Şimdi Ara

Ethernet kablosu sorunu acil yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
1.910
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar öncelikle merhabalar. Benim sorunum ethernet kablosu ile ilgili yaklaşık 3-4 hafta önce yeni bir masaüstü bilgisayar aldım birkaç gün sonrada superonline'ı aradım ethernet kablosu çektirdim. İnternet bu güne kadar düzgün çalışıyordu hiç bir hata almadım ta ki bu güne kadar işte. Bilgisayarı açtım ilk dikkatimi çeken kasanın arkasında ethernetin takılı olduğunu gösteren ışığın yanmaması oldu. Pc açılınca internet yoktu yaklaşık 3 saattir herşeyi denedim dns ve ip değiştirmeyi bile denedim ama nafile. Modemde etherneti lan 4 den çıkarıp 3 e takmayı denedim fakat yine olmadı modemdede lan ışığı yanmıyor. Kablo veya kasanın ethernet girişi bozuldu desem ikisinide yeni aldım zaten neden bozulmuş olsun ki ? Lütfen yardım. Bu sorunuma çözüm bulabilirmisiniz



  • Öncelikle modeminizi kapatıp açın. Daha sonra PC'nizi yeniden başlatın. Dikkat edin kapatıp açmayın çünkü yeniden başlatmak sorunları giderebiliyor. Yine de düzelmezse, ISS'nizi arayıp dumu bildirmeniz iyi olur. Bazen sorun santralden kaynaklanabiliyor. Eğer öyleyse en kısa zamanda düzelteceklerdir.
  • Varsa arkadasinda komsunda baska bi modemle dene. Eger portlarin ve kablonun saglam olduguna guveniyosan.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • RJ45 jakta sıkıntı olabilir. Kablajı yenileyince sorun hakkında daha net sonuç elde edebilirsiniz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sorun çözüldü mü bilmiyorum ama aynı sıkıntıyı yaşayanlar olabilir diye yazayım, bilgisayarı psu'dan kapatıp 5dk sonra açın sorun düzelir. Kabloda vs. sorun olmadığını farzedersek.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.