Evet hocam Kablo ile kullandığım PC de internet koptuğu zaman (tekrar söylüyorum simgelerde modemde bir değişiklik olmuyor. ) WiFi ile interneti kullanabiliyorum. Modemden Wifi kapatıp açtığım zaman tekrardan Kablo ile kullanabiliyorum yada beklemem gerekiyor. |
ETHERNET BAĞLANTISI KOPUYOR. (2. sayfa)

-
-
Evet hocam Kablo ile kullandığım PC de internet koptuğu zaman (tekrar söylüyorum simgelerde modemde bir değişiklik olmuyor. ) WiFi ile interneti kullanabiliyorum. Modemden Wifi kapatıp açtığım zaman tekrardan Kablo ile kullanabiliyorum yada beklemem gerekiyor.
-
yapılacak 2 şey var
1- yeni modem alınıp denenecek,ben yıllardır tplink kullanıyorum fiyat-performans ürünleri üretiyor tavsiye ederim
2- masaüstüne kablosuz zımbırtı alınıp denenecek kablosuzda da kopuyor mu yoksa sadece ethernet mi sıkıntılı
birde şunu söyler misin ,wifiden kimse bağlanmazsa ethernetten hiç kopma olmuyor mu ? denemediysen 3-4 gün wifi bağlantısını kullanma yada arayüzden kapat dene . ethernet kopması normal değil dünya yansa ethernet kopmaz yni öyle diyeyim.
-
Bir arkadaşın üzerine bugün onuda denedim hocam kablosuz adaptör var tp linkin onu masaüstü bilgisayarıma takarak deneme yaptım fakat yine de kopma sorunu oldu. Bu arada 2 hafta öncesine kadar alt kattaki amcam ile birlikte interneti kullanıyorduk onda hiç böyle problemler yoktu. Modemin Wifisini kapadığımda hiç kopma sorunu olmadan rahat rahat canavar gibi interneti kullanabiliyorum.
Bu arada modemin sayfasında yönetim kısmında Ethernet Wan diye birşey var açıktı kapalı yaptım şimdi ne anlama geliyor bu ?
-
Sorun %95 modem kaynaklı. Ucuz modemlerim işlemcisi, rami az oluyor ve bu kısıtlı kaynağı bile düzgün kullanamıyor çoğu. Mesela bende ucuz tp link router vardı, 2-3 günde bir restart yapmazsan İnternete ya girilmiyor ya da çok yavaş giriliyordu. Madem düzgün çalışmayacak, çok basit ev ihtiyacını bile karşılamayacak, üretmeyin!