Şimdi Ara

Ev alana, evlenene, eğitime devlet desteği

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
52
Cevap
0
Favori
563
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Türk ekonomisinin yeni rotasını çizen Onuncu Kalkınma Planı (2014-2018) Öncelikli Dönüşüm Programları’nın 2. paketi açıklandı. Türkiye’nin yüzde 12’ye kadar düşen tasarruf oranını yüzde 19’a çıkarmayı hedefleyen eylem planına göre bireysel emeklilikte olduğu gibi ev almak, evlenmek ve çocuğunuzu okutmak için para biriktiriyorsanız ya devlet katkıda bulunacak veya vergi avantajı sağlanacak.

Devlet yardımı belirli amaçlarla konut sahipliği, eğitim, evlilik gibi uzun vadeli tasarrufları teşvik etmeye yönelik olacak. Hangi tasarruf mekanizmalarının (fon, mevduat ve sigorta) geliştirilebileceği konusunda da çalışma yapılacak. Çalışma sonucunda tercih edilen özel amaçlı tasarruf mekanizmasına kamu katkısı ya da vergi teşvikinin sağlanabilirliği konusu değerlendirilecek. Çalışmanın çıktılarına bağlı olarak gerekli mevzuat düzenlemeleri yapılacak. Sistemin işlemesi için özel amaçlı fon ve mevduat türleri geliştirilecek. Örneğin ev almak için her ay 100 lira biriktirene devlet ek para verecek ya da vergi kesintisi yapılmayacak.

İŞTE O MADDE

Belirli amaçlarla (konut sahipliği, eğitim, evlilik vb.) uzun vadeli tasarrufları teşvik etmeye yönelik olarak, hangi tasarruf mekanizmalarının (fon, mevduat ve sigorta) geliştirilebileceği konusunda çalışma yapılacaktır. Çalışma sonucunda tercih edilen özel amaçlı tasarruf mekanizmasına kamu katkısı ya da vergi teşvikinin sağlanabilirliği konusu değerlendirilecektir. Çalışmanın çıktılarına bağlı olarak gerekli mevzuat düzenlemeleri yapılacaktır.

Kaynak : Habertürk

• kendi kendime yazmış olacağım ama, vergi zammı geliyor, dolar yükseliyor vb gibi bi konu açsam şu an popüler konulardaydım, pozitif işler olunca susarsınız zaten DH ailesi.

EKSİLEYİN HADİ.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BlancpaiN -- 19 Aralık 2014; 17:54:55 >
  • O kadar vergi aliyorlar bir tane is yapinca daha iyisi olmuyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: atkosturanadam

O kadar vergi aliyorlar bir tane is yapinca daha iyisi olmuyor.

aynen... ülkemizden o kadar çıkan petrolün parası nereye gidiyorsa...
  • 2 geri 1 ileri tersine mehter

• Seçim çalışmaları başlamış,seçimden sonra kaldırırlar.
    İşssizlik maaşı fonu yokolmuş önce onu yerine koysunlar inanalım.
    Geçende sadece 3 çocuklu olanlara yardım veriyolardı tam komedi illa dedikleri gibi olacan yoksa sana ne iş ne de yardım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi redoracle -- 19 Aralık 2014; 17:38:53 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: BlancpaiN

quote:

Doğru. Dünyada ekonomisi iyi olan tüm devletler petrolden dolayı kazanıyordu unutmuşuz.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • her zamanki klasik muhalefet... doğruluğunu açıklayamayacağınız, ispat edemeyeceğiniz şeyler üzerinden politika yürütün.. çaldı, yolsuzluk yaptı gibi şeyleri söylemek çok kolay ama altı doldurulabilir değil.

eğer siz göremiyorsanız yapılan icraatleri sadece sabahtan akşama kadar DH'de takılan asosyal insanlar olduğunuzu düşünürüm.

