Şimdi Ara

Europa Universalis IV Osmalı Günlüğüm

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
33
Cevap
0
Favori
10.100
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Geçen aylarda Victoria 2'yi duymuştum. Oynayayım dedim ki severim o oyunun geçtiği dönemleri. Fazla karışık geldi. Bu tarz, ama farklı zaman dilimlerinde geçen bir sürü oyunu varmış paradox'un Victoria, Europa Universalis, Hearts of Iron vs. Hangisinden başlarsam tarza daha çabuk alışabilirim?

EUIV'e başladım, Osmanlıyla oynuyorum. Konuyu günlüğe değiştirdim. İlerlemelerimi alttaki mesajlarda bulabilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi T-72 -- 2 Eylül 2013; 12:51:10 >

• Yukarı
  • Şu ana kadar çıkan oyunları içinde en kolay öğrenileni Europe Universalis 4 diyorlar ki en son çıkan oyunudur firmanın.Baktım evet kesinlikle bir hearts of iron'dan daha kolay öğreniliyor bunu dene derim
  • quote:

Orijinalden alıntı: Gorthol

Şu ana kadar çıkan oyunları içinde en kolay öğrenileni Europe Universalis 4 diyorlar ki en son çıkan oyunudur firmanın.Baktım evet kesinlikle bir hearts of iron'dan daha kolay öğreniliyor bunu dene derim

Sağolun deneyeyim bi
  • eu serisi
  • Dediğiniz gibi EU 4'e başladım. Harbiden Victoria 2'ye göre çok daha az karışık. Fakat 1-2 sorum olacak.

Şimdi ben osmanlı seçtim en baştan başladım (1444). Başta bizansı, yunanistanı topraklarına kat görevleri falan vardı yaptım onları. Bizans falan kalmadı. Fakat daha fazla ilerleyemiyorum. Doğru dügün görev vermiyor. Verdiği görevler hep şunla iyi ilişkiler kur, bunla dostluk yap, bunla evlen falan şeklinde. Görevler böyle olunca ilerleyemiyorum. Savaş açmak istesem kafama göre açmaktan korkuyorum cezası büyük gibi geldi. Görev olmayınca da casus belli olmuyor. Öylece kaldım. Napabilirim?
  • Diplomasi ekranında Rivals diye bir bölüm var yaninda üç tane yer var. Oraya rakip ülkeleri ekle onlarla ilgili gorevler verir sürekli. Istersen diplomatlar yoluyla 'fabricate claim' yaparak başka bir ülkenin bir bölgesinde hak iddia edebilirsin. Hak iddian olursa casus bellin olur ki casus belli olmadan savaşa girmek intihardır.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    EUROPA UNİVERSALİS 4 (ANA KONU)
    12 yıl önce açıldı
    Age of Empires IV [ANA KONU]
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Bence kingde crusader ile başla.Aslınad şöyle bir gerçek var bütün ama bütün oyunlar sanat eseri gibi mükkemmel ama herkes bilmiyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Quenton

Diplomasi ekranında Rivals diye bir bölüm var yaninda üç tane yer var. Oraya rakip ülkeleri ekle onlarla ilgili gorevler verir sürekli. Istersen diplomatlar yoluyla 'fabricate claim' yaparak başka bir ülkenin bir bölgesinde hak iddia edebilirsin. Hak iddian olursa casus bellin olur ki casus belli olmadan savaşa girmek intihardır.

Fabricate claim'i tahmin ettim zaten öyle olduğunu da baktım 3-4 yıl boyunca diplomat orada kalıyor, iptal ettim. Ama rival ekleme iyiymiş onu yapayım.

@Senji
    Başladım oyuna alıştım gibi. Ona da bakarım ama şu an bu iyi gidiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi T-72 -- 30 Ağustos 2013; 12:46:31 >
  • Holy war casus belli'si veren bir idea var. Onu açmaya çalış. Batıya doğru fetihlere başlarsın
  • Şiddetle Hearts Of Iron 3 Tavsiye ederim :) bütün ülkeler var 2. Dünya Savaşı yıllarında geçiyor
  • Ülke iyi durumdaysa ve etrafında farklı dinlerden ülkeler varsa holy war tam senlik ama holy war casus bellisinden önce ülke ekonomisini çok iyi yap. Osmanlıya ekonomi ideaları çok iyi uyuyor. Istanbul yanıbaşında, 20 yıl içinde ragusayı ondan sonra da iskenderiyeyi alıyosun ekonomi idealarının verdiği bonuslarla muhteşem gelirin oluyor. Ondan sonra ver elini frengistan

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Beyler ülkenin durumu şöyle:

Fatih Sultan Mehmet erkenden öldü, çocuğu küçük olduğu için konsey yönetiyodu ülkeyi savaş açamıyodum o yüzden. Bu arada Erzurum'daki türkleri kurtar diye görev geldi, ben de padişahın yaşı gelir gelmez atladım (Erzurum akkoyunlunun, Akkoyunlu da karakoyunlunun korumasındaymış, ben buna bakmadan direkt daldım) Neyse karakoyunluyla bayağı kapıştık. Ben Irak'tan hazar denizine kadar her yeri işgal ettim fakat ekonomim bozulmaya başladı ve overextension feci gireceğinden dolayı ermenistan ve diyarbakıra kadar çekildim. Anlaşmayla buraları kendime bağladım.

Avrupa'nın son hali böyle:

Sırbistan ve Dulkadiroğulları vassal'ım. Dulkadir'i toprağıma katıyorum ama az kaldı.

Karakoyunlularla savaştan sonra yeni padişah 16'sında durup dururken öldü. 2 yaşında oğlu var bende 13 yıl boyunca konseye kaldım mecbur. Savaş açamıyorum. Bu sürede neler yapabilirim? Ayrıca neleri yanlış yapmışım biraz tavsiye verim

EDİT Macaristan çok büyüdü, onla savaşmak istiyorum, zaten sürekli benim sınıd bölgelere fabricate claim yapmaya çalışıyor. Avusturya savaşta şu an. Ben de avusturya'yla beraber olup saldırmak istiyorum, fakat ilişkinin 100'ün üstünde olması gerekiyor. Diplomat gönderdim ilişkilerimizi iyileştirsin diye 70 küsürde kaldı. Din farklı olduğu için -25 veriyor direkt. Diplomat +100 veriyor en fazla. Yani 75'te kaldı. Bu konuda napabilirim bi de onu sorayım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi T-72 -- 31 Ağustos 2013; 14:39:38 >

• Macaristan'a karşı koalisyona katıl veya koalisyon kur.

Edit: Bu arada Kırım'ı yedirmişsin.

Edit2: Batılılaşmada durumun nasıl?

Edit3: Stability yükseltmeyi unutma.

Edit4: Gemilerine ticareti koruma görevi vermeyi unutma azda olsa ek olarak düka geliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nord Synthesizer -- 31 Ağustos 2013; 16:19:59 >
  • yeni grafikleri sevmeyen tek ben mi varım? çok itici olmuş grafikler

eu3 de iyidir
  • Şöyle tecrübelerinden istifade edebileceğimiz bir arkadaş EU4 için rehber niteliğinde bir yazı yazsa şuraya,nasıl oynadığını anlatsa çok hayır duamızı alır...oyun elimizde kalmasın,tadını çıkartalım,bir zahmet bekliyoruz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Anmey

Macaristan'a karşı koalisyona katıl veya koalisyon kur.

Edit4: Gemilerine ticareti koruma görevi vermeyi unutma azda olsa ek olarak düka geliyor.

Kırım gitti yav, evliliğim, ittifağım falan vardı orayla da litvanya çok pis girdi tepeden yandan da astrahan girince yapacak pek bi şey kalmadı. Zaten orduların sürekliliğini sağlayamadım kara bağlantısı olmayınca

Batılılılaşma falan pek anlayamadım. Teknoloji kısmına kafam basmadı pek

Stability aklıma geldikçe boostluyorum. Başka bir yol var mı yükseltmek için?

Bütün Barque'larım ticaret koruma görevindeler zaten.

• quote:

Orijinalden alıntı: T-72

quote:

Kırım gitti yav, evliliğim, ittifağım falan vardı orayla da litvanya çok pis girdi tepeden yandan da astrahan girince yapacak pek bi şey kalmadı. Zaten orduların sürekliliğini sağlayamadım kara bağlantısı olmayınca

Stability için ara sıra event geliyor ama çoğu zaman bana düşürmek için geliyor.

