Şimdi Ara

Euro Truck Simulator 2 (2012) [ANA KONU] (3367. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
73.455
Cevap
389
Favori
3.789.301
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
22 oy
Sayfa: önceki 33653366336733683369
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • En doğrusu bu zaten hala uyumlumu bilmiyorum bir zamanlar Siemens Transformer modu vardı 95 ton normal oyunda farkına varamadığınız rampalar bu mod ile ortaya çıkardı,yakıt tüketimi artardı öyle taksi gibi hızlanıp gidemezdiniz mp 3-4 kafa dengi arkadaş beraber oynuyorsanız çok keyifliydi ama yok tek başınıza oyundaysanız sp ve istediğiniz yük veya görsel modlar ile çok keyifliydi.

@nightsoldier Benim bildiğim ets ve ats serverleri aynıydı yani birinde banlanırsanız diğerindede banlanıyordunuz,oyunda adminlerin asla taviz vermemeleri gerekiyor uğu kardeşimi takip ediyorum,aşırı müsamaha gösteriyor diye düşünüyorum,nitekim geçen açıklama yaptığını görmüştüm sanırım bu konudaydı herkese hakettiği ceza verilmeli vereceğiniz taviz oyunu düzgünce oynayanları cezalandırmak olacaktır,buna kimsenin hakkı yok mp yönetimi oturup karar almalı cezaları ağırlaştırmalılar,ceza caydırıcı olmaz ise bir anlamı olmuyor,adminler çoğaltılmalı mümkün olduğunca her şehire bir admin olmalı diye düşünüyorum.

Euro Truck Simulator 2 (2012) [ANA KONU]

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EĞİNLİ -- 27 Mayıs 2017; 0:54:17 >

• Euro Truck Simulator 2 (2012) [ANA KONU]

Orijinalden alıntı: bkaakco

ProMods'u atıyorum, arka planda müzikle sakin sakin gidiyorum, en güzeli. Mp ile uğraşılmaz sadece sinir olursunuz.(Arkadaşınızla oynuyorsanız o başka.) Gerçek hayatta tır kullanımını gördükçe(videolardan ve dışarıdaki gözlemlerim) oynayışımı da değiştirdim. Beygir gücünü en yüksek 560 civarı yapıyorum. Hız sınırlayıcı açık, hız şehir içinde genellikle 50 km/s, şehir dışında 80-90 km/s arası. Oyundan aldığım zevk bu sayede arttı diyebilirim. Birçok kişi sıkıcı diyecektir, ben de geçen seneye kadar öyle diyordum, düşünün. Alıştıktan sonra yüksek hız yapmanın aslında iyi olmadığını, kazaların en büyük sebebinin yüksek hız olduğunu anlıyorsunuz. Bir de unutmadan; tırların hep düz vites olduğunu düşünmeyin, otomatik vites seçeneği gerçek hayatta mevcut ve yeni modeller otomatik vites.

Hocam merhabalar, mesajınızı görünce yazmak istedim.

Ben multiplayer'ı sadece ATS'de Amerikan sunucusunda oynuyorum. Çok fazla kişi olmuyor, olanlar da kendi halinde takılan sürücüler oluyor o yüzden trollük pek olmuyor. Sadece bir kere bir tane Skoda'cı sıkıştırdı onunla da mesajdan tatlı dille hallettik mevzuyu . Onun dışında diğer oyuncuların kamyonları çok zeki AI gibi oluyor. Mesela sollayıp önüne girerken lap diye fren atmıyorlar falan. Bir de mesela tek araç geçecek yerlerde karşıdan araç geliyorsa yüküm de ağır değilse yolun kenarına çekiyorum bir selektör atıyorum, o da yanımdan geçerken kornayla selam çakıyor, oyun zevki tavan oluyor.
    Sürüşüm zaten olabildiğince yumuşak, dönüşleri yavaş ve yumuşak almaya çalışırım, hızlanmalarım yumuşak frenlemelerim mümkün mertebe varsa retarder ile, ayak frenini kullanmamaya çalışırım. Retarder G27'nin vites kulakçıklarına atadım (Aslında sol kulakçıkta selektör efsane oluyor ama bir tane kulakçık var. ) çok daha zevkli oldu. Mesela taşıdığım yüke göre giderim, eğer yanıcı madde taşıyorsam 60'ı geçmem, gerçekte arabaya zarar verecek şeylerden kaçınırım, ayrıca gerçekçiliği baltalayan özellikleri kullanmaktan da kaçınıyorum. Mesela her servise gittiğimde lastik hasarını onarmam. Lastik ne zaman %30'lara düşer, o zaman gider yeni lastik takımı alırım (Lastik modu kurulu)

ATS'de genelde Kenworth W900 ile hız sınırının bir miktar altında (Hız sınırı 55-65 mph iken ben 50 mph) seyretmek, manzarayı izlemek, tıngır mıngır gitmek çok zevkli.

