Şimdi Ara

Europa Universalis IV (2013) [ANA KONU] (50. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.702
Cevap
43
Favori
138.409
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4849505152
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: asosyalist

dlc bunlar, oyuna farklı özellikler katıyor

hocam art of war indirdim.Bir sürü dlc geldi beraberinde altta v1.8 yazıyor.

Hocam Osmanlıda save dosyası alınıyor lakin bir daha girdiğimde kayboluyor, moskovda öyle bir sıkıntı yok lakin Osmanlıda save alınca olmuyor.Bu sorunu nasıl çözücem.
  • Öyle biri işte kullanıcısına yanıt
    evet çok dlc'si var

save'i nasıl kaydediyorsun, cloud'a mı local'e mi, cloud'da bazen sorun çıkıyor, bir de saved games kısmında show... diye devam eden bir kutucuk var ona da tıkla bak belki çıkar
  • Merhaba arkadaşlar aklımda takılan bir kaç soru var. Şu protect trade rastgele mi yapıyorsunuz ? Yoksa eşit mi dağıtıyorsunuz. Bir kaç resim ekledim belki işinize yarar.

1-Bundaki yeşil kısmında o kadar altın kazandığımızı düşündüğüm için topraklarımda dahi olmayan cenevize 93 tane ticaret gemisi gönderdim.

Europa Universalis IV (2013) [ANA KONU]

2-Bu da kendi ülkeme gönderirsem. Fas kaynaklı bir ülkeyim.

3-Cenevizi açınca bayağı kayıp yaşadığımı gösteriyor.

Örnek olarak Osmanlıyı düşününce işler biraz değişebiliyor. Mesela ileride sınırlar genişleyince ticaret merkezimizi istanbuldan taşınmalı mı ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Elensari -- 19 Mayıs 2015; 13:23:29 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Elensari

Merhaba arkadaşlar aklımda takılan bir kaç soru var. Şu protect trade rastgele mi yapıyorsunuz ? Yoksa eşit mi dağıtıyorsunuz. Bir kaç resim ekledim belki işinize yarar.

1-Bundaki yeşil kısmında o kadar altın kazandığımızı düşündüğüm için topraklarımda dahi olmayan cenevize 93 tane ticaret gemisi gönderdim.

2-Bu da kendi ülkeme gönderirsem. Fas kaynaklı bir ülkeyim.

3-Cenevizi açınca bayağı kayıp yaşadığımı gösteriyor.

Örnek olarak Osmanlıyı düşününce işler biraz değişebiliyor. Mesela ileride sınırlar genişleyince ticaret merkezimizi istanbuldan taşınmalı mı ?

Collect trade sadece başkentinizin bulunduğu ticaret bölgesinde yapılmalıdır, diğer bölgelerde yaparsanız %50 trade power kaybedersiniz yani daha az kazanırsınız bu sırada o bölgeden düşmanlarınız daha çok kar elde eder.

Eğer başkentinizin bulunduğu ticaret bölgesinde trade powerınız %70in altındaysa gemileri %70-75 oluncaya kadar orayı korumakla görevlendirin. Mutlaka bir merchantla collect trade yapın %10 fazla kazanırsınız. Ama dediğim gibi sadece başkent nodeta olur bu diğerlerinde bonus olmadığı gibi %50 trade power kaybedersiniz.

Eğer başkent nodeun %80 ve fazlası sizdeyse oraya gemi göndermenize gerek yok zarar edersiniz gemileri başkent nodeuna deniz yolu olan ticaret bölgelerine gönderin ve aynı zamanda transfer trade power göreviyle merchantta gönderin. Merchant ulaştıktan sonra ticareti hangi tarafa yönlendirdiğini kontrol edin bazen direk başkente göndermek yerine ters tarafa yönlendirebiliyor düzergahlardaki ok işaretine basıp yönlendirmesini istediğiniz düzergahı seçebilirsiniz. Böylece o ticaret bölgesinde yüzde kaç trade powerınız varsa o kadar yüzdelik goldu başkente göndermiş olursunuz. Atıyorum bölgede 30gold ticaret geliri var %66 trade powerınız var o zaman 20gold başkente gönderilir. Merchantları başkente kara yada deniz yolu olan bütün ticaret bölgelerine gönderip bütün akışı başkente yönlendirin o zaman ticaret gelirinin dibine vurursunuz 3-5 merchant aynı sırada koyabilirsiniz yeterki hepsinde %70 civarı trade powerınız olsun yoksa üst üste biriktirdiğiniz goldları sonuncu durakta düşük trade power yüzünden kaybedebilirsiniz.

Daha ayrıntılı anlatım için sayfa 14ü okuyabilirsin orda resimlerle birlikte tradepower, merchantlar, trade company ne işe yarar, ticaret rotaları falan hep anlatmıştım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eminmetehan -- 22 Mayıs 2015; 8:56:38 >

• Power projection çıktıktan sonra bu oyun iyice bozdu, bu nasıl 100 oluyor, ss paylaşanların hepsi 100lemiş ama ben 50den yukarı çıkamıyorum, humiliate falan o da sabit kalmıyor zaten
    Eu3 oynayayım diyorum ama orda da dengesizlikler çok fazla, ispanyayı Fransa yiyor, avusturya macaristana saldırmak yerine direk Osmanlıya giriyor. 2 bölgesi olan dandik Avrupa ülkeleri bile koloni kurmuş, adamın topraklarını ele geçiriyorsun skor %100 değil annexleyemiyorsun, ai zeki değil

Bu oyunu nasıl hızlandırabilirim? Grafikleri basitleştiren bir mod dosyası çıktı mı?

Unutmadan, agresifliği max yapmadan eu4 oynanmaz

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mr. Punk

Power projection çıktıktan sonra bu oyun iyice bozdu, bu nasıl 100 oluyor, ss paylaşanların hepsi 100lemiş ama ben 50den yukarı çıkamıyorum, humiliate falan o da sabit kalmıyor zaten
    Eu3 oynayayım diyorum ama orda da dengesizlikler çok fazla, ispanyayı Fransa yiyor, avusturya macaristana saldırmak yerine direk Osmanlıya giriyor. 2 bölgesi olan dandik Avrupa ülkeleri bile koloni kurmuş, adamın topraklarını ele geçiriyorsun skor %100 değil annexleyemiyorsun, ai zeki değil

Bu oyunu nasıl hızlandırabilirim? Grafikleri basitleştiren bir mod dosyası çıktı mı?

Unutmadan, agresifliği max yapmadan eu4 oynanmaz

Onlar eski SSlerdir hocam eski sürümlerde onu arttırmak çok kolaydı sonradan değiştirdiler şimdi bende 50yi zor geçiyorum. Humiliation 30 puan ekliyor ama o seçeneği seçersen toprak alamıyorsun. İskoçya oyunumda 3 rivalimede korsan filosu gönderip 45te sabitlemiştim ambargoda arttırıyormuş bilmiyordum ambargoyla birlikte 50 üstünde sabitleyebilirim. Ama herkesin deniz ticareti yok korsanlar olmadan artmıyor. Sonra bir rivali yok edersen yada geçerli rivalliğini yitirirse anında biriktirdiğin bütün puanlar siliniyor saçma sapan birşey oldu çoğu zaman aldırış etmeden oynuyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eminmetehan -- 22 Mayıs 2015; 21:30:52 >

• eminmetehan E kullanıcısına yanıt
    Hocam zaten o yönlendirme işini önceden öğrenmiştim. %80 olduğunda oraya fazla gemi göndermeyip yönlendirdiğim yerlere gönderiyorum.

Ya HRE olmak için ne önerirsin ? Seçmenlere diplomat yollayıp ilişkileri artırmak mı ? Ya da onların tamamıyla müttefik olup yardımına mı koşmak ?
  • quote:

Hocam zaten o yönlendirme işini önceden öğrenmiştim. %80 olduğunda oraya fazla gemi göndermeyip yönlendirdiğim yerlere gönderiyorum.

Ya HRE olmak için ne önerirsin ? Seçmenlere diplomat yollayıp ilişkileri artırmak mı ? Ya da onların tamamıyla müttefik olup yardımına mı koşmak ?

Bence HREyi kurarken seçmenleri oyunun başında vassal yapmak en mantıklısı. İlişkin bozulduğundan HREyi daha geç kurmak zorunda kalıyorsun ama seçmenler başkasını seçecek derdi olmuyor. 3 seçmeni vassal yaptıktan sonra HRE dışı ülkelerden bol bol toprak alarak hreye ekleyip ve din değiştiren ülkelerle savaşıp yada diplomasi seçeneğiyle geri kendi dinine döndürerek bol bol otorite kasabilirsin.