Zamanında çok iyi hatırlıyorum sadece 1 tane daha fazladan muz yiyebilmek için ağladığımı ama babamın gücü yetmediğinden alamadığını... şimdi o günlerin acısını mı çıkartıyor nedir her ay bir kasa muz alıyor, fazladan bir muza gözüm düşmüyor artık... bu basit bir örnek, kendi hayatımdan, kendi yaşadığımdan. Ha gelip de burada dünyanın kredisini çekip işe girmeye çalışan sonra da batan insanları bana örnek göstermeyin lütfen. çalışan insan her yerde her zaman kazanır.

Şuna da hak veriyorum; dolar yüzünden alım gücümüz düştü, ama yapacak bir şey yok, ortalık 2 senedir durulmuyor, bu kadar dalgalanmanın, bu kadar olayın içinde yine şükür, eskiden olsa bir gecede Dolar birkaç kat artardı yaşanan olaylardan sonra..

Dolar yüksek, ithal mallardan alınan vergi de yüksek, sonuç; ithalat artıyor yerli üretime talep artıyor; bu bir önlemdir, halkı zora soksa da işe yarayan bir yöntemdir, ithalat ile ihracat arasındaki makas gittikçe kapanıyor, on yıllardır açık olan bu makas kapanınca ne diyeceksiniz ? yüzünüzü asıp ama kendine saray yaptırdı diyip ağlayacaksınız yine...

her neyse eksileyin hadi, dalga geçin, koyun deyin, istediğinizi deyin. Susmayacağız.

• quote:

Orijinalden alıntı: mawoix

quote:

quote:

Doğru. Dünyada ekonomisi iyi olan tüm devletler petrolden dolayı kazanıyordu unutmuşuz.

evet unutmuşum 1900'lü yılların teknoloji süper gücü olduğumuzu, koalisyon hükümetlerinin bilime, ilime, ticarete ne kadar önem verdiğini unutmuşum....

• quote:

her zamanki klasik muhalefet... doğruluğunu açıklayamayacağınız, ispat edemeyeceğiniz şeyler üzerinden politika yürütün.. çaldı, yolsuzluk yaptı gibi şeyleri söylemek çok kolay ama altı doldurulabilir değil.

eğer siz göremiyorsanız yapılan icraatleri sadece sabahtan akşama kadar DH'de takılan asosyal insanlar olduğunuzu düşünürüm.

Zamanında çok iyi hatırlıyorum sadece 1 tane daha fazladan muz yiyebilmek için ağladığımı ama babamın gücü yetmediğinden alamadığını... şimdi o günlerin acısını mı çıkartıyor nedir her ay bir kasa muz alıyor, fazladan bir muza gözüm düşmüyor artık... bu basit bir örnek, kendi hayatımdan, kendi yaşadığımdan. Ha gelip de burada dünyanın kredisini çekip işe girmeye çalışan sonra da batan insanları bana örnek göstermeyin lütfen. çalışan insan her yerde her zaman kazanır.

Şuna da hak veriyorum; dolar yüzünden alım gücümüz düştü, ama yapacak bir şey yok, ortalık 2 senedir durulmuyor, bu kadar dalgalanmanın, bu kadar olayın içinde yine şükür, eskiden olsa bir gecede Dolar birkaç kat artardı yaşanan olaylardan sonra..

Dolar yüksek, ithal mallardan alınan vergi de yüksek, sonuç; ithalat artıyor yerli üretime talep artıyor; bu bir önlemdir, halkı zora soksa da işe yarayan bir yöntemdir, ithalat ile ihracat arasındaki makas gittikçe kapanıyor, on yıllardır açık olan bu makas kapanınca ne diyeceksiniz ? yüzünüzü asıp ama kendine saray yaptırdı diyip ağlayacaksınız yine...

her neyse eksileyin hadi, dalga geçin, koyun deyin, istediğinizi deyin. Susmayacağız.

• Rakamlar ve sartlar ne zaman kesinlesecek ? Davudoglu nun dunku aciklamalari tasarruf odakliydi.

