Şimdi Ara

Euro Civic Kulübü (99. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
2.296
Cevap
37
Favori
446.287
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 979899100101
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • öncelikle gecmiş olsun,bir arac neden conta yakar sorusuna,.

Motorunuz kendini yeterli seviyede soğutamazsa conta yakabilir.

Bunun nedenleri şunlara bağlı olabilir;
    1- Radyatörünüzde delik vardır su ile soğutamaz susuz kalır conta yakar.

2- Su deponuz deliktir, conta yakar.

3- Devirdaym pompası bozuktur su kanallarından yeterli su pompalayamadığı zaman fazla ısınmadan dolayı conta yakar.

4- Termostatınız bozuksa açmıyorsa fazla ısınmadan conta yakabilir.

5- Su hortumunuzda problem vardır conta yakabilir.

6- Aracınıza yaz-kış antifirz konulmamışsa motor bloğunda çatlaklar meydana gelebileceğinden conta da yakar motor da yanabilir.

7- Pistonlardaki bir ayarsızlıktan da yakabileceğini duymuştum.

8, 9.... diye gider.

Arabanız birçok nedenden dolayı conta yakabilir. Adi conta kullanmaktan da olabilir.

mümkün olduğunca her zaman orjinal parça kullanmanızı öneririm...(alıntıdır)

ankara şaşmazdaki kadir ustadan bahsediyorsanız o adam hondaların piri diyolar işciligide cok iyi oldugu söyleniyor hondacı bi kaç arkadaşdan duymuştum fiyat hakkında bir bilgim yok ama kadirusta en iyisini yapacaktır hem malzeme hem fiyat konusunda tekrar gecmiş olsun...

• quote:

Orijinalden alıntı: f_r_k

Arkadaşlar öncelikle herkese iyi akşamlar. Forumu epeydir takip ediyorum fakat yeni üye oldum sizlere danışmam gereken çok önemli bişey var.
    1998 model 1.6i ES EUROCIVIC sahibiyim araba conta yaktı, termostatı falan söktürdüm aşırı bi rampaya gelmedikçe pek sorun olmuyo fakat daha fazla zarar görmesinden korktuğum için yaptırmak istedim yalnız aldıgım fiyatlar beni korkuttu. 3 farklı yerden fiyat aldım. Bizim araçlar hararet yapınca komple motoru indiriyolarmış bloktada taşlama yapılması gerekiyormuş o yüzden fiyat fazlaymış. Kendim bakımını HONDACI KADİR ustanın servisinde yaptırıyorum. Şimdi size aldıgım fiyatları sırasıyla yazacagım bi anormallik mi var yoksa fiyatlar normal mi görüşlerinizi bekliyorum

Bosch Car Service 650-1500tl arası işleme göre değişir dedi

Hondacı Hüseyin usta (BAR hondaydı sanırım) yanlış hatırlamıyorsam 1500 mü 1800tl mi ne söyledi

Hondacı Kadir ustanın servisinden aldıgım fiyatsa 1200tl belki çok ufak ikram daha yapılabilir dendi.

Sizce fiyatlar normal mi yakın zamanda silindir kapak contası sorunu yaşayan oldu mu yardımlarınızı bekliyorum..

yaklaşık 6 ay öncesi 1-4 euro civic için kapak taşlatmayı 550tl ye demirkapı japon otoda yaptırdım. bildiğim kadarıyla euro civiclerde motor aliminyum olduğundan çabuk çarpılıyor bu işlemi 2.ci sefer yaptırmıştım ve 3 üncüye pay kalmadığından motorun inmesi gerektiği ni söylemişlerdi maliyet olarakta 2000 civarı denmişti. eğer satmasaydım ikinci bir müşir koydurup 100 c lerde uyarı düdüğü koyduracaktım .. geçmiş olsun bu şekilde arabada insanının araç zevkini bozuyor diken üstü zor valla bilirim. bir yanda para bir yanda stres hangisine katlanacaksın!

• quote:

Orijinalden alıntı: Türkayemre

quote:

Orijinalden alıntı: caucass

quote:

Selamünaleyküm dostlar,hayırlı bayramlar.

aleyküm selam, hangi bayramdı bu

Alıntı yaptığın tarihe bi baksan hangi bayram olduğunu anlarsın zaten de bu kadar eski bir tarihten alıntı yapıp soru sormak ne alaka

Yaw bir şaka yapalım dedik, sende hiç espriden anlamıyorsun haa
  • selamlar arkadaşlar.

aracım 1999 euro civic 1.6iLS 195.000 km.de LPG'li

şöyle bir sorunum var. fren yaptığımda araba biraz sola doğru gidiyor. 70-80 km/s hızdan daha yüksek hızlarda ve ani frenlerde bu daha fazla hissediliyor.

ister istemez hafif sağa kumanda veriyorum. bu sefer de freni bıraktığımda doğal olarak sağa meylediyor. Yani yüksek hızlarda tehlikeli durumlar yaratabilir bu kanaatimce.

acaba bu neden kaynaklanır ve nasıl çözülür?

hepinize kazasız sürüşler dilerim.
  • Arkadaşlar selamlar ,
    Honda nın 2004-2005-2006 model yıllı Euro modellerinden birisini almayı düşünüyorum.

Ama bu araç hakkında fazla bilgim yok ve neden piyasadan kalktığını bilmiyorum. Neden tutulmadı bu araçlar , iyimidir bu araç vb bilgileri benimle paylaşırsanız sevinirim.

teşekkürler.
  • arkadaşlar 1998 model euro civic arka bağaj içi stop lambası ve bağajın içindeki hoparlör takılan bağaj içi lazım nerden temin edebilirim. teşekkürler
  • ARKADAŞLAR 1997 MODEL CİVİC 1.6 İLS ALMAYI DÜŞÜNÜYORUM FİYATI 11000. KM. 16500 NASIL UYGUNMU DUR . OTOMATİK VİTES KLİMA ÇİFT HAVA YASTIĞI 4 CAM OTAMATİK .
  • arkadaşlar öncelikle mrb aranıza yeni katıldım benim 1996 model 14i euro civic var bana bunun için orjinal padizot lazım elinde oln varsa satmak isterse benimle irtibata geçebilir 05316898733
  • s.a. arkadaşlar bende 2007 model honda 1.8 euro civic var ve bana 4 adet amortisör lazım orjınal sadece yetkili serviste satılıyormuş sanırım 2000tl yei geçiyor yan sanayilerde tanesi 200tl ama güvenip de taktıramıyorum zaten içeri ses alıyor diye değiştirmek isityorum yan sanayide takarsam aynı sorunla karşılaşırım diye taktırmıyorum orjınal ve ucuz nerden bulabilirim fikri olan varmı paylaşırsa çok sevinirim herkeze iyi günler
  • quote:

Orijinalden alıntı: Whocares

Arkadaşlar selamlar ,
    Honda nın 2004-2005-2006 model yıllı Euro modellerinden birisini almayı düşünüyorum.

Ama bu araç hakkında fazla bilgim yok ve neden piyasadan kalktığını bilmiyorum. Neden tutulmadı bu araçlar , iyimidir bu araç vb bilgileri benimle paylaşırsanız sevinirim.

teşekkürler.

Motor-şanzıman yürüyen aksam 2002-2006 Civic sedan ile aynıdır.

Sedancı bir ülke olduğumuzdan hb kasalar pek tutulmuyor işte.

Aslında tutulmadı derken bir sonraki hb kasalar da gayet tutulurdu ama önce sadece 1.8 benzinli motorla getirdiklerinden mtv durumundan dolayı tutulmadı.

Sonraları 1.4 benzinli motor da getirdiler ama sedanda kullanılan 1.6 benzinli motoru hb kasalara koymadılar bir türlü.

Piyasadan kalkma durumu yok ayrıca.

Yeni kasası geldi ve eski kasaların üretimi ve satışı bitti.

Araç sorunsuzdur.

içi çooook geniş ve ferahtır.

Tahminimce tek sıkıntısı civic sedanların aksine araç yerli üretim olmadığı için özellikle kaporta aksamı daha da pahalı olacaktır.

• Merhaba,

1996 model 100.000 kmde çelik jantlı, tüplü bir 1.4 is Euro civic sahibiyle görüştüm. Araç pırıl pırıl , garaj arabası, 15000 TL istiyor sizce fiyat çok mu uçuk ?

Kararsızım yorumlarınıza ihityacım var.

Teşekkürler
  • Merhaba Arkadaşlar;
    Üç yıldır 96 euro civic HB (Otomatik) kullanıyorum gayette memnunum ilk arabam değiştirmeye karar verdim ama bağımlılık yapmış değiştiremiyorum aslında değiştirme nedenim kılimasız olması bu modellere kılima takılabir mi? yetkili veya özelde cevaplarsanız memnun olurum teşekkürler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: suayip33

Merhaba Arkadaşlar;
    Üç yıldır 96 euro civic HB (Otomatik) kullanıyorum gayette memnunum ilk arabam değiştirmeye karar verdim ama bağımlılık yapmış değiştiremiyorum aslında değiştirme nedenim kılimasız olması bu modellere kılima takılabir mi? yetkili veya özelde cevaplarsanız memnun olurum teşekkürler.

bildigim kadarıyla takılıyor yeri falan var ama yine de işin ustalarından gerekli bilgiyi almak lazım eğer çok teferruatlı birşeyse satıp 98-99 model alırsın hem klimalı olur hem de 2-3 sene de olsa genç araban olur
  • Teşekkürler
  • Merhaba ben de araniza katildim 2004 euro civic hb tek kapi kullaniyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bayramınız mübarek ossun
  • Arkadaşlar inşallah problemleriniz çözülür tez vakitte..Çok şükür benimkinde hiç bir sıkıntı yok sol ön kapıdan duyduğum rüzgar sesi hariç..Onunda nerden geldiğini hala bulabilmiş değilim ne yapacağımıda bilmiyorum....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PatriotTeam -- 17 Kasım 2012; 2:32:26 >
  • arkadaşım kapı fitilini kontrol et aynanın arkasında kalan kısmını özellikle oda olmadı camın tam olarak kapanmıyodur cam krikosunun ayaklarını biraz üste aldır camın tam oturmasını sağla eğer oda olmazsa cam fitilini ve kapı fitilini değiştir...
  • selam arkadaşlar bende 1998 1.6 ies euro civic kullanıcısıyım araç sıfır motor pistonlara kadar değişti harici yaklaşık 4500 tl harcanarak fabrika ayarında motor yapıldı araç otomatik vites fakat ufak tefek bir kaç sıkıntım var benzin şamandırası değişecek hararet göstergem çalışmıyor ve araca sıfır atiker marka lpg takıldı fakat ayar yapılamıyor çünki araç kendi kendine devir değiştiriyor 10000 ile 12000 arasında gidip geliyor devir araç rolantideyken.. bunlarla ilgili tavsiyelerniniz nedir parçaları nereden temin edebilirim ben antalya manavgatta yaşıyorum antalya merkezde bildiğiniz iyi bir yer varmı şamandıra vs. temin edebileceğim?
  • sağ ön kapıdan gelen ses bendede vardı fakat daha sonra birşey farkettim araç camını tamamen kapattığınızda cam otomatiğine aşağı doğru çok hafifçe dokunun cam o zaman oturuyor ve tık ses gelmiyor camı sonuna kadar kapatınca o ses bendede oluyor bir kez yawaşça aşağı doğru dokunun cam o zaman oturuyor ve tam olarak kapanıyor..
  • 
Sayfa: önceki 979899100101
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.