Teknoloji olayı şöyle, aylık kazandığın ADM,DIP,MIL puanlarını biriktiriyorsun, örnek olarak; 4.Seviye Adm teknolojisi 500 ADM puanı istiyor bu puanı biriktiriyorsun sonra o teknolojiyi açmak için harcıyorsun. Aynı olay diğer 2 teknoloji çeşidine ve puan türü için geçerli. Batılılaşma ise öncelikle; teknoloji grupları var, Western, Eastern, Ottoman, Chinese gibi. Bu gruplardan en az masrafı olan(yani teknoloji açmak için gereken puanı en az olan) western. Western teknoloji tipine geçmek için western bir ülke ile komşu olman lazım(Örnek Venedik). Komşu olduğun şehirlerden en az bir tanesi CORE olmalı ve komşu olduğun ülke senden en az 8 teknoloji önde olmalı. Bunlar olduğu zaman teknoloji kısmındaki "Westernise" butonu açılıyor, sonra bir yükleme barı çıkıyor ve bu bar Stability'e bağlı olarak artıyor. Bar dolduğu zaman batılılaşmış oluyorsun. Batılılaşmaya başladığın zaman isyanlar çıkıyor dikkat et.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: T-72

quote:

Stability için ara sıra event geliyor ama çoğu zaman bana düşürmek için geliyor.

Teknoloji olayı şöyle, aylık kazandığın ADM,DIP,MIL puanlarını biriktiriyorsun, örnek olarak; 4.Seviye Adm teknolojisi 500 ADM puanı istiyor bu puanı biriktiriyorsun sonra o teknolojiyi açmak için harcıyorsun. Aynı olay diğer 2 teknoloji çeşidine ve puan türü için geçerli. Batılılaşma ise öncelikle; teknoloji grupları var, Western, Eastern, Ottoman, Chinese gibi. Bu gruplardan en az masrafı olan(yani teknoloji açmak için gereken puanı en az olan) western. Western teknoloji tipine geçmek için western bir ülke ile komşu olman lazım(Örnek Venedik). Komşu olduğun şehirlerden en az bir tanesi CORE olmalı ve komşu olduğun ülke senden en az 8 teknoloji önde olmalı. Bunlar olduğu zaman teknoloji kısmındaki "Westernise" butonu açılıyor, sonra bir yükleme barı çıkıyor ve bu bar Stability'e bağlı olarak artıyor. Bar dolduğu zaman batılılaşmış oluyorsun. Batılılaşmaya başladığın zaman isyanlar çıkıyor dikkat et.

Hmm anladım. Asıl olay teknoloji ve savaşı iyi dengelemekte o zaman. Savaşırken o puanlar baya azalıyor çünkü.

• Evet yeni gelişmeler var oyunumda. Öncelikle Anadoludaki tüm Türkleri tek bayrak altında birleştirdim. Bayağı piety kaybettim ama olsun

Daha sonra batıda Avusturya ve Macaristan ittifağına karşı fazla pahalı ve kayıplı bir savaş verdim. Sonuç ise istediğim gibi olmadı. Savaşın bana tek yararı Eflak bölgesini almam oldu. Onun dışında savaşa para yetiştirebilmek için bir sürü borç alıp vergileri yükselttim. Bunlar bana isyan olarak geri döndü Fakat sonrasında durumu toparlamayı başardım.

Tam aylık gelirim artıya geçmişti ki bu sefer Venedik savaş açtı Fakat arkasında güçlü bir ülke olmadığı için kolaylıkla savaşı kazandım. Venedik şehrine kadar ilerledim barış anlaşmasını kabul ettirebilmek için. Sonuç olarak benim için kolay ve karlı bir savaş oldu. Venedikten 4 bölge aldım ve ticaret gücünü bana aktarıyor.

Batıya doğru ilerleyişimi biraz durdurmak istiyorum. Doğuda memlükler güçlü bir tehdit. Halep'i alma bahanesiyle ilerleyebildiğim kadar ilerlemeyi deneyeceğim.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.