• quote:

Orijinalden alıntı: napolyon94

Rakamlar ve sartlar ne zaman kesinlesecek ? Davudoglu nun dunku aciklamalari tasarruf odakliydi.

hocam haberi alıntıladım, malesef birinci elden bilgi sahibi değilim, ben de sizinle beraber düzenleme hakkında haberdar olacağım, internetten güvenilir bir kaynaktan haberin ayrıntısını bulabilirseniz ve paylaşabilirseniz mutlu olurum...
  • quote:

quote:

quote:

quote:

evet unutmuşum 1900'lü yılların teknoloji süper gücü olduğumuzu, koalisyon hükümetlerinin bilime, ilime, ticarete ne kadar önem verdiğini unutmuşum....

Siz akpliler neden cevap veremeyince kendiniz yazıp kendiniz cevaplıyorsunuz? Şimdi bana göster bakalım ben nerde "1900lülerde çok iyiydik" demişim. Hadi bi göstersene. Bak daha senin konuna yazmadan önce başka bir konudaki yorumum.

https://forum.donanimhaber.com/showTopic.asp?m=100657587&p=1#100658063

Saate ve yoruma dikkat et. Daha yeni demişim ki Atatürkten sonra kim geldiyse cebine para atma derdine düştü. Sen gelmişin bana ne diyorsun. Cevap veremeyeceksen susacaksın dostum. Sus ve saygı duy. Kendi kendine yazıp cevaplama.

• quote:

her zamanki klasik muhalefet... doğruluğunu açıklayamayacağınız, ispat edemeyeceğiniz şeyler üzerinden politika yürütün.. çaldı, yolsuzluk yaptı gibi şeyleri söylemek çok kolay ama altı doldurulabilir değil.

Yine ütopik masallar anlatmaya başlamışsınız

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Siz akpliler neden cevap veremeyince kendiniz yazıp kendiniz cevaplıyorsunuz? Şimdi bana göster bakalım ben nerde "1900lülerde çok iyiydik" demişim. Hadi bi göstersene. Bak daha senin konuna yazmadan önce başka bir konudaki yorumum.

Saate ve yoruma dikkat et. Daha yeni demişim ki Atatürkten sonra kim geldiyse cebine para atma derdine düştü. Sen gelmişin bana ne diyorsun. Cevap veremeyeceksen susacaksın dostum. Sus ve saygı duy. Kendi kendine yazıp cevaplama.

tamam o zaman; ben size direkt olarak resmi ve doğruluk derecesi yüksek olan rakamlarla bir kaç veri açıklayacağım, umarım susmanıza yeterli olur.

Yıl 1937 Eğitim bütçesi; 24.819.165 lira, Savarona yatı; 1.200.000 lira, ufak bir hesaplama sonrası eğitim bütçesinin %5'ine denk geldiğini görmekteyiz.

Yıl 2014 Eğitim bütçesi 56.000.000.000 (56 milyar lira) 1.370.000.000 lira (1.3 milyar lira.) %2.32 gibi bir rakama denk geliyor.

Bu hesaplama fazla bilinmez, bilinmesine de gerek yok, zamanında Atatürk'ün zor zamanlarında alınmıştır, o zamanlar devletin prestiji için iyi bir yatırım olmuştur.

Not: Birisi 124 metrelik yat, birisi 1150 odalık yüzyıllar boyunca Türkiye Cumhuriyetinin prestiji olarak sergilenecek bir yapı.

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

tamam o zaman; ben size direkt olarak resmi ve doğruluk derecesi yüksek olan rakamlarla bir kaç veri açıklayacağım, umarım susmanıza yeterli olur.

Yıl 1937 Eğitim bütçesi; 24.819.165 lira, Savarona yatı; 1.200.000 lira, ufak bir hesaplama sonrası eğitim bütçesinin %5'ine denk geldiğini görmekteyiz.

