Şimdi Ara

Euroleague Şampiyonluk Primi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
1.137
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Öncelikle fenerbahçeyi, fener camiasını ve Aziz yıldırımı ( ) tebrik ediyorum.

    Bir Beşiktaşlı olarak ilk iş bu euroleague şampiyonluk primine baktım gerçekten hayal kırıklığına uğradım.

    Sadece 1 Milyon Euro http://www.basketball.com.tr/avrupa/erkekler-avrupa/thy-euroleague/jordi-bertomeu-galibiyet-primlerini-acikladi

    Elbette marka değeri ve yayın gelirleri var ama cidden bana acayip derecede az geldi bu ödül. Hele galibiyet primleri gülünecek cinsten. Basketbol şubeleri kar ediyor mu cidden?

    quote:

    Normal sezonda galibiyet başına 40 bin Euro verilecek. Play-offlar’da prim 70 bin Euro’ya çıkacak. Şampiyon olan takım, 1 milyon Euro alacak. Finalist 500 bin Euro, üçüncülük maçının kazananı da 300 bin Euro kazanacak. Kaybeden ise 200 bin Euro kazanacak. Toplamda kulüplere 30 milyon Euro gibi bir para dağıtılacak



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-A984A1CC7 -- 21 Mayıs 2017; 23:15:27 >







  • Eurolig istese 10 prim de verir ama vermiyorlar. Sen 10 m prim verdiğin zaman şampiyon olan takım diğerleri ile arasındaki farkı açar ve parayı basıp iyi oyuncuları alır. Ondan sonra sende oturur futboldaki gibi her yıl aynı takımları izlersin. Basketbolda öyle bir olay yok. Bugün cska nın bütçesi 35 m euro.

    basketbolda para bu kadar az olduğu için takımlar arasındaki rekabette canlı. en kötü takım bile zorlu, en kötü takım bile favori.
  • sauron arkadaş haklı. 7 milyon euroluk kızılyıldız hatırı sayılır bir performans gösterdi ve son maçta çeyrek finali kaybetti. ve her maçta en az 12000 seyirciye oynuyorlar
  • Fenerbahçe'nin 20 milyon euro civarı bir takım bütçesi var. Bu bütçeye sadece oyuncu maaşları değil, aklınıza gelebilecek her şey dahil. Bu bütçeyle CSKA Moskova (1) ve Real Madrid'in (2) ardından Euroleague'in en pahalı üçüncü takımı ki ilk ikiyle arada uçurum var. Şimdi takım nerelerden para kazanıyor ona bakalım:

    Fenerbahçe'nin bu sene Euroleague'den galibiyet primleri ve şampiyonluk pirimi dahil 3,5 milyon euro gibi bir para aldığı konuşuluyor.

    Bunun yanı sıra 15.000 kapasiteli Ülker Arena'da bu sene 30-35 maç oynandı/oynanacak. Takımın neredeyse bütün maçları tam kapasiteyle oynanıyor. Buradan da çok ciddi bir paranın geldiğini tahmin etmek zor olmasa gerek.

    Ayrıca Türkiye Ligi'nden gelen primler ve olunursa şampiyonluk primi var. Buradan da az buçuk bir şeyler gelecektir.

    Takım forma göğüs ve sırt sponsorlarından da çok ciddi paralar alıyor ki abartmadan söylüyorum bu paralar Euroleauge'den aldığı paralara yaklaşıyor. Bu rakamlar seneye daha da artacaktır. Hatırlatmak isterim ki sponsorlar bunlarla da sınırlı değil.

    Yayın gelirlerini unutmuşum onu da ekleyeyim. Buradan da özellikle Euroleauge'de şampiyonluğa oynayan takımlar güzel gelirler elde ediyorlar. Final maçını 217 ülkede 1 milyar kişinin canlı izlediğini düşünürsek ne demek istediğimi anlayacaksınız.

    Özetlemek gerekirse böyle büyük bir bütçeye rağmen takım çoğu sezonu başabaş noktasında kapatabiliyor ve üzerine taraftara ve ülkeye kazandırdığı gurur, şan, şöhret kalıyor ki bu da paha biçilemez.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ürüng Ayığ Toyon -- 23 Mayıs 2017; 10:35:36 >




  • Normal sezon'da CSKA'yı Olympiakos'u yenince sevinmekten


    Avrupa'nın en iyi olmaya sevinmeye.



