Şimdi Ara

Etik Kurulu Küme Düşüremez.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
417
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

10:40 | 22 Temmuz 2011
    İşler sakat!

Mustafa Anıklı / Milliyet Spor

TFF Yönetim Kurulu, şike dosyasını Etik Kurul'a bıraktı ama hukuksal olarak ne Etik Kurulu'nun, ne de yönetimin küme düşürme yetkisi olduğu ortaya çıktı. Doç. Dr. Kaşıkçı, kanun ve statüye göre, kararı ancak ilk derece hukuk kurullarının (bu olayda PFDK ile Tahkim Kurulu'nun) verebileceğine dikkat çekti

Savcılıktan şikeyle ilgili delilleri alan Türkiye Futbol Federasyonu, topu Etik Kurulu'nun kucağına bırakırken, "Onlar düşüncelerini bildirecek, yönetim kurulu da kararını verecek" dedi.

Federasyon Başkanı Mehmet Ali Aydınlar, talimatın kendilerine verdiği yetkiyle bunu yapacağını belirtiyor ama, hukukçular bunun kanun ve statü nedeniyle mümkün olamayacağını belirtiyor. Yani Federasyon, "X takımı küme düşürdüm ya da düşürmedim veyahut bir başka ceza uyguladım" dese bile bu kez hukuksal bir kaos ortaya çıkacak.

İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğretim üyesi ve PFDK eski üyesi Doç. Dr. Mahmut Kaşıkçı, alınacak böyle bir kararın hukuka aykırı ve geçersiz olacağını savundu. 5894 Sayılı Kuruluş Yasası ile TFF'nin Ana Statüsü (m. 35) incelendiğinde, yönetim kuruluna ancak idari yetkilerin verildiğini hatırlatan Kaşıkçı, Statünün 58/2 maddesinde tüm disiplin ihlalleri konusunda yargılama ve karar verme yetkisinin disiplin kurullarına, sonrasında da Tahkim Kurulu'na ait olduğuna dikkat çekti.

Ayrıca yasada ve ana statüde yer almayan bir yargısal yetkinin TFF Yönetim Kurulu tarafından çıkarılan bir talimat ile düzenlenemeyeceğini belirten Kaşıkçı, bu durumun hem kural koyan, hem yargılayan hem de ceza verenin aynı makam olması sonucunu doğuracağını ve böylesi bir uygulamanın mevzuata aykırılığın yanısıra hukuka ve hakkaniyete de aykırı olacağını da ifade etti.

Ne olur?

Bu durumda TFF Yönetim Kurulu, disipline ihlali gerekçesi ile kulüp ya da kişilere bir ceza vermeye kalkarsa (Küme düşürme, ömür boyu men v.s.) bunun Tahkim Kurulu'ndan dönme ihtimali oldukça yüksek... Kulüplerin lehine bir karar çıkarsa da, liglerde yer alan diğer takımlar da Tahkim Kurulu'na müracaat edip, kararın iptalini isteyebilir.

58/2 maddesi

Disiplin Kurulları, kulüpler ve kişiler tarafından sergilenen tüm disiplin ihlalleri veya sportmenlik dışı davranışları ele alır ve karara bağlar.

• Fb küme düşmüş veya düşmemiş umrumda değil.
    Şike ispatlanırsa zaten küme düşmekten beter olurlar.

Benim istediğim bu soruşturmanın havada kalmaması.
    Bizim şampiyonluğu birilerinin katakullesiyle kaybetiğimin ispatlanması.

O zaman görün curcunayı.
  • benim merak ettiğim ana onu tff nin denetlenmesi yalnış kararlar alınırsa eğer ilhan cavcav gibi ne olduğu belli olan adamlarmı hesap soracak bunlardan mahkeme dosyaları vermiş ne haliniz varsa görün demiş.bakalım ne olacak burda inşallah bizim yöneticiler bu duruma sessiz kalmaz.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.