Arkadaşlar, dün laptop ethernet kartımı görmemeye başladı. Ne yaptıysam düzelmedi ve ben de format attım düzelir diye ama format attıktan sonra bilinmeyen aygıt diye gördü laptop kartı. Sürücüsünü yükledim, bu sefer hangi model olduğunu gördü ama Bluetoothla çakıştığını tespit ettim. Bluetooth sürücüsünü yükleyince kendini Bluetoothla alakalı bir şey sandı. Bu hatayı nasıl düzeltebilirim?
Ethernetin modeli: Realtek RTL8168C/8111C Family PCI-E Gigabit Ethernet NIC (NDIS 6.0)
BIOSTAN ONBOARD LAN Disable olmasın. kendini bluetooth sanan ethernet kartı hiç görmedim.. Aygıt yöneticisinde sorunlu donanımın özelliklerine girip AYRINTILAR bölümünden aygıt kopya kimliğinde yazanı buraya yazabilir misiniz?
Önce anlamamıştım. Driver Genius ile driver yükseltme taraması yaptığımda Ethernet kartı için Bluetooth sürücüsü güncellemek isteyince anladım.
USB\VID_0DB0&PID_A97A\5&21328021&0&1
bir yanlışlık var PCI arayüzünü kullanıyor RTL8168C/8111C
bu verdiğiniz aygıt kimliği gerçekten bluetooth,kablosuz ağ yada webcam olabilir. Usb arayüzünü kullanıyor gözüküyor çünkü..
telefon hattından yüksek voltaj gelince ethernet çipi patlayabiliyor güzelce patlarsa bilgisayar çalışır fakat ethernetin e si bile görünmez bilgisayarınızda ha yok patlamak üzereyken kalırsa chip kısa devre kalacağından cihaz hiç açılmaz. BIOSayarlarında Network adapter veya ONBOARD LAN disable değil ise problem bu da olabilir.
Bluetooth olması gerekiyor bence. Çünkü bilinmeyen aygıt diye gösterdiğinde laptop, ethernet kartı sürücüsünü yüklediğimde KOD 10 hatası verdi. Ayrıca, Bluetooth'u silip yeniden yükleyince bu sefer bilinmeyen aygıt Bluetooth'a döndü. Ayrıca Driver Genius'ta Bluesoil Bluetooth driverı yüklemeye çalıştı ethernet kartının adının gözüktüğü karta veya sürücüye, böyle bir şey olamaz çünkü benim bluetooth'um Toshiba'ydı her zaman.
Ayrıca PCI-E olduğuna eminim, laptopla beraber gelen driver DVD'sinden de sürücü kurduğum zamanlarda PCIe yazıyordu.
Ayrıca bozulduğu gün temizlikçiler yurtta temizlik yaparken laptop kendini yeniden başlatmıştı, DVD-ROM'un olduğu tarafın klipsleri kırık olduğu için bazen dokununca bilgisayar kapanabiliyor.
USB Bluetooth EDR Device ilk defa gördüğüm bir şey.
burada hata kodları yazıyor pek yardımı olacağını sanmıyorum ama...
şimdi ethernet bilgisayarınız kapalı ikende aktif bir karttır... bu yüzden bazen elektriğini tamamen kapatmak gerekli olabiliyor. ethernet kablosunu sökün notebookun elektrik bağlantısını kesin notebook pilini çıkartın açma tuşuna bi kaç kere basın cihazın tüm kapasitörleri boşalsın 1 2 dakika sonra tekrar açın bir ihtmal düzelir.
Realtek kartlarda aygıt kopya kimliğinde VEN_10EC mutlaka YAZAR bu realtekin kodudur.
Elektrik süpürgesi toprak hattına kaçak mı yaptı. yoksa elektriksel parazit yüzünden mi oldu bilemiyorum
umarım çözülür sorun
BIOS'taki seçenekler aşırı sınırlı. Neredeyse hiç bir şey yapılamayacak halde BIOS'tan.
Genellikle odalardaki prizlere takmıyorlar elektrik süpürgesini ama takmış da olabilirler, arkadaşa gitmiştim bilmiyorum.
Ayrıca odaya geri döndüğümde baktım ve ethernet kartı gözükmüyordu.
Ayrıca format attıktan sonra görünen bilinmeyen aygıtın Ethernet mi yoksa gerçekten Bluetooth mu olduğunu anlayamamak canımı sıktı. Bu sorun çözülmezse, DVD-ROM'un yerinden çıkması sebebiyle ve klipslerin kırık olması sebebiyle servise göndereceğim için onlar daha iyi yapabilirler diye düşünüyorum.
Verdiğin öneriler çözmedi sorunu. Galiba gerçekten de bozulmuş Ethernet kartı :D
garantisi yoksa notebookun çok masraf etmeyin derim, USB ethernet pcmcia yuvasına bağlanan ethernet kartları var onları kullanın olmazsa 50 tlden yukarı değildir fiyatları.