ETS'de de zevkli olacak da ETS daha ruhsuz geliyor bana. ATS'nin atmosferi falan çok güzel, harita ufak değil ama yetersiz. Yani mesafeler uzun, 1 saatte falan gidiyorum gideceğim yere ama sayıları az. İnsan o eski 18 WoS'taki boydan boya Amerika haritalarını aramıyor değil.
    Biraz da kamyon sayısı yetersiz geliyor bana (Yahu 4 kamyon o da zorla geldi, nerede Freightliner'lar, Mack'ler, Navistar'lar.. Bir King Of The Road vardı, her türlü kamyon vardı, Actross'tan Mack Vision'a kadar hey gidi hey..

Şu an ETS'nin eleştirdiğim konusu, boyuna boya, modifiye malzemesi DLC'sine çalışıyorlar. Sürüşle ilgili iyileştirmeler ne bileyim kamyonla ilgili simülasyon detayları olsa fena mı olur?
    Mesela camdan kafayı çıkarabilmek için cam açmamız gerekse (Taa 2007 Test Drive Unlimited'da vardı), klima kalorifer ayarları ile oynayabilsek (Fiziksel bir etkisi olmaz ama olsun, maksat detay) simülasyon oyuncusuna kamyonu benimseme anlamında keyif katar diye düşünüyorum.
    Kamyon da azıcık yaylansın yahu, çok düz gidiyor rayda gider gibi.

Benimle aynı kafada olan insanlar görmek güzel.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi goodorevil -- 27 Mayıs 2017; 12:23:8 >
    2016 Renault Megane 1.2 130 Bg 2022-... (Km 67.000-...)

• Arkadaşlar, kısa süre önce bende ping sorunu başladı. Sunucu kalabalık değilken 90 sabit ping alıyorken, kalabalıklaşınca pingim 200'ün üzerine çıkmaya başlıyor hatta bazen yüksek pingten atıyor multiplayerdan. Böyle olunca da sollarken falan korkuyorum. Acaba sunucuda olan bir problem mi yoksa bende mi problem var? Dediğim gibi kısa süre önce böyle bir problemim yoktu. Bir anda oldu. Böyle bir şey yaşayan arkadaşlar var mı acaba, neden oluyor?
    Bence Adminler dışında kimse Skoda kullanamamalı şu oyunda. Calais'de zaten trafik iflas birde araya Skoda'lar girince trafik resmen bitiyor. Kimisi makas atıyor kimisi tırı deviriyor. Geçen biri benden çok sağlam bir küfür yedi tırımı devirdiği için. Gerekirse Truckers MP forumlarına yazalım bunu bence sadece Adminler Skoda kullanabilsin şu oyunda. ETS mi oynuyoruz, City Car Driving mi belli değil. Birde Çinliler, Koreliler filan neden Avrupa Sunucusunda oynuyor anlayabilmiş değilim. Gidin Asya sunucusunda oynayın arkadaş Pinginiz zaten 250'den aşağı değil.

Kimi Räikkönen ''The Ice Man''
    2007 Formula One World Drivers' Champion
  • Ferrari kullanıcısına yanıt
    Kucucuk skoda dokunmasiyla tiri yerle bir ediyor sacmalik. Zaten skoda kullananlar fren nedir bilmeyen tipler. Benim 90-100le gittigim yerde adam 180 falan basiyor beni gecip gidiyor. 2 dakka sonra ilerde karsilasiyoruz ters donmus sinek gibi duruyorlar oyle.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: truva1975

Herkese selam arkadaşlar,

saçma sapan bir hata ile mücadele ediyorum, belki başına gelen olmuştur, yardımınız lazım.

Oyuna güncelleme geldi, sıfırdan kurayım dedim, kurdum. Eski save lerimle devam ediyorum.

Ekranın tam ortasında büyük harfler " KANTARA GİRME GEREKLİLİĞİ " yazıyor. Ne yaptıysam gitmedi bu yazı.

Ne yapayım bu oyunda kantar var mı ki? Birkaç eski sürüm modu vardı onlar kaldırdım, o yüzden mi sapıttı acaba?

Save dosyamıda kaybetmek istemiyorum, ne önerirsiniz?

EK: Baktım olacak gibi değil, eski save dosyamı buldum, onun içinde de başka mod map lerden aldığım garaj ve araçlar vardı, onları sattım hemen, oyun kurtuldu gibi.

Arkadaşlar merhaba, bu hatayı alıp kafayı yemek üzere olanlara faydası olabilir diye çözümü bulunca yazayım dedim.

Kullandığım bir modun yeni versiyonu çıkmış. Ekrandaki hız göstergesinin yerini değiştiren , aynaları ufaltan bir modun yeni sürümü. Ekranın ortası kocaman yazı çıkartma sorununu gidermişler, şans eseri buldum, belki işinizi görür.

Route_Advisor_Mod_Collection_v4.7_For_ETS2_v1.27_ATS_v1.6

Yeni sürüm bu, bu şekilde aratıp zaten kolayca bulursunuz.

• Heyea kullanıcısına yanıt
    sorma bende bunu çok yazdımda kimse evet saçmalık demedi bit kadar skoda tırı uçuruyor böyle saçmalık olmaz neden bunu düzeltmiyorlar çözemedim bilerek böyle yapılmış gibi
    Cooler Master Case PRO5 /Ryzen7 5700X 3.4 GHZ /NOCTUA NH U 12SE/ ASUS ROG CROSSHAIR VI HERO/ /Sapphire Pulse AMD Radeon RX 6700 10 GB /GSKILL FlareX DDR4-3200Mhz C14 32GB (4x8GB) /Samsung 970 PRO 512 M.2 SSD /Samsung 850 PRO 512GB Sata3 SSD /Samsung 320GB 7200RPM 16MB SATA2 HDD)SamsungHD154UI 1.5TB HDD /Seasonic GX Focus Plus 850W 80+ Gold /Viewsonic XG2401 24"1ms 144HZ

SİSTEM 2
    KASA Corsair Carbide Spec-Delta RGB AMD Ryzen 5 5600G 3.9GHz-4.4GHz, 19MB, 65W. ASUS TUF GAMING B550M-PLUS WIFI II. KINGSTON Beast Black Dual KF432C16BBK2/16TR DDR4-3200Mhz 32GB (4x8GB) C16 (16-18-18) 1.35 V. Samsung 980 NVMe M.2, 500 GB SSD, 3.500 MB/sn Okuma, 3.000 MB/sn Yazma. Seasonic Focus Plus 750W
  • Arkadaşlar 730 beygirlik scania 170 km/h hız yaparken 750'lik volvo 156 km/h'yi geçmiyor bütün şanzımanları denedim sonuç aynı önceden oyunun en hızlı aracı volvoydu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mito1172 -- 28 Mayıs 2017; 5:10:27 >
    Cooler Master Case PRO5 /Ryzen7 5700X 3.4 GHZ /NOCTUA NH U 12SE/ ASUS ROG CROSSHAIR VI HERO/ /Sapphire Pulse AMD Radeon RX 6700 10 GB /GSKILL FlareX DDR4-3200Mhz C14 32GB (4x8GB) /Samsung 970 PRO 512 M.2 SSD /Samsung 850 PRO 512GB Sata3 SSD /Samsung 320GB 7200RPM 16MB SATA2 HDD)SamsungHD154UI 1.5TB HDD /Seasonic GX Focus Plus 850W 80+ Gold /Viewsonic XG2401 24"1ms 144HZ

SİSTEM 2
    KASA Corsair Carbide Spec-Delta RGB AMD Ryzen 5 5600G 3.9GHz-4.4GHz, 19MB, 65W. ASUS TUF GAMING B550M-PLUS WIFI II. KINGSTON Beast Black Dual KF432C16BBK2/16TR DDR4-3200Mhz 32GB (4x8GB) C16 (16-18-18) 1.35 V. Samsung 980 NVMe M.2, 500 GB SSD, 3.500 MB/sn Okuma, 3.000 MB/sn Yazma. Seasonic Focus Plus 750W
  • Beyler tiri surerken f2 ile acilan sag taraftaki aynayi kullaniyor musunuz? Ben kullanmak istemiyorum aslinda oyunun orjinalligini bozuyor gercekciligi kalmiyor ama diger turlu de cok zor oluyor sag tarafa bakmak.

Bide fareyle oynamaya basladim donuslerde zorlaniyorum. Keskin virajlarda direksiyonu ne kadar cevirdigimi anlayamiyorum,park ederken de bu zorlugu yasiyorum.

Sağ taraftaki aynayı kullanıyorum ben. Kapadığım zaman ise sağ tarafımda ne oluyor ne bitiyor anlamıyorum. Fare ile oynamak zor ben şahsen Klavye ile oynuyorum ama en iyisi bu oyunu Direksiyon Seti ile oynamak gibi.

• Ferrari kullanıcısına yanıt
    Tabiki direksiyon ayri bi dunya. Ama fare ile oynamakta fena degil yani. Klavyeye gore hassasiset biraz daha artiyor. Surus biraz daha zor oluyor ama daha zevkli oluyor. Fare ile surmeye basladigimdan beri 90'i gecmiyorum.

Orijinalden alıntı: sssemih24

Arkadaşlar 730 beygirlik scania 170 km/h hız yaparken 750'lik volvo 156 km/h'yi geçmiyor bütün şanzımanları denedim sonuç aynı önceden oyunun en hızlı aracı volvoydu.

680'lik MAN ile 165 civarını görüyorum volvo için garip bir durum

Bu arada daha önce sormuştum yine sormak istiyorum, navigasyonun üzerindeki km/h, mazot ve saat göstergelerinin bulunduğu paneli ekranın alt kenarına nasıl şerit halinde koyabiliyoruz bazı yerlerde görüyorum ama bir türlü bulamadım ayarını bilen yardımcı olursa sevinirim ?

Orijinalden alıntı: Bandidas22

quote:

Arkadaşlar 730 beygirlik scania 170 km/h hız yaparken 750'lik volvo 156 km/h'yi geçmiyor bütün şanzımanları denedim sonuç aynı önceden oyunun en hızlı aracı volvoydu.

680'lik MAN ile 165 civarını görüyorum volvo için garip bir durum

Bu arada daha önce sormuştum yine sormak istiyorum, navigasyonun üzerindeki km/h, mazot ve saat göstergelerinin bulunduğu paneli ekranın alt kenarına nasıl şerit halinde koyabiliyoruz bazı yerlerde görüyorum ama bir türlü bulamadım ayarını bilen yardımcı olursa sevinirim ?

Merhaba, verdiğim linkteki mod o işi görüyor. Dosyanın içinde 100 çeşidi var, beğendiğini bul at mod dosyasına, kolay gelsin.

https://ets2.lt/en/route-advisor-mod-collection-v4-7-ets2-v1-27-ats-v1-6-now/

--------

Ben bunu kullanıyorum, harflere dikkat etmek lazım, birbirlerine çok benziyorlar.

Route Advisor_KAAC_SBM_Center Top_1LTB_WF_MBB_TBB_v4.7

• Bandidas22 kullanıcısına yanıt
    O modla yapiliyor diye biliyorum. Simulasyonturk diye hir kanal var youtubeda, orayi biraz karsitirin, videosu ve gerekli linkleri vardi. Olmadi video linkinden siteye baglanir, modlari bulursunuz.

Orijinalden alıntı: Ferrari

Sağ taraftaki aynayı kullanıyorum ben. Kapadığım zaman ise sağ tarafımda ne oluyor ne bitiyor anlamıyorum. Fare ile oynamak zor ben şahsen Klavye ile oynuyorum ama en iyisi bu oyunu Direksiyon Seti ile oynamak gibi.

Ben logitech attack 3 joystick ile oynuyorum. Gazi istedigim gibi kontrol edebiliyorum. Uzerinde bir suru tus var, istedigim tuslara atiyorum, cok pahali da degil zaten.

Maalesef driving force gt üretilmiyor. Snopynin falan oyuncaklari var ama onlar is yapmaz. G27 falan almaya kalksan iki bin lira. Oyuna zaten haftada bir o da belki giren biri olarak bu sekilde hevesimi aliyorum.

Driving force gtde daha iyidi tabi. Ama bozuldu,servise verdim, o da parasini verdi. Yapilamiyormus. Ben de joystick almistim.

• Extreme 3D Pro Joystick var bende de bir onunla bir deneyim bakalım.

• truva1975 T kullanıcısına yanıt
    çok teşekkür ederim

eski kasa+12 vites= scania avcısı
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.