Evimde iki adet bilgisayar var. Masaüstü ve laptop. Masaüstünden ZOOM 5510 ADSL Modemle internete giriyorum. Bu iki bilgisayarın ethernet kartlarını birbirine bağlayarak ve windows üzerinden ev-ağı kurarak laptoptan internete girmeyi başarmıştım. Fakat şu an laptopta internete bağlandı görünse de internete giremiyorum. Alınan veri olmasına rağmen. Dosya paylaşımını açıp dosya gönderdim ve çalıştı. Dosya gönderebiliyorum ama internete giremiyorum.
Alınan ve gönderilen dataların olduğunu gösteriyor.
Notebook Ethernet bağlantısının Özelliklerinden Yapılandıra tıklayıp Diagnostic Test yaptım sonuçlar böyle. Fakat son kez denediğimde Connection sekmesindeki ilk iki seçenekde (Ping Gateway 192.168.0.1 - Ping DNS 192.168.0.1) olumsuz sonuç (Failed) verdi.
Bu da masaüstü bilgisayarından aldığım Diagnostic Test sonucu
Donanımsal bir hata yok gibi gözüküyor. İnternete girmeyi başarmıştım zaten. Ama daha sonra giremem neyin sonucu?
Not: Bir keresinde driveri onararak tekrar girmeyi başardım. Daha sonra internet gittiğinde driveri tekrar onardım ama internete girmedi. Ağ kur seçeneğiyle yine ağ kurdum (eski ağı kaldırmadan) bu sefer girdi. Şimdi ise ağ kurdum olmadı. Driveri onarmayı ise denemedim.
aynı sorunu bende bir kaç kere yaşamıştım. Ethernet driverın güncel olmayabilir arkadaşım. Aygıt yöneticisinden driverını güncellemeyi deneyebilirsin oda olmazsa ethernet dirverını tamamen uçurup bir daha yukle.
Driver en güncel internetten indirip yükledim ama tamamen silip tekrar yüklemeyi deneyeceğim şimdi de. Sağolun.
Olmuyor hala giremiyorum internete. Dosya alıp vermede sorun yaşamıyorum ama internet erişimim yok
cidden ilginc bir sorunmuş.modemin terminalinden lan ayarlarında bir sorun olabilir.bir de ona bak istersen.
Modemin içinden Lan Settings görünümü
Ne yapmam gerekiyor hiç fikrim yok
senin tanımladığın ip aralığı 10.0.0.4-14 ama ip'in 10.0.0.2 kanımca ip'ini elle 10.0.0.6 gibi birşey yaparsan sorun düzelir gibime geliyor.bide bunu dene bakalım
Ayarları hiç değiştirmedim. Her şey ilk yüklediğim gibi. Tek değiştirdiğim DNS ayarlarıydı. Sebebini de biliyorsunuzdur.
Yardımlarınız için teşekkür ederim. Ama ne yapacağımı nasıl yapacağımı bilmiyorum.
Kabloları bağlayıp iki bilgisayardan da ipconfig/all komutuyla bilgiler aldım.
Masaüstü
Dizüstü
Masaüstü Ethernet bağlantısının TCP/IP Özellikler görünümü
Dizüstü Ethernet bağlantısının TCP/IP Özellikler görünümü
Masaüstü Internet bağlantısının TCP/IP Özellikler görünümü
Bu ayarlardan hangisini değiştirmem gerekiyor?
masaüstü ethernet bağlantısı tcp/ip ayarlarını "otomatik olarak ip adresi al" olarak değiştirin
Sınırlı Bağlantı veya Bağlantı Yok hatası alıyorum öyle yapınca.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme