Şimdi Ara

Ethernet kablosu üzerinden internete bağlanamyorum?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
1.957
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Çalıştığım odada bir dışardan(binanın ana internet bağlantısından) gelen ethernet kablosu var.Bunu laptopun ethernet çıkışına bağlayarak internet bağlantısının kullanmak isityorum.Bilgisayardaki ethernet ağ bağdaştırıcısı etkin durumda.Bu kabloyu takıyorum.Bağlandı görülüyor fakat explorerde internet sayfası açılmıyor.Yani internete çıkamıyorum.TCP/İp ayarlarını kurcalamdım.Varsayılanda duruyor yani otomatik İP ve DNS almaya ayarlı.

İşin garibi aynı kabloya başka arkadaşların laptopları bağlayınca internete girebiliyor.Yaptıkları sadece kabloyu ethernet çıkışına bağlamak.Bilgisayardan hiç anlamadıkları için yapılandırmayı falan değiştirmiş olamaz bu arkadaşlar.Muhtmelen onlarda da varsayılan ayarlarda.ŞU an Yanımda olmadıkları için bilgisayarına ve yapılandırmasına bakamıyorum.Bir heves aldım geldim bilgisayarı kabloyu takıp şıp diye girerim internete diye düşündüm ama hevesim kursağımda kaldı.

Laptopumda XP home kurulu.İşletim sistemi kusursuz durumda.Evimde her türlü bağlantı ile internete girebiliyorum.(USB modem,wireless modem,blutooth ağı,cep telefon ile GPRS üzerinden internet...her şekilde bağlanabiliyorum internete..)Fakat en kolay şey sandığım ethernet kablosunu takıp giriveririm diye sevinirken hevesim kursağımda kaldı.

Yanlış olan nedir.Yapmam gereken nedir acaba.

İlginiz için teşekkür ederim arkadaşlar.

• Baglandı goruluyor ama explorer acılmıyor dıyorsun.ag baglantısında ozellıklerde ip alıyor mu bakar mısın ? eger dedıgın gıbı tcp /ıp ayarları otomatıkse alması gerek
  • Calisma Grup undan Olabilirmi, Mesela biz onceden ArkadasLarla Kendi Aramizda Ag Kurdugumuzda Calisma Grubunu WorkGruop degilde 100 yapmistik, daha sonradan network agına eklenen baska bilgisayarin calisma grubu 100 degilse internete baglanmiyordu,
  • quote:

Orjinalden alıntı: Rx3004

Calisma Grup undan Olabilirmi, Mesela biz onceden ArkadasLarla Kendi Aramizda Ag Kurdugumuzda Calisma Grubunu WorkGruop degilde 100 yapmistik, daha sonradan network agına eklenen baska bilgisayarin calisma grubu 100 degilse internete baglanmiyordu,

Sanmıyorum cunku burada arkadas sadece kendı bılgısayarını ethernetten modeme baglamaya calısıyor.
  • Evimde kendi modemimden deniyorum.Etherneti bağlayınca hemen bağlantı kuruluyor ve internete girebiliyorum.Ama buradaki ethernet kablosunun ucu muhtemelen bir serverden geliyor.Ağ konusunda pek fazla bilgim yok.İşin kötüsü aşağıda serverin ordaki elemanların benim kadar da bilgisi yok.Burası bir hastane odası.Duvrdan gelen ethernet kablosu var.Ucu boşta.Daha önce bu odada bulunan bir bilgisayarın internet bağlantısı için kullanılmış olan bir kablo ucu bu.İşin garibi şu an yanımda olmayan bir arkadaşın laptopuna bu ethernet kablosunu takılınca internete girebiliyor.Yanımda olsa bakacam ayarlarına.Telefondan soramıyoruz çünkü hiç anlamaz o ayarlardan telefonla tarif edemem.Zaten kendisi de ayar falan yapmamıştır.Arkadaşın girip kullandığı hattan ben niye giremiyorum onu anlayamadım.Ağ konusunda fazla tecrübeli değilim.Bunun eminim basit bir iki ayarı var.Ama deneme yanılma yoluyla yapılabilecek bir şey değil çıkamadım ben işin içinden.