    Prim o kadar önemli değil bence bu prestij önemli



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ölüyen Yürüler -- 23 Mayıs 2017; 16:35:43 >




  • Sponsorlar olmadan spordan kar etme olayı zaten başlı başına çok zor. Bu futbol dahil her spor için geçerli. Çünkü giderin çok fazla. Sadece oyuncu maaşları değil bir sürü masrafın var. Net konuşuyorum yayıncılar ve sponsorlar elini ayağını spordan çekerlerse dünyada spor diye bir şey kalmaz. Fenerbahçe'ye sadece prim kazandı diye bakma. Şimdi mesela çoğu marka Feneri reklamlarında oynatacak. Çoğu Fenerbahçeli basketbolcu markaların marka yüzleri olacak. Bu sadece yerli değil yabancı markalar için de geçerli. Sponsorlar Fenerbahçeye daha fazla yatırım yapacak.

    Örnek vereyim. Serena Williams'ın kazandığı başarılar Sharapovadan kat ve kat fazla ama ikisinin kazandığı kazançlar yakın. Çünkü Sharapova estetik olarak daha güzel bulunduğu için çoğu markanın reklam yüzü. Buradan çok kazanıyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Elbryan -- 23 Mayıs 2017; 16:56:29 >
  • ne bekliyordun 10m avro prim mi?

    olympiacos un bütçesi 13m avro olarak söyleniyor.. geçen yıl final four oynayan finali uzatmalarda fenere elenerek kaybeden baskonia nın 8,5m avro bütçesi vardı

    geçen yıl çeyrek finale kala kızılyıldızın 5m avro bütçesi vardı..

    senin hayal kırıklığına uğramaman için 5m avro prim lazım sanırım?? o parayla çeyrek final yarışında olan takım kuruyorlar (zalgiris, kızılyıldız)

    takımların sadece geliri şampiyonluk geliri mi sanıyorsun? iddaa geliri büyük getiri sağlıyor.. yayın geliri keza büyük gelir.. sponsor gelirlerini açıklamaya gerek yok.. fenerbahçe bu yıl sadece euroleague'de 200bin seyirci ağırladı.. Türkiye de kur yüksek olmasa 10m avro seyirci gelirinden bahsedilir... ligden gelen seyirci ve diğer kazançları hiç saymıyorum bile..

    ayrıca bizde profesyonellik yok, basketbol ayrı futbol ayrı olmalı.. fenerbahçeliler fenerbahçe hattı kullanıyor veya kulubün resmi üyesi oluyor.. fenerbahçe kredi kartı kullanıyor ama bu gelirlerin tamamı futbol biriminin geliri kabul ediliyor.... oysa çoğu fenerli tüm branşlardaki bu başarılar yüzünden fenerbahçeyi daha çok seviyor... basketbolun fenerbahçeye kazandırdığı prestij çok büyük ama bu sponsorlar futbol takımına sponsor oluyor... çünkü medya korkak.. trt sporu izledim fenerin sevinç gösterilerini sesini kısarak verdi.. erine çekine görüntüleri paylaştı futbol taraftarından binbir özür diledi fenerin özet görüntülerini geç verecekleri için...

    yazılacak çok şey var ama değişecek bir şey olmayınca yazmanın anlamı da pek olmuyor




  • o ödül sadece sembolik , yayın gelirleri tribün gelirleri sponsorluk gelirleri gibi bir çok kalem var. Yukarda bir arkadaş yazmış ,sponsordar kar etme gibi bir durum olmaz bu seviyede takımlar ancak masraflarının bir bölümünü karşılayabilir o gelirlerle.
    Sonuçta ticarethane değil spor klübünden bahsediyoruz amaç kar etmek değil ki.
    40 küsur milyon $ lık cska o 1 milyonluk ödülü alsa ne olur almasa ne olur sonuçta, hatta f4 un en düşük bütçeli takımı denen oly. o ödülle spa'nın maşını bile ödeyemez
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.