Şimdi Ara

Etrüsklerin Türk olduğu gerçeği

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
254
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Gün geçmiyor ki bir halk daha Türk çıkmasın.

Roma imparatorluğunun ilk adımlarını atan italyaya ve dolayısıyla avrupa'ya medeniyeti götüren anadoludan göçen bir kavim daha var o da Etrüskler.

Etrüsklerin Türk olduğu gerçeğiEtrüsklerin Türk olduğu gerçeği

Kendilerini tasvir ettikleri heykellerde çekik gözlü türkmen ve orta asya tipini andıran bu halkın kullandığı alfabe neredeyse göktürk alfabesiyle aynı.

Göktürk Alfabesi

Etrüsk Alfabesi

Altay dilleri gibi sondan eklemeli bir dil konuşan bu toplumun kullandığı alfabe arasındaki benzerlik vikinglerdede mevcut çünkü vikinglerin ve cermenlerinin ikincil atalarınında orta asyadan avrupaya göçtüğü için türk alfabesiyle benzerlik taşıdığını veya hun imparatorluğu etkisiyle bu durumun olduğunu düşünüyorum.

Bu arada etrüsk çoğul bir terimdir kelimenin özü türsktür.

benzerlikler bununlada sınırlı değil

Etrüsklerdeki bereket tanrıçasının adı = Turan

Romulus ve Remus hikayesi ve Ergenekon destanı arasındaki benzerlik :

İtalyan mitolojisine Etrüskler (Tuskiler) aracılığıyla geçmiş olan bir söylencedir. Türklerin mağarada kurt tarafından beslenen çocuk motifi ile birebir aynıdır. Romus ve Romulus iki (veya ikiz) kardeştirler ve Roma şehrini kurmuşlardır. Bir ırmağa bırakılırlar ve dişi bir kurt onları sudan çıkararak bir mağarada emzirir. Daha sonra çiftçi bir aile tarafından bulunarak evlat edinilirler. Roma şehrini kurmak için de kurt tarafından emzirildikleri yeri seçerler. Bu yerin etrafını çevirirken tartışmaya başlar ve kavga ederler bunun üzerine Romulus kardeşi Romus’u öldürür. Böylece kurduğu kent devletinin ilk hakanı kendisi olur. Kardeşleri besleyen Lupa kara renkli olarak betimlenir.[1]

Bugün yapılan çalışmalarda Etrüsklerin genetik olarak en fazla anadolu türkleriyle benzerlik taşıdığı iddia ediliyor.

Bunun sebebiniyse Etrüsklerin italyaya göçmeden önce tıpkı Türkler gibi anadoluda yaşadıkları ve anadolunun yerel halkıyla karışmalarına bağlıyorum. Hepsini toplarsak çekik gözleri, mitolojik benzerlerikleri, dil yapısının birbirine benzerliği, genetik benzerlik kurucu ve etkin unsurun anadoludan ve daha öncesinde orta asya'dan geldiğini ispatlamakta.

Dünya'nın her döneminde onlarca devlet ve imparatorluk kurmuş yerleştiği topraklarda yaşayan halklarına öncülük ve liderlik etmiş bin yıllarca egemen sınıf olmuş bu halkı bir kez daha saygıyla selamlıyorum.

ve sözlerimi şu vecizeyle bitiriyorum tarihten Türkü silerseniz geriye hiçbirşey kalmaz

http://www.hurriyet.com.tr/dna-testleri-etrusklerin-turk-kokenli-olduklarini-soyluyor-7544610

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi afeksar -- 11 Eylül 2017; 22:18:33 >

• Dünyayı türkler oluşturmuştur

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Türküm ve Etrüsklerin Türk olması umrumda değil. Tüm dünya Türk de olsa ben geçmişe değil bugünüme bakarım. Türkleri tarihten o zaman silsen belki etkiler ama şimdi silsen ne kadar etkiler yokluğumuz dünyayı bilmiyorum.

"Dün tarih oldu, yarın ise bir bilmece. Bugün ise bir hediyedir, değerini bilmek gerekir."

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.