• Tam benim sorunumu tarif etmişsin. Bende toshiba a100-912 laptop var. İşyerinde direk adsl modemden gelen kabloyu takınca internete bağlanabiliyorum. Evde ise adsl bağlantısını 60'a bölmüşler. Eve gelen kablo hub'dan geliyor. Kabloyu takınca sınırlı bağlantı veya bağlantı yok diyor. Desktop pc veya başka bir laptopa aynı kabloyu takınca şak diye internete giriyor. Ben de bir çözüm bulamadım. Laptopun ethernet kart ayarları ile ilgili bişey olabilir diye düşünüyorum. Hatta laptopun üzerindeki ethernet girişini değil de bir pcmcia ethernet kartı olup onu kullanmayı da düşünüyorum bir türlü işin içinden çıkamadım.
  • Evet aynen öyle.Sevabına bu işin püf noktasını bilen bir arkadaş çıkıverse de söyleyiverse:)
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: avdr

Tam benim sorunumu tarif etmişsin. Bende toshiba a100-912 laptop var. İşyerinde direk adsl modemden gelen kabloyu takınca internete bağlanabiliyorum. Evde ise adsl bağlantısını 60'a bölmüşler. Eve gelen kablo hub'dan geliyor. Kabloyu takınca sınırlı bağlantı veya bağlantı yok diyor. Desktop pc veya başka bir laptopa aynı kabloyu takınca şak diye internete giriyor. Ben de bir çözüm bulamadım. Laptopun ethernet kart ayarları ile ilgili bişey olabilir diye düşünüyorum. Hatta laptopun üzerindeki ethernet girişini değil de bir pcmcia ethernet kartı olup onu kullanmayı da düşünüyorum bir türlü işin içinden çıkamadım.

Beyler, ağ kablosu doğrudan modemden geliyorsa otomatik ip seçili olacak. Zaten normali de bu. Ancak, arada bir hub varsa, yani modemden hub'a; hub'dan da pc'ye kablo geliyorsa; tcp/ip özelliklerinde yeğlenen dns sunucusu kısmına modemin ip numarası elle girilmeli (192.168.1.1 veya 10.0.0.2 gibi örneğin) Eksiğim veya unuttuğum bir nokta olabilir, ama sorunun böyle çözüldüğüne eminim, çünkü daha önce benim de başıma gelmişti ve böyle çözülmüştü.. Selamlar..

• Hocam elle vermeyi de denedik olmadı, bağlandı diyor ama bu seferde veri gelmiyor.
  • modemin network'u ile aynı network'den ıp alamazssanız giremezssiniz net'e (zaten sınırlı bağlantı uyarısı felanda görürsünüz.)eğer modemde 'dhcp server etkin değilse size network'un den ıp vermez bu yüzden elle ip verip ağgeçidi olarak'ta modem'inizi göstermeniz gerek çalışma gurubunuz'un internet'e bağlanıp bağlanmama ile bir ilgisi yoktur (aksi olacak şekilde bi conf yok ise eğer) o sadece sizin network'de görebiliceğiniz diğer bilgisayarlar ile ilgili ayarlamaların yapıldığı biryerdir...
    saygılar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cobi -- 9 Ağustos 2007; 1:14:46 >
  • Bende modem yok ben etherneti doğrudan bilgisayara bağlıyorum.Gerekli IP yi nasıl öğrenebilirim.Ana bilgisayardan mı öğrenmem gerekiyor yoksa 192.168.1.1 ve ya başka bir IP değeri standart olarak giriliyor mu?
  • modemin Ip adresini ana pc veya ağdaki başka bir pc'den "yerel ağ bağlantısı" simgesini tıklayarak öğrenebilirsin. Modemin markasına göre 192.168.1.1, 10.0.0.2, 192.168.2.1 gibi ip adresi olabilir.. Sorunun çözümü kesinlikle TCP/İP ayarları penceresindedir..Geçmişte buradan çözdüğümü hatırlıyorum..Zaten 4 kutucuk var değer girilecek. Yeğlenen DNS adresi kutusuna modemin ip'i girilecek diye aklımda kalmış..Selamlar..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.