Yıl 2014 Eğitim bütçesi 56.000.000.000 (56 milyar lira) 1.370.000.000 lira (1.3 milyar lira.) %2.32 gibi bir rakama denk geliyor.

Bu hesaplama fazla bilinmez, bilinmesine de gerek yok, zamanında Atatürk'ün zor zamanlarında alınmıştır, o zamanlar devletin prestiji için iyi bir yatırım olmuştur.

Not: Birisi 124 metrelik yat, birisi 1150 odalık yüzyıllar boyunca Türkiye Cumhuriyetinin prestiji olarak sergilenecek bir yapı.

o yatı Atatürk' ün aldığını kim uydurdu çok merak ediyorum. Atatürk ölmeden 50 gün önce alınmış bir yattan bahsediyoruz (birçok kaynakta yazıyor ortalama 50 gün önce alındığı). yani Atamızın yatalak olduğu dönemden. hastalıktan yerinden kalkamayıp sadece yattığı dönemden. o yata binemeyecek durumdayken alsa bile ne yapıcak? sen hiç ciddi bir rahatsızlık geçirdin mi? insanın o ara tek isteği iyileşmek acılarının dinmesi oluyor. gözü başka hiçbir şey görmüyor.

bu yatı alan kişi İsmet İnönüdür. kendince Atatürk' e hediye etmiştir hükümet olarak. ki İnönü' nün bu ülkeyi ne hallere soktuğunu, ülkeyi ne kadar geriye götürdüğünü. yıllarca Türkiye' ye neler çektirdiğini en cahil adam bile bilir. gelip şu adamın yaptığı işi Atatürk' e yıkma.

kendi parasıyla Kuran' ı Türkçeye çevirten bir adam. Kendi parasıyla ülkesine banka kurulması için zemin parayı atan adam. Kendi parasıyla cami yaptıran adam.

sen şimdi bu adamın gerçekten yatalak olduğu ve hastalığının son evresini yaşadığı son 50 gününde Savarona yatını almaya gözü olabildiğini düşünüyor musun?

----------

bak şimdi senle açık konuşucam akpden nefret eden ben çoğu zaman akp iyiki var diyorum. neden? Atatürkten bu yana akpden önceki herkes tamamen cebine para geçirmeye çalışmış. sadece cebine para geçirmeye çalışmış. ülkeye hiçbir yatırım yapmamış. özellikle İnönü dediğimiz kişi. akp en azından onlardan sonra belli bir miktar ülkeyi geliştirmiştir. akpden öncekiler hazinenin %70ini cebe atıp %30uyla çalıştıysa akp %40ını cebe atıp %60ıyla çalışıyor. bu sayede eskiye oranla ülkemiz gözle görülür gelişti.

gelelim benim şikayetim nedir. tamam akp eskiye göre iyi ama neden daha iyisi değil? neden daha iyisi olabilecekken akp ile uğraşıyoruz? neden insanımız yav çalıyorsa da çalışıyor diyor. neden tamamen çalışsın demiyor? neden başbakan, cumhurbaşkanı, bakanlar, çocukları, reza zerrab, ali ağaoğlu gibi bebeler bizim ülkemizi söğüşleyebiliyor? yav adamlara öyle bir oy gidiyor ki adamların kafası rahat. adamlar diyor ki istediğimizi yapalım bir yalan atarız inanırlar biter. en azından seçimlerde herhangi bir partiyi akpnin oylarına yakınlaştırsak akp hükümeti diyecek ki bak halkın bize güveni azalmış bir sıkıntı var daha dikkatli olalım. adamlara ne kadar yükleniyorsanız yolsuzluklarını bile göstere göstere yapacak kadar yüzsüzleştiler.

• quote:

kendi kendime yazmış olacağım ama, vergi zammı geliyor, dolar yükseliyor vb gibi bi konu açsam şu an popüler konulardaydım, pozitif işler olunca susarsınız zaten DH ailesi.

EKSİLEYİN HADİ.

bunun nesi pozitif de susacağız ?

zaten bireysel emeklilik dedikleri bile tamamen tuzak ,biriktir biriktir sonra ne olacağı meçhul ,hele ki paranı erken alıp çıkmak istersen kaybın diz boyu

diğer konularda ise yine para yatırmanız isteniyor ve zaten geçmişte bunun benzeri uygulandı ve millet mağdur edildi (Bkz. Tasarrufu Teşvik Fonu)

o zaman da sizin paralarınız en yüksek olan yatırım araçlarına göre yapacağız demişlerdi

şimdi allayıp pullayıp geri getirmişler ,bu mu pozitif dediğin

• BlancpaiN kullanıcısına yanıt
    bence daha fazla zorlama derim

quote:

Beyler bence paraleller kapattı twitter'ı yoksa şu an kapatılması sizce de çok saçma değil mi ? iki güne açılacak bakın görün..
  • quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

o yatı Atatürk' ün aldığını kim uydurdu çok merak ediyorum. Atatürk ölmeden 50 gün önce alınmış bir yattan bahsediyoruz (birçok kaynakta yazıyor ortalama 50 gün önce alındığı). yani Atamızın yatalak olduğu dönemden. hastalıktan yerinden kalkamayıp sadece yattığı dönemden. o yata binemeyecek durumdayken alsa bile ne yapıcak? sen hiç ciddi bir rahatsızlık geçirdin mi? insanın o ara tek isteği iyileşmek acılarının dinmesi oluyor. gözü başka hiçbir şey görmüyor.

bu yatı alan kişi İsmet İnönüdür. kendince Atatürk' e hediye etmiştir hükümet olarak. ki İnönü' nün bu ülkeyi ne hallere soktuğunu, ülkeyi ne kadar geriye götürdüğünü. yıllarca Türkiye' ye neler çektirdiğini en cahil adam bile bilir. gelip şu adamın yaptığı işi Atatürk' e yıkma.

kendi parasıyla Kuran' ı Türkçeye çevirten bir adam. Kendi parasıyla ülkesine banka kurulması için zemin parayı atan adam. Kendi parasıyla cami yaptıran adam.

sen şimdi bu adamın gerçekten yatalak olduğu ve hastalığının son evresini yaşadığı son 50 gününde Savarona yatını almaya gözü olabildiğini düşünüyor musun?

----------

bak şimdi senle açık konuşucam akpden nefret eden ben çoğu zaman akp iyiki var diyorum. neden? Atatürkten bu yana akpden önceki herkes tamamen cebine para geçirmeye çalışmış. sadece cebine para geçirmeye çalışmış. ülkeye hiçbir yatırım yapmamış. özellikle İnönü dediğimiz kişi. akp en azından onlardan sonra belli bir miktar ülkeyi geliştirmiştir. akpden öncekiler hazinenin %70ini cebe atıp %30uyla çalıştıysa akp %40ını cebe atıp %60ıyla çalışıyor. bu sayede eskiye oranla ülkemiz gözle görülür gelişti.

gelelim benim şikayetim nedir. tamam akp eskiye göre iyi ama neden daha iyisi değil? neden daha iyisi olabilecekken akp ile uğraşıyoruz? neden insanımız yav çalıyorsa da çalışıyor diyor. neden tamamen çalışsın demiyor? neden başbakan, cumhurbaşkanı, bakanlar, çocukları, reza zerrab, ali ağaoğlu gibi bebeler bizim ülkemizi söğüşleyebiliyor? yav adamlara öyle bir oy gidiyor ki adamların kafası rahat. adamlar diyor ki istediğimizi yapalım bir yalan atarız inanırlar biter. en azından seçimlerde herhangi bir partiyi akpnin oylarına yakınlaştırsak akp hükümeti diyecek ki bak halkın bize güveni azalmış bir sıkıntı var daha dikkatli olalım. adamlara ne kadar yükleniyorsanız yolsuzluklarını bile göstere göstere yapacak kadar yüzsüzleştiler.

Öncelikle size teşekkür ediyorum, diğer insanlar gibi hakaret içeren, aşağılayan, hor gören bir bakış açısıyla değil gerçekten düşündüklerinizi yazdığınız için, mesaj yazma stilinizi gerçekten çok olumlu buldum.

Mesajımda Atatürk'ün zor zamanlarında alınmıştır dedim zaten, Atatürk aldı demedim, Alınmıştır dedim. Bi rivayete göre Atatürk gemiye bindikten sonra keşke şu gemi elimize bi kaç yıl önce geçseydi diyerek iç çektiği söylenmektedir.

Cemal Granda'nın Atatürkün Uşağının Gizli Defteri kitabını okumanızı öneririm, Atatürk'ün son zamanlarını, deniz sevdasını, zevklerini anlatan kısaca Atatürk'ün bir siyasetçi bir asker bir yönetici gibi değil sanki içimizden bir insan gibi anlatılmaktadır, insani yönünden bahsedilmektedir. Savarona yatından da o kitapta detaylı olarak haberim oldu zaten.

Çalma olayına gelecek olursak; elinde yetki olan insanlar yolsuzluk yapabiliyor, yolsuzluk sadece devletin parasını cebe atmak değil, imtiyaz sağlamak, adam kayırmak vb diye sıralanır...
    Siyasi bir mevkiye sahip olan, atıyorum bir belediye başkanı göreve başladıktan sonra belediyeye gelen ödenekten kendi cebine para aldığını söylemek bence saçmalık olur, neden diye soracak olursanız neredeyse hiçbir belediye icraat yaparken gelen ödenekten değil kredi alarak yapıyor, kasada olan bir para yok, adam nereden çalacak ? Diyeceksiniz ki ihaleleri yakınlarına verir, yakınları kazanır kendisi de dolaylı olarak kazanır, malesef bu da o kadar kolay bir şey değil, belediyenin aldığı her hizmet ihale usulü ile oluyor ve ihale kuralları da fazlasıyla katı, diyeceksiniz ki belediyeye çeşitli konumlara tanıdıklarını getirir oradan maaş bağlar, bu iş de öyle kolay değil, sizin belediye başkanının yiğeni olduğunuzu ve belediyede kendinize iş verildiğini düşünsenize, belediyeye gittiğinizde çalışamazsınız, herkes size ters gözle bakar...

Bunlar sadece örnek, çoğaltılabilir... Benim söylemek istediğim sadece şu; devletin kasasından para almak öyle kolay bir şey değil, ama bir insana çaldı demek çok kolay, bir delil olmadan, bir kanıt olmadan konuşmak çok kolay...

İnternette bildiğiniz gibi milyonlarca haber var, hiçbirine inanmam, itimat etmem, mesela; Atatürk Pakistandan Moğolistandan kurtuluş savaşına destek amacıyla gönderilen paralarla banka kurup o bankayı da CHP'yi de ortak ettiği... Bunu nereden bilebilirsiniz ki ? İnsanların üstüne çamur atmak çok kolay...

Ben hastaneden sıra beklemeden, para vermeden hizmet aldığımı bilirim, Dünya standartlarındaki otobanları bilirim (Sıkılınca ve yapacak bir şey bulamayınca Youtube'dan otobanda çekilen videoları izlerim oradan biliyorum bizimkiler daha iyi...) Harçların kaldırıldığını bilirim, (Avrupa'da Amerika'da ücretli eğitim var bildiğiniz gibi...)... daha çoğaltılabilir, herkes kendi görüşünü savunur...

Tahminen bir sonraki mesajınızda Tayyip'in dini kullanarak oy aldığını vb. söyleyeceksiniz biliyorum, hiç parmaklarınızı yormayın hocam :)

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Aga ne prestiji talk shoarda billur geciyorlar haberin yok

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.