Şimdi Ara

Europa universalis IV öğrenmek istiyorum

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
419
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • merhaba hearts of iron 4 ü rahatça oynarken eu4 ü bir türlü öğrenemedim bana çok karışık geldi o kadar rehber seyrettim o kadar yazı okudum ama bu oyunu bir türlü öğrenemedim sürekli olarak isyan çıkıyor veya bir yere saldırdığım zaman avrupada koalisyon gibi birşey oluşup beni 2 dakikada mahvediyorlar bunlar genellikle osmanlıda oluyor varsa oyunu öğretecebilecek arkadaş iletişime geçerse sevinirim.Konuyu yanlış yere açtıysam kusuruma bakmayın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Skanderbeg -- 19 Ekim 2019; 10:15:23 >

• Merhaba,

Overextension yüzünden sana koalisyon açılıyor. Aldığın toprakların değerine göre etrafındaki ülkeleri kızdırıyorsun. İsyan çıkmasının da bir çok sebebi var. Eğer aldığın yerler senin kültür grubuna dahilse daha az isyan ederler. Aynı dinde iseniz daha az isyan ederler. Otonomi verirsen daha az isyan ederler.

Ben de Ho4 oynamaya başlarken ilk 20-30 saat çok zorlanmıştım. Ho4 oynuyorsan bunu da elbette öğrenirsin.

Osmanlı başlangıç için en uygun ülkelerden birisidir. İlk hedef olarak bizansı seçebilirsin. İstanbulu ve Atina'yı almalısın ilk savaşta. Daha sonra doğuda, beyliklerden biriyle savaşabilirsin. Bir batı, bir doğu savaşı hızlı gelişip, daha az overextension yemene sebep olacaktır. Savaşları bitirirken almak istediğin toprakları seçtikçe olası koalisyonları diplomasi ekranında görebiliyorsun. Oraya dikkat ederek fetih yapabilirsin.
  • jupitermerkez kullanıcısına yanıt
    Merhaba dediğiniz gibi ilk başta istanbul ve atinayı fethediyorum ama nedense avrupadan yinede bazı devletler savaş ilan ediyor.
  • sadece atina ve istanbulu fethettiğinizde imkansız avrupadan koalisyon gelmesi. Ondan önce başka bir yerleri fetih etmiş olmayasınız ?
  • jupitermerkez kullanıcısına yanıt
    koalisyon gibi birşey değil küçük devletler savaş ilan ediyor diyebilirim.
  • Merhaba , yaklaşık 1100 saatlik bir oynama sürem mevcut. Discord kullanıyorsanız dilediğiniz zaman oyun hakkında bilgi verebilirim. Genel olarak modlu oynamayı tercih ettiğimden çok fazla başarım ilerlemesi sağlayamadım.

Europa universalis IV öğrenmek istiyorum
  • Bende eu4 rahat oynuyorum ama hoi4 ü hiç oynayanıyorum. Beynim eriyor oynarken. Adeta almanya ile polonyaya yeniliyorum o derece . Eu4 ilk cıktığı zamanlarda aşırı kolaydı sonradan güncellemeler ile değiştirildi. Simdi ne durumda hiç bilmiyorum aylardır girmedim. Başka ülkeler ile oynarken bazen Osmanlı’nın almanya içlerine kadar ilerlediğini görüyordum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CANBUYUK06 -- 26 Ekim 2019; 21:0:23 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    EUROPA UNİVERSALİS 4 (ANA KONU)
    12 yıl önce açıldı
    Europa universalis 4 dlc rehberi
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • oyun hakkında her türlü yardımcı olabilirim mesaj atman yeterli.

İsyan cıkmasını önlemek için humanist idea bitirebilirsin,yada toprağın üzerine gelip -25 otonomi karsılığında -10 unrest alabilirsin.
    Avrupa da görevlerin dışında ilerlemeye gerek yok oyun başı Kosavayı alsan bile yeterli sana. Savaş açmadan önce claimin oldugundan emin ol.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sinirli99 -- 26 Ekim 2019; 21:11:21 >
  • sinirli99 kullanıcısına yanıt
    hocam steam üzerinden oynuyorsanız beraber multiplayer save açabiliriz.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.