Ama hangi sürümü oynuyorsan onda HRE dinamikleri nasıl önce öğren derim sürümün birinde geri imparatorun dinine dönünce otorite gelmiyor ama din değiştirince otorite kaybediyordun, yani adama din değiştir deyip hiçbirşey kazanmadığın gibi ülke geri heretic olursa birde üstüne puan kaybediyordun. Bir diğer sürümde heretic olunca puan kaybedilmiyor senin dine dönünce puan kazanılıyordu, tek bölgeli ülkeler din değiştirince genelde halkın dinine geri dönüyor bu manupile edilip bunlar geri heretic oldukça diplomasi seçeneğiyle tekrar katolik yaparak 40 yılda HREyi kurabiliyordun. Değiştirip duruyorlar iyice incele derim ciddi oynamadan önce.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eminmetehan -- 25 Mayıs 2015; 23:21:05 >

• Arkadaslar oyunu nasil korsan multi oynayabiliriz ozelden biri yazarmi. Hosuma giderse satun alicagim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Smurfie

Arkadaslar oyunu nasil korsan multi oynayabiliriz ozelden biri yazarmi. Hosuma giderse satun alicagim.

Korsan multi steam bağlantıyla multiplayer oynandığından olmuyor, ilk dlc falan geldiğinde bir süre girilebiliyor ama sonra engelliyorlar. Bende multi oynamak için satın alacağım ama dlclerin bitmesini bekliyorum ondan sonra indirimden legendary falan alırım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: eminmetehan

quote:

Bence HREyi kurarken seçmenleri oyunun başında vassal yapmak en mantıklısı. İlişkin bozulduğundan HREyi daha geç kurmak zorunda kalıyorsun ama seçmenler başkasını seçecek derdi olmuyor. 3 seçmeni vassal yaptıktan sonra HRE dışı ülkelerden bol bol toprak alarak hreye ekleyip ve din değiştiren ülkelerle savaşıp yada diplomasi seçeneğiyle geri kendi dinine döndürerek bol bol otorite kasabilirsin.

Ama hangi sürümü oynuyorsan onda HRE dinamikleri nasıl önce öğren derim sürümün birinde geri imparatorun dinine dönünce otorite gelmiyor ama din değiştirince otorite kaybediyordun, yani adama din değiştir deyip hiçbirşey kazanmadığın gibi ülke geri heretic olursa birde üstüne puan kaybediyordun. Bir diğer sürümde heretic olunca puan kaybedilmiyor senin dine dönünce puan kazanılıyordu, tek bölgeli ülkeler din değiştirince genelde halkın dinine geri dönüyor bu manupile edilip bunlar geri heretic oldukça diplomasi seçeneğiyle tekrar katolik yaparak 40 yılda HREyi kurabiliyordun. Değiştirip duruyorlar iyice incele derim ciddi oynamadan önce.

Bunlarla ilgili yabancı videolar var, istediklerimi bulamıyorum ama olsun yinede izliyorum.

Britanya kurdum. Oyunun başında fransayı pu yaptıktan sonra inherit çok uzun sürdü. Daha sonra protestant olup lig savaşlarına lider olarak girdim. O sırada imparator bohemya olduğu için onu yenerek protestant ligi kurdum. Galiba Great Britanya HRE olmadığı için imparator olamadım. Electorlardan Brandeburg protestant olup o imparator oldu.

İşin komik tarafı müttefiğim olan Avusturya katolik olmasına rağmen benim yanımda protestantlarla beraber savaştı :)

sürüm: 1.11.4

• quote:

quote:

quote:

Bunlarla ilgili yabancı videolar var, istediklerimi bulamıyorum ama olsun yinede izliyorum.

Britanya kurdum. Oyunun başında fransayı pu yaptıktan sonra inherit çok uzun sürdü. Daha sonra protestant olup lig savaşlarına lider olarak girdim. O sırada imparator bohemya olduğu için onu yenerek protestant ligi kurdum. Galiba Great Britanya HRE olmadığı için imparator olamadım. Electorlardan Brandeburg protestant olup o imparator oldu.

