Son bir-iki ayda açılmış topiclerde işime tam yarayacak bilgi bulamadım; yardımcı olacak varsa sevinirim. Biraz deaylı anlatacağım için de uzun sürecek, kusura bakmayın.
1. Bilgisayar: Desktop PC (Win XP HE Tr ve SP2 yüklü) 2. Bilgisayar: Laptop (Win XP HE Tr ve SP1a yüklü, ama bu XP yukarıdakinden daha önceki bir versiyon) 3. Bilgisayar: Desktop PC (Win ME Tr yüklü)
1. ve 2. Bilgisayarlar birbirlerine yakın konumda bulunuyorlar, 3.cüsü ise 2. katta. (Modem 1. 2. makinelerin yanında, modemden 2. kattaki 3. makineye yaklaşık 50 metre uzunluğunda UTP çekili...)
Şu an ZOOM X5 ADSL Modem kullanıyorum, her üç makine de LAN (Ethernet çıkışlarından) modeme bağlı; internete bağlanmak konusunda hiçbir sıkınmtım ve şikayetim yok sayılır...
Yapmak istediğim her üç makinenin de birbirlerini görebilecekleri ve dosya alışverişinde bulunabilecekleri bir ev ağı kurmak artı sadece 1. ve 2. makinelerin ortak bir yazıcıyı paylaşabilmeleri. (Bu yazıcı, halen 1. Makineye bağlı ve tanıtılmış durumda...)
1. Makine'deki ayarlar & özellikler: Bilgisayar Tanımı: ABC diyelim Tam Bilgisayar Adı: DFG diyelim Çalışma Gurubu: MSHOME ADSL Bağlantısının Adres Türü: DHCP tarafından atanan. ADSL Durumu: IP Adresi: 10.0.0.10 Alt Ağ Maskesi: 255.255.255.0 Varsayılan Ağ Geçidi: 10.0.0.2 MS Güvenlik Duvarı (Firewall) Devrede.
2. Makine'deki (Laptop) ayarlar ve özellikler: Bilgisayar Tanımı: JKL diyelim Tam Bilgisayar Adı: MNO diyelim Çalışma Gurubu: MSHOME ADSL Bağlantısının Adres Türü: DHCP tarafından atanan. ADSL Durumu: IP Adresi: 10.0.0.7 Alt Ağ Maskesi: 255.255.255.0 MS Güvenlik Duvarı Devrede DEĞİL!...
3. Makine'deki (Laptop) ayarlar ve özellikler: Bilgisayar Tanımı: STU diyelim Tam Bilgisayar Adı: XYZ diyelim Çalışma Gurubu: MSHOME ADSL Bağlantısının Adres Türü: Tespit edemiyorum (okunacağı yeri bulamadım...) ADSL Durumu: IP Adresi: Tespit edemiyorum (okunacağı yeri bulamadım...) Alt Ağ Maskesi: Tespit edemiyorum (okunacağı yeri bulamadım...) Varsayılan Ağ Geçidi: 10.0.0.2 olmalı (aksi halde Internet'e bağlanamazdı bu makine...) Herhangi bir Güvenlik Duvarı bulunmuyor!
Her 3 Makine'de de Internet Erişim Kuralları (TCP/IP) Özelliklerinde: Genel Sekmesi Altında: (*) IP Adresler Alımı: OTOMATİK'te (*) DNS Sunucusu Adresleri Seçimi: OTOMATİK'de (bunların böyle olmasından dolayı şimdiye kadar bir sorunum oluşmadı...) (*) DHCP Etkin (Enabled) Diğer Yapılandırma Sekmesi altında: Otomatik Özel IP Adresi seçilmiş (ama zaten bu makineler sadece bir ağ üzerinde çalışacaklar, 2. bir ağ durumu yok...)