![]() arkadaşlar resimdekine benzer evde cihazlarım var. bu yazılanlar haricinde 3 adet cep telefonu ve tablet wifi ile bağlanıyor. yani ağ da cihaz sayısı çok fazla mini pc 6 LAN bağlantısına sahip. proxmox ve openwrt yüklü. tivibu olduğu için mini pcden 1 lan kablosunu direkt buna bağlamam gerekecek. vlan id 55 olacak openwrt ve proxmox üzerinde bağlantıları nasıl yapacağım hususunda bilgim yok. mesala minipc deki 1,2,3,4,5. lan portlarını openwrt üzerinden cihazlara aktarmayı nasıl yapacağım? proxmox üzerinden vmb0 ile bridge yapınca internet bağlantısı oluyor fakat openwrt üzerinden internete çıkılmasını istiyorum. openwrt lan ip adresi alıyor fakat internete bağlanmıyor. amacım bu tivibu hariç diğer cihazları openwrt üzerinden internete çıkmasını sağlamak. ayrıca 24 lü switche bağlı cihazların ağ paketlerine diğerlerine göre öncelik vermek. internetteki homelab videolarına bakıyorum. adamlar aşmışlar. yayıncı ve kendi siteleri olduğu için onların ki baya özellikli ve detaylı. ben daha basit bir şey istiyorum. türkçe videoya rastlamadım |
|

Yeni Kayıt

Konudaki Resimler