Şimdi Ara

Ethernet ile 16mbps kablosuzda 9mbps?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
472
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • ArkadAşlar merhaba 16mbps adsl internetim var modemim eski airties rt 206 ttnet verdiği modem sorunum ise kablosuz iken en fazla 9-10mbps hız verirken etheret ile 16mbps rahat hız veriyor. Sorun modemde mi modemi değişir isek 16mbit hızı alabilir miyiz? Yoksa kablosuzlarin genel performansı mi o şekilde.
    Birde düşündüğüm model tp-link w8961n modem sizce iyi bir modemmi degistirilebilir anten olduğu için bunu tercih ettim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Normal şartlarda 54MBps WLAN bağlantısı kurduğunuzda tek yönlü 20-22MBit civarı hızları görebilmeniz lazım. Modeme mesafeniz çok olabilir, sinyal zayıf olabilir, modeme çok cihaz bağlı olabilir. Bu durumlara göre düzenleme yaparak daha yüksek hız alabilirsiniz, 16Mbit alabilmeniz lazım, zor değil.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Diablo

Normal şartlarda 54MBps WLAN bağlantısı kurduğunuzda tek yönlü 20-22MBit civarı hızları görebilmeniz lazım. Modeme mesafeniz çok olabilir, sinyal zayıf olabilir, modeme çok cihaz bağlı olabilir. Bu durumlara göre düzenleme yaparak daha yüksek hız alabilirsiniz, 16Mbit alabilmeniz lazım, zor değil.

Merhaba öncelikle yorumunuz için teşekkür ederim.
    Modemin yanında iken denedim laptopumdan başka cihaz bağlı değildi, aynı şekilde galaxy s3 cep telefonum ile de denedim sonuç aynı 9mbps yi geçemiyor. Modem arayüzünde ki hız ayarlarını farklı farklı yapıp denedim fakat herhagi bir sonuca varamadım. Sanırım modem de problem var o zaman.

• bak dostum böle bi durum var ;

IEEE 802.11 2 Mbps max.
    IEEE 802.11a 54 Mbps max. (40 MHz’ta 108 Mbps)
    IEEE 802.11b 11 Mbps max. (40 MHz’ta 22 Mbps, 60 MHz’ta 44 Mbps)
    IEEE 802.11g 54 Mbps max. (g+ =108 Mbps, 125 Mbps’a kadar mümkün; 2 Mbps Karma (g+b)
    IEEE 802.11b)
    IEEE 802.11h 54 Mbps max. (40 MHz’ta 108 Mbps)
    IEEE802.11n 300 Mbps max.

modem içerisinde b/g/n görmüşsündür mutlaka.ayarlarını bi kontrol et.cıkan max hizlar bu seviyede.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Adrena1iN

bak dostum böle bi durum var ;

IEEE 802.11 2 Mbps max.
    IEEE 802.11a 54 Mbps max. (40 MHz’ta 108 Mbps)
    IEEE 802.11g 54 Mbps max. (g+ =108 Mbps, 125 Mbps’a kadar mümkün; 2 Mbps Karma (g+b)
    IEEE 802.11b)
    IEEE 802.11h 54 Mbps max. (40 MHz’ta 108 Mbps)
    IEEE802.11n 300 Mbps max.

modem içerisinde b/g/n görmüşsündür mutlaka.ayarlarını bi kontrol et.cıkan max hizlar bu seviyede.

Max hızı auto ile ve manüel ayarlar ile denedim olmadı en iyisi modem değişmek

• kanal değiştir. 1. kanal menzil azaltır kaliteyi arttirir. 6. kanal menzil normal kalitede normal." n " mode alip,1 ve 6. kanalları bi dene. ama yukardada belirtdiğimiz gibi laptopunda bi alış gücü var :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Adrena1iN

kanal değiştir. 1. kanal menzil azaltır kaliteyi arttirir. 6. kanal menzil normal kalitede normal." n " mode alip,1 ve 6. kanalları bi dene. ama yukardada belirtdiğimiz gibi laptopunda bi alış gücü var :)

Maalesef modem sadece b/g destekli N desteği yok

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Modem WiFi Hızı
    11 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • o zaman modemi değiştir. N destek yoksa fazla hızda yok..
    IEEE 802.11g 54 Mbps max. (g+ =108 Mbps, 125 Mbps’a kadar mümkün ) yukarda yazıyordu zaten.. fazlası için zorlama laptopla :))
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.