Şimdi Ara

Eurovision Yerine 'Avrasya Yıldızı'

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
412
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin, Kırgızistan TV Kurumu ile yapılan işbirliği anlaşması töreninde konuştu. Şahin: Eurovision'un boşluğunu 'Avrasya Yıldızı' ile dolduracağız.

TRT yurt dışı işbirliği ağını genişletiyor. TRT ile Kırgızistan Televizyon ve Radyo Kurumu arasında işbirliği anlaşması imzalandı. TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin, "Kırgızistan-Türkiye birlikteliğinin daha güzel noktalara taşınacağına inanıyorum" dedi. Türkiye'nin bu yıl Eurovision Şarkı Yarışması'na katılmama kararı aldığını hatırlatan Şahin, "Eurovision'un boşluğunu 'Avrasya Yıldızı' ile dolduracağız" dedi.

Kırgızistan Televizyon ve Radyo Kurumu Genel Müdürü Kubat Otorbaev ve beraberindeki heyet TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin'i ziyaret etti. İki Genel Müdür, kurumlar arası işbirliği anlaşmasını imzaladı.

Anlaşmaya göre, Türkiye'nin Sesi Radyosu Kırgızca yayınları, Kırgızistan Televizyon ve Radyo Kurumu, "Birinci Radyosu"nda da yayınlanacak.
    Bunun yanısıra, Kırgızistan Televizyon ve Radyo Kurumu çalışanları, TRT'de staj yapabilecek.

Buluşmada konuşan TRT Genel Müdürü Şahin, "Bu sözleşmenin iki televizyona, iki ülke halkına hayırlı olmasını diliyorum. İnşallah bu ilişkileri geliştirerek büyütürüz. Kırgız Türk dostluğunun, Kırgızistan-Türkiye birlikteliğinin daha güzel noktalara taşınması inancımı belirtmek isterim" dedi.

Kırgızistan Televizyon ve Radyo Kurumu Genel Müdürü Kubat Otorbaev de hem TRT Televizyonunun kuruluşunun 45 inci yılını kutladı, hem de desteklerinden dolayı teşekkür etti.

İki kurum arasındaki işbirliği kültür sanat faaliyetleri çerçevesinde de kendini gösterecek.

"Eurovision'un boşluğunu 'Avrasya Yıldızı' ile dolduracağız"

Türkiye'nin bu yıl Eurovision Şarkı Yarışması'na katılmama kararı aldığını hatırlatan TRT Genel Müdürü Şahin, şunları dile getirdi:

"Bu sene Eurovision Şarkı Yarışması'na biz katılmama kararı aldık. Tabi bu boşluğu da geçen yıl başlattığımız 'Avrasya Yıldızı' adlı bir Türkçe şarkı yarışması, Türk cumhuriyetleri arasında bir müzik yarışması başlatmıştık. İlkinde Kırgızistanlı birinci olmuştu. Finali birinci olan Kırgızistan'da olacak bu sene. İnşallah bu yarışmayı çok güzel bir şekilde yaparız, eksikliğini aratmayız. Özellikle Türkçe konuşan ülkelerdeki insanlara çok keyifli zaman geçirtiriz ve kaliteli bir müzik yapımına da imza atmış oluruz."

Herhalde Türk Birliği yönünde atılan adımlardan birisi .

• Türk birliği ordusuda kuruldu hadi hayırlısı
  • Çok büyük bir boşluktu gerçekten. Artık o kadar sıkıntıya girmiştim ki evde şapka, bıyık, sakal takıp kendi kendime şarkılar söyleyip kardeşime oylatıyordum. Geçenlerde Rusya ile birinci oldum. Şarkıları çok güzeldi
  • sadece şarkı yarışmasıyla kalmamalı
    ben anlamıyorum Orta Asya'da Türk Dünyası var biz araplaşmaya çalışıyoruz
    halbuki Türk Dünyası olarak birleşsek özellikle ekonomik ve kültürel olarak çağ atlarız
    Orta Asyada krom, civa gibi 100'lerce maden rezervi var Dünyanın %35 rezervi.
    bu rezervler ABD'nin elinde neden?Türkiye, Orta Asya Türkleri ile gerekli ticaret ve siyasi antlaşmalar yapmadı
    ABD bu boşluğu doldurdu

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: zmax

sadece şarkı yarışmasıyla kalmamalı
    halbuki Türk Dünyası olarak birleşsek özellikle ekonomik ve kültürel olarak çağ atlarız
    bu rezervler ABD'nin elinde neden?Türkiye, Orta Asya Türkleri ile gerekli ticaret ve siyasi antlaşmalar yapmadı
    ABD bu boşluğu doldurdu

Kırgizistan ile Özbekistan kanlı bıçaklı.

Kazakistan gayri resmi Rus sömürgesi.

Azerbaycanın hazar konusunda bir Türk devleti ile ciddi sıkıntıları var.

Ayrıca biz araplaşmaya çalışmıyoruz,Baas rejimini yıkmaya çalışıyoruz. (Bkz:Arap milliyetçiliği)

Günümüz de en büyük sorun Araplaşma değil "batılılaşmadır."

Daha önce batılılaşan Türk boylarına neler olduğunu gördük. (Bkz:Avrupa Hunları)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guthrath -- 1 Şubat 2013; 14:47:37 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Guthrath

quote:

ABD bu boşluğu doldurdu

Ayrıca biz araplaşmaya çalışmıyoruz,Baas rejimini yıkmaya çalışıyoruz. (Bkz:Arap milliyetçiliği)

Daha önce batılılaşan Türk boylarına neler olduğunu gördük. (Bkz:Avrupa Hunları)

Hristiyan olan Türkler nasıl bozulduysa (ne demekse artık bozulma) Müslüman olan Türklerde bir o kadar bozuldu. Orta Asya'daki hali kalmadı artık Türklerin. Biraz mantık...

• öyle 3-5 ülkeyle olmaz bu yarışma, her sene aynı ülke kazanır
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Artık gelecekten daha çok umutluyum. Yıllardır istediğim şeyler oluyor. Gördükçe de gururlanıyorum. Önce Türk Ülkeleri Askeri Birliği sonra Türk Ülkeleri Şarkı Yarışması kuruldu. İnşallah bu böyle devam eder ve Türk Birliği kurulur.

• Ulan herşeyin çakmasını yapıyoruz çinlileride geçtik.
  • Günümüzde artık türklük diye birşey kalmasının tek sebebi dildir,dil yaşatır milletleri ve atatürkün milliyetçi olması sayesinde günümüzde hala türklük var,yoksa islamı kabul ettikten sonra türk kültürü diye bir şey kalmadı ortada,din ile beraber kültürde yozlaştı,islamdan önce türklerde kadınlar kabile reisi olurken islamla birlikte köle kıvamına geldiler.osmanlı padişahlarına bakın kaç tanesinin ismi türkçe ya da şimdi çevrenizdeki insanların isimlerinde arapça mı fazla türkçe mi ?
    buradan tam bir milliyetçi olduğum çıkarılmasın keşke dünya da ayrı milletler ve diller olmasaydı böylece dünya barışını sağlayabilirdik belki ama keşkeyle bir şey değişmiyor.ayrıca buna rağmen her milletin dilinin ayrı güzel,kültürünün ayrı güzellikler içerdiği kanısındayım.kısacası çok sıkıntılı ve derin konular ama türkler kendilerine dair şeyleri kaybedeli yüzyıllar oluyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: NewtonunKafasınaDüşenElma

Ulan herşeyin çakmasını yapıyoruz çinlileride geçtik.

Sarki yarismasi iste ne cakmasi

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: HillHold

quote:

Orijinalden alıntı: NewtonunKafasınaDüşenElma

Ulan herşeyin çakmasını yapıyoruz çinlileride geçtik.

Sarki yarismasi iste ne cakmasi

Yarışmanın formatı Eurovisiondan farksız olur.. 12 points go to Kyrgyzstan!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Elma -- 1 Şubat 2013; 15:19:00 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Semper-Fidelis

quote:

Orijinalden alıntı: Guthrath

quote:

ABD bu boşluğu doldurdu

Hristiyan olan Türkler nasıl bozulduysa (ne demekse artık bozulma) Müslüman olan Türklerde bir o kadar bozuldu. Orta Asya'daki hali kalmadı artık Türklerin. Biraz mantık...

• Türkleri bozan şey din değiştirmeleri oldu. Müslümanlığa geçtiğimizden beri Türk değiliz biz arabız.
  • Ahahaha Tabi 3-4 ülke birleşince heyecanlandılar hevesliler. Heveslerini alsınlar.
  • son gunlerde Turk dunyasi yakinlasiyor bunlar guzel gelismeler

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.