer bir şeyi yapacak ya da bizim bina da oldugu gibi sıva üstü pvc kablo kanalı kullanacak
  • Nasıl bir insan iş yapmaya geldiği yere sıçar ya. Hangi dağdan toplamışlar bunları.
  • Yapılacak olan belli, elektrikçiler gelecek ve apartmandaki tüm daireler için Cat 6 kablo santrale kadar eksiksiz ve ayrı ayrı indirecek. Burada önemli olan nokta apartmanda 16 daire varsa 16 kablo inecek. Bunu neden söylüyorum başımıza geldi 90 model elektrikçi bizim yeni binanın hatlarını 2 daireye bir kablo paylaştırma gibi saçmalık yapmış, haliyle Telekom ekipleri bağlantıyı yapmadan geri gittiler. Sonra sıfırdan her daireden boatlardan cat 6 çekildi ve ancak o şekil Telekom ekipleri bağlantıyı sonlandılar. Yani anlayacağınız siz kendi kendinize elektrikçi bulup kendinize hat çektirmeniz bir işe yaramayacak. En azından bizde böyle işledi süreç.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
    Siz benim dilekçe konumu görmüşsünüz anladım.

Dairelerde telefon prizi vardır. Varsa zaten içinde kablo var demektir. Bu binaya kadar fiber uygulamasında işinize yarar.
    Dairelere kadar fiber yapılacaksa bu durumda fiber çekilecek ama nerelerden geçirirler kabloyu bilmiyorum.

• Dediğinizi iyi anlıyorum biliyorum ama yok malesef. Sonra Bina boşluğuna baktım acaba alttan çekti öyle bıraktı mı diye oda yok. Enerji odasına baktım cat6 kablo veya onun gibi kalın kablo falan yok. Sadece ne olduğu belli olmayan üstünde yazı yazmayan incecik bi kablo var ucu 1 kabloya baplanmış boşta duruyor. Turuncu kablo fiber zaten yeni çektiler oraya

Elektrikçini biriyle görüştüm cat6e kablo çekerim dedi daireye fiber elektrikçi çekmezmiş. Çekeni bulursamda fiberin maliyeti fazla olur. Tek başıma altından asla kalkamam. Bu iş öyle kalacak galiba .s

Ayrıca yukardaki arkadaşın dediği gibi sadece kendi başıma çekersem vermeyebilirler mi acaba?
    Binanın hepsi okey vermiyor benle 1 kişi daha var. Fiberi gören fiyat yüzüne vazgeçiyor. Saolun varolun yardımcı oldunuz o kadar allah razı olsun. Hayırlı günler.

Ev Satın Aldım Fiber Çektirttirdim Peki Ya Sonra ?Ev Satın Aldım Fiber Çektirttirdim Peki Ya Sonra ?Ev Satın Aldım Fiber Çektirttirdim Peki Ya Sonra ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MMK46 -- 4 Şubat 2020; 21:51:40 >

• Attığım fotoğraflara bakar mısınız sizdeki kablolarda böyle miydi?

Ciddi misin tek başıma çeksem tek ben internet almak istesem harbi vermiyorlar mı ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MMK46 -- 4 Şubat 2020; 21:44:52 >
    O kablolar gri olanlar Cat 6 değil sanırım. Onların cat 6 olanından her daireden birer tane inecek. Aynı bizdeki sistem sizdeki de. Adamlar biz de 25 daire var tam 25 kablo gelmeden bağlantıyı aktifleştirmeyiz dediler. Adamlar da haklı, her seferinde o işleri tekrar tekrar santrale aktarmak haliyle vakit kaybı. Tek seferde kutuya bağlayıp orayı kilitleyecekler. Ama dediğim gibi siz bölgenizdeki sorumluyla görüşün, belki sizde bireysel verirler. Yoksa o iş o ister sen istersin öbürü istemez sarpa sarar çıkmaza girer. Apartman yönetimi olarak birlik halinde hareket edilmeli

• Hocam bilgilendirme için çok teşekkür ederim cat6 kabloyu biliyorum sadece sizin yaşadığınız olayı öğrenmek ve başımıza gelmemesi için bilgi almak için öğrenmek istedim onunda cevabını yazmışsınız allah razı olsun. Telekomdaki arkadaş beni aradı görüştüm. Eve kadar fiber kablosunu kendilerinin temin edeceğini söyledi. Ancak iç tesisatı elektirikçiye yapmamız gerektiğini söyledi. Cat6 kablo çekeyim dedim fiber çekmeyelim dedim. Uyumsuz olur dedi. Fiber çekmen lazım dedi. Yaşadığım üzücü olay yüzünden mağdur olduğumdan dolayı bizzat ilgilendiler. Tesisatı fiber kabloyla çekince bireysel sadece sana veririz. Bağlantılarıda yaparız dediler.

1*16 optik bölücü kutu yerleştirmişler enerji odasına...
    Sorun şurda eve kadar fiber çektirirsem ftth olacak.
    Bu yüzden modem kirası(btk kararına göre zorunlu aylık 9tl)ödemek zorunda bırakılacağım. Ayrıca fiber fiyatları yüksek. O yüzden cat6e kabloyu yinede çektirsem mi ? İnternet uyumsuz olduğu için yinede gelir mi ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MMK46 -- 5 Şubat 2020; 16:3:5 >

Selam.
    Binayı yapan müteahhit bunu gözden kaçırmış mı yani? Dairelere telefon kablosu gitmiyor, doğru mu anladım ben? Maalesef bunu müteahhitin yaptırması lazımdı bina yapılırken. Şimdi çok maliyetli olur kablo çektirmek.

Telekomdan şunu öğrenmeniz gerek
    fiber projesi binaya kadar fiber mi
    eve kadar fiber mi
    Şimdi şöyle bir durum var. Fttb fiber to the building yani binaya kadar şeklinde projelendirildiyse zaten fotoğraflarda gözüken de o, sizin cat 6 çekmeniz gerekir daireden aşağıya. Bu şartlarda siz yine daireye kadar fiber alabiliyor musunuz? Buna müsade ediyorlar mı? Ayrıca bireysel size vermeleri çok iyi olmuş bu güzel bir haber bizdeki gibi olsa sizin iş olmazdı

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.