Şimdi Ara

EUROPA UNIVERSALIS 3 (9. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
871
Cevap
3
Favori
100.704
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • stability düşmesinin en buyuk sebebi sebepsiz yere savaş casus belli olmadan savaş açmaktan kaçının
    arrtırmak icin adminasator kullanabilirsin
    ekonomin hep eksilerdeyse cok fazla giderin vardır bunları azalt asker sayısı veya teknolojilere yatırdığın para
  • napoleon ambition yüklü.
  • Dehşetengiz : arkadaşın dediği gibi casus belli olmadan savaş açmak dışında şu iki sebepten de stability düşebilir: eğer padişahın öldüğünde yerine geçecek varisinin yaşı daha küçükse yerine geçici konsey geçiyo, o zaman da stability düşüyo. ayrıca o dediğin free trade gibi şeylerde her değişiklik yaptığında ülkende bi değişiklik olur; ya gelirlerin düşer ya diplomat kaybedersin vb. senin de şansına stability düşmesi gelmiş.

makman : shift + f 12 yapmayı dene ben öyle yapıyodum galiba
  • makman napoleon ek paketinde dunyanın fotoğrafı cekılmıyor olabilir
    örneğin oyunda hic bir ke paket yokken cekılmıyordu
    tavsiyem ilk ön in nomineyi ardından httt ek paketini yüklemen
  • nomineyi yükledim save bozuldu.İspanyada yarımadasındaki bazı topraklarım hiç keşfedilmemiş gibi sisli oldu.
    ayrıca çok sağlam bir ekonomim vardı birden açık - 282 lere çıktı.(bunda yeni eklenen colonial manintanencenin etkisi var.
    Birde müslümanlara tolerance veriyordum oyunun başında müslümanlara tolerans göstermeyip hristiyan yapmakla ilgili bir görev çıktı.
    Bu oyun gitti artık.

yeniden başlamam lazım.
    ispanyayla oynayan varmı bu katalanları savaşlamı annex edeceğim yoksa navarra gibi kendileri katılacak mı bana???
  • Httt ek paketini kurup öyle oynamanı tavsiye ederim güzel yenilikler var..
  • httt yi kur in nominede pek fazla oynamadım bılmıyorum ama htttde kastilyayı alıp
    belirrli topraklara sahip olduktan sonra ispanyayı kurabiliyorsun
  • Bende throne son paket yüklü,ilgiltereyim baya ilerledim oyun dengesiz ama şöyle bi gariplik var:Kime saldırmak istesem -2 Alıyorum stability callus belli midir ondan olmasına rağmen,10 farklı c.b ile denedim farklı ülkelere,bonus veriyor ama her zaman -2 st alıyorum:S normal mi?
  • Kendi dininden birine saldırdığında - stabilty alırsın.
  • anno 1404 baktmda oyun guzel olmasina ragmen savas yok nerdeyse 4 saat oynadım 2 3 gemi patlatm yad aben giremedm savaslara.UNIVERSALIS da butun oyun map uzerindenmi yoksa savaslarda icine girebiliyormuyuz
  • Değil.Dinle alakası yok eğer casus belli varsa - alınmaz genelde,ama savaş açtığın ülkeyle aran iyiyse,military access gibi anlaşmaların varsa -stabilty alabilirsin.

quote:

Orijinalden alıntı: w_wallace

Bende throne son paket yüklü,ilgiltereyim baya ilerledim oyun dengesiz ama şöyle bi gariplik var:Kime saldırmak istesem -2 Alıyorum stability callus belli midir ondan olmasına rağmen,10 farklı c.b ile denedim farklı ülkelere,bonus veriyor ama her zaman -2 st alıyorum:S normal mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: balparmak

Değil.Dinle alakası yok eğer casus belli varsa - alınmaz genelde,ama savaş açtığın ülkeyle aran iyiyse,military access gibi anlaşmaların varsa -stabilty alabilirsin.

quote:

Bende throne son paket yüklü,ilgiltereyim baya ilerledim oyun dengesiz ama şöyle bi gariplik var:Kime saldırmak istesem -2 Alıyorum stability callus belli midir ondan olmasına rağmen,10 farklı c.b ile denedim farklı ülkelere,bonus veriyor ama her zaman -2 st alıyorum:S normal mi?

same religious group olayı var ondan dolayı casus belli varsa bile - gitmiyor mu?
  • quote:

anno 1404 baktmda oyun guzel olmasina ragmen savas yok nerdeyse 4 saat oynadım 2 3 gemi patlatm yad aben giremedm savaslara.UNIVERSALIS da butun oyun map uzerindenmi yoksa savaslarda icine girebiliyormuyuz

evet oyun harita üzerinde oynanıyor
    kısaca oyunda pek grafik yok
  • Valla ben Tuscany ile oynarken gayet etraftaki Milan olsun Avusturya olsun,hatta Papalık'a bile daldım,casus belli olunca - gitmedi.Vay be çok zevkli oyundu ha,bi de batmasaydı.Neyse eu3 sıktı beni,çok eksik var oyunda insan dayanamıyor bi noktadan sonra hep aynı şey hep aynı şey,4 çıkar 5-6 seneye ona dalarız xD
  • quote:

Değil.Dinle alakası yok eğer casus belli varsa - alınmaz genelde,ama savaş açtığın ülkeyle aran iyiyse,military access gibi anlaşmaların varsa -stabilty alabilirsin.

quote:

Yok abi oyunu iyi biliyorum tüm serileri oynadım,normalde senin dediğin gibi olması lazım,ama değil:S ingiltereyim fransada toprak hakkım var ama savaş açarsm -2 yiyorum,evlilik,askeri geçiş,ateşkes fln yokken,bi önceki oyunda böyle değildi...

Mesela bir ülke hem aforozlanmış hemde toprak hakkım var yane 2 tane casus belli var (savaş ekranında yanda yazıyır bonus alıcaksın savaşta fln diye) ama savaş açsam gene No casus belli diyor ve -2 st veriyor:s Hatalı gibi oyun...

• Evet hocam hatalı gibi xD geçmiş olsun ne diyeyim.Ben Httt dışında oynamadım belki httt'den önce öyledir,çünkü httt ile yeni casus belli sistemi gelmiş falan diyorlardı
  • quote:

Valla ben Tuscany ile oynarken gayet etraftaki Milan olsun Avusturya olsun,hatta Papalık'a bile daldım,casus belli olunca - gitmedi.Vay be çok zevkli oyundu ha,bi de batmasaydı.Neyse eu3 sıktı beni,çok eksik var oyunda insan dayanamıyor bi noktadan sonra hep aynı şey hep aynı şey,4 çıkar 5-6 seneye ona dalarız xD

eğer roma imparatorluğunun başındaysan veya papa sendeyse gitmiyo olabilir çünkü ben kaç kere oynadım casus belli'm olsa bile aynı dindense gidiyodu
  • Yok valla elector bile değildim imparatorlukta xD PApalıkla da aynı aram çok kötüydü ikisiyle de,zaten sonra italya oldum,sonra bi baktım enflasyon patlamış,teknolojide batırmışım mis gibi oyunu bırakmak zorunda kaldım.Candaroğullarıyla oynarken karamanoğullarına dalmıştım alliance ile falan yine gitmemişti diye hatırlıyorum,timur falan da aynı şekil.Bendeki oyun mu bozuk acaba xD
  • Oyuna yeni başlayanlar için, ilk 100 yıl kazandığınız savaşlardan toprak almak yerine para alın. Oyunun ilk başlarında alacağınız 50-100 para çok önemli oluyor. 1 savaşla 3-5 yıllık geliriniz kadar para elde edebiliyorsunuz.
    2. Önerim kuzeydeki bir müslüman devletle anlaşma yapıp rusları bitirin, yoksa ruslar hem doğu devleti sayıldığından 1600lerden sonra zayıf müslümanlarla savaşıp tam bir canavara dönüşüyor. Doğuya en son gidin, çünkü land farkı çok arttıkça 1000 adamınızı 10000 doğu adamına felan denk geliyor.
    İlk oynadığınızda enflasyonu bilmeyeceksiniz batacaksınız, 2. oynadığınızda reputationu bilmeden oynayıp batacaksınız. 3. oyununuzda Osmanlıysanız Rusya'yı yok etmediğinizden batacaksınız. Ama 4. oyunda adam akıllı bişeyler yapabilirsiniz.
    Son tavsiyem reputationu düşüren advisorlar almanız. Osmanlı doğu avrupa ülkesi sayıldığından yanılmıyorsam,batılılaşmak o kadar da önemli değil bence. Dindar kalıp ucuza asker üretmek daha etkili gibi, ama diğer müslüman devletlerle batılılaşmak çok önemli

• bende teknoloji konusunda sıkıntılıyım
    deccan la oynuyorum tek grubum muslim
    benim land teknolojim 7
    mingin 8
    perslerin 14
    osmanlının 17
    avrupalılarsa 20yi aştı
    bıktım artık ya paraları landa yatırıyorum land teknoloji adminasatorlerı alıyorum
    yinede coğalmıyor su land teknolojisi
  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.