Şimdi Ara

Ev almak mı kirada yaşayıp beklemek mi Bahçe Katı yüksek giriş

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
1
Favori
781
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba size danışacağım bir iki nokta var. Bunları sıralarsak

1-) Şuan 3.000 lira kira ile metroya yakın merkezi bir konumda oturuyorum ( 1600'den yeni 3.000TL oldu kiram) Ev sahibi 2023 eylülde kesin bir bahane bulur çıkarır beni bu yıl bile işi yokuşa sürdü mahkeme felan uğraş dedim ozaman %80 aralığında zammı kabul ettim.

2-) İstanbul içinde şuan oturduğum evin muhitinde 2+1 1.kat ve üzeri bir daire en kötü 1.300.000 lira / yüksek giriş 1+1 2+1 1.000.000 -1.100.000 aralığında / bahçe katı 800.000-950.000 aralığında

3-) 2023 Eylül ayında ev sahibi evden çıkarsa tutacağım ev minimum 6-7 hatta 8 binlerde olacak gibi bu hızla gidersek. Bütçemin el verdiği doğrultuda bahçe katı alma şansım yüksek çok ufak bir borca girip alabilme şansım var. Seçimi bekleyip fiyatlar belki az durulur diyorum. Ama Türkiye'de fiyatı düşen bir cisim görmedim. Daha da artar bahçe katı alma şansımda gider diye düşünüyorum.

4-) Bahçe katı daire ise arkaya bakan ufakta olsa bir bahçeye açılan bir daire olarak bakıyorum. Bahçe katında oturan arkadaşlar var ise olumsuz yönlerinide merak ediyorum. Dışlarına demir parmaklıklar taktıracağım alsam dahi. bulunduğum semtte yağmurda su basma gibi olaylar olmuyor.

5-) Sonuç olarak arkadaşlar çok kararsızım. Elimde 3-5 bir para var iken ufak bir borçla en azından bir ev alıp kira vermeyeyim derdindeyim. Alacağım ev belki 1+1 olacak sonra diyorum bu kadar parayı 1+1 bahçe katına vermekte bekle biraz daha siz olsanız nasıl bir yol izlersiniz. Eşim arsa almaya çok yanaşmıyor yoksa aklımda arsa almakta var

• Ev al rahat et

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam geliriniz ne kadar bilmiyoruz bile 10-15k gelirle ev almak çok zor olur ama 30k ve üzeri geliriniz varsa ev almanız mantıklı olur. 10k para kazansanız 5ksı ev taksidine gitse(190 ay civarı edecek 16 yıl falan ediyor). 16 yıl boyunca elde kalan 5k ile geçinemezsiniz zaten.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • seçimden sonra kim kazanırsa kazansın her şey ikiye katlayacak. bu zamanda ev almak çok önemli. al barınma sorunundan kurtul.

• 16 yıl neyin kredisi

5 binle niye geçinsin, sen hiç enflasyon farkı diye bir şey duymadın mi?

• hocam secimden sonra iktidar degisirse ve faizler olmasi gerektigi gibi enflasyon oraninda olursa ev ve araba fiyatlari cok hizla asagi iner. alan herkes kredi ile aliyor. kredi musluklari su an bile kapatilmaya baslandi ve piyasa durgun. bence su en yuksek tepede. tabi karar sizin yine de.

• Bence mantıklı . Kira öder gibi ev sahibi olabilirsiniz. Bence elin evine 7-8 bin kira vermek yazık günah . En azından altiniz da bir eviniz olur. Ayrıca kısa vadede ev ve araba fiyatlarının inecegine zerre inanmıyorum . Özellikle döviz bu kadar yüksekken hayal bunlar. Ev bodrum katında olmadıktan sonra sıkıntı yok .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Moueson -- 12 Ağustos 2022; 14:58:0 >
  • Aylık getiri olarak 15k diyebiliriz. Başka bir şehirde 1+1 alıp kiraya vermeyide düşünüyorum. Ama orda aldığım ev bana garanti vermiyor. En kötü evim var diyemiyorum. İstanbul'da barınamayacağımı anlayıp kira vs veremezsem en kötü oraya gidip yaşarım oda şuanlık zor. Başka şehirde alacağım ev üniversite bölgesi denizi olan tramvaya felan yakın bir konumda. kira getirisi 2.5 lira, evi alcam 700 e baktığında 200 ayda kendisini çevirmiyor. Diğer türlü almayıp bekledikçe elde 0 bekliyoruz. Bahçe katı alayım diyorum İstanbul içi su lağım basma riski var. Arabayıda satacağım. Arabam ahım şahım değil 2011 150-160 ederi olan bir araba valla aşağı tükürsem sakal yukarı tükürsem bıyık misali kaldık öyle

• Hiç bekleme eğer imkanın varsa al

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • adnan mersedes A kullanıcısına yanıt
    O enflasyon farkı her zaman istediğin gibi çalışmaz. Tl değer kazanır maaşlara düşüş gelirse anlarsın.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Son 2-3 yılda ev alanlar kazandı. Yalnız hiçbir şeyin fiyatı sonsuza dek aynı ivmeyle artmaz. Ev fiyatları da bir yerde duvara toslar, ancak düşeceğini de sanmam. Hala arz talebi karşılamıyor. İnşaat maliyetleri çok yüksek. Ekonomi hiç düzelecek gibi değil, küresel ekonomi de aynı şekilde. Bu enflasyonda değerini koruyabilen tek şey ev oldu. Tam olmasa da yani. Bence hala ev alınır.

• Üniversite yanında 0 2. katta 1+1 bir daire alacağım. 700 bandında şuan kira getirisi 2.5-3.000 aralığında en azından İstanbul'daki evin kirasının bir bölümünü karşılar. En azından borca harca girmemiş olurum. Arabada gidecek ama en azından deniz manzaralı bir ev var deriz.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.