İşin komik tarafı müttefiğim olan Avusturya katolik olmasına rağmen benim yanımda protestantlarla beraber savaştı :)

sürüm: 1.11.4

Gerçekte de katolik olan fransa protestanların safında savaşa katılmıştı

• Beyler summer sale yakındır. Oyun 20 liranın altına düşer mi ?
    Humiliation için 40 ws istiyor, rakibin topraklarını sırf bunun için de işgal etmek saçma, Europa universalis gibi detaylı bir oyuna bu gitmemiş

Bu oyunu da eskisi gibi oynayanıyorum, multiplayer için ayrı bir sabır gerekiyor, hız 1 veya 2deyken oyun geçmez ki

• Paradoxfan kapanmış pff. Sitede Account Suspended yazısı çıkıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Elensari -- 3 Haziran 2015; 15:16:52 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mr. Punk

Humiliation için 40 ws istiyor, rakibin topraklarını sırf bunun için de işgal etmek saçma, Europa universalis gibi detaylı bir oyuna bu gitmemiş

Bu oyunu da eskisi gibi oynayanıyorum, multiplayer için ayrı bir sabır gerekiyor, hız 1 veya 2deyken oyun geçmez ki

Evet bir hayli saçma ama korsan gemileri göndererek +50de tutup +1 monarch pointleri toplayabilirsiniz daha fazla kasmaya çalışmak gerçekten mantıksız birşey. Eski halide saçmaydı sürekli 100dü ama bu halide dediğiniz gibi yakışmıyor.

Rastgele adamlarla baya sıkıcı olabilir ama arkadaşlarla oynarken sıkmaz diye düşünüyorum, bir arkadaşımla baya CK2 oynadım sohbet ederken birbirinin savaşlarını takip edip yardım ederken vs zamanın nasıl geçtiği anlaşılmıyor. CK2nin keyfide buna nazaran bir hayli az 100 yıl geçmeden dünya devi olduğundan.

Hocam bu imparator olmak için -1000 points nasıl kurtulucaz. Osmanlıyı ortodoks bir devlet yaptım. Üstüne de 2 tane elector vassalim yaptığım halde sıralamada ismim bile gözükmüyor. Bütün devlet -1000 civarı gidiyor. Protestan ligi kurmalarına bile yardım ettim.
  • quote:

Hocam bu imparator olmak için -1000 points nasıl kurtulucaz. Osmanlıyı ortodoks bir devlet yaptım. Üstüne de 2 tane elector vassalim yaptığım halde sıralamada ismim bile gözükmüyor. Bütün devlet -1000 civarı gidiyor. Protestan ligi kurmalarına bile yardım ettim.

Valla dediğini hiç yapmaya çalışmadım o yüzden nasıl olur emin değilim. İnternette yazılanlara göre seçmenleri vassal yapıp imparator seçilebiliyorsun HREnin bir parçası olmadan bile, imparator olduktan sonra başkentini HREye ekleyip resmen bir parçası olabiliyormuşsun. Belki bunu yazanlarla sürümün aynı olmadığından sende mümkün olmayabilir zaten HREnin bir parçası olmadan imparator seçilebilmek bence çok saçma birşey. Osmanlıyı imparator olmadan eklemek imkansız birşey basetaxin çok yüksek olduğundan.

• https://steamcommunity.com/sharedfiles/filedetails/?id=276456014

2-3 gündür bunla oynuyorum efsane mod ya
  • quote:

quote:

Valla dediğini hiç yapmaya çalışmadım o yüzden nasıl olur emin değilim. İnternette yazılanlara göre seçmenleri vassal yapıp imparator seçilebiliyorsun HREnin bir parçası olmadan bile, imparator olduktan sonra başkentini HREye ekleyip resmen bir parçası olabiliyormuşsun. Belki bunu yazanlarla sürümün aynı olmadığından sende mümkün olmayabilir zaten HREnin bir parçası olmadan imparator seçilebilmek bence çok saçma birşey. Osmanlıyı imparator olmadan eklemek imkansız birşey basetaxin çok yüksek olduğundan.

Bende korsan oynuyorum fakat sürüm 1.11.4 videoda adam osmanlıyı ortodoks yapıp ardından hre imparatoru oluyordu. Neyse biraz daha araştırmam gerek.

quote:

Orijinalden alıntı: Bay Çardağı

https://steamcommunity.com/sharedfiles/filedetails/?id=276456014

2-3 gündür bunla oynuyorum efsane mod ya

Hocam mod klasörünü upload edip linkini burada paylaşabilirsen bizde deneriz. Paradoxplaza üye olduğum halde mod sayfasına giremiyorum. Key istiyor , çok gıcık bir site.

• 
Sayfa: önceki 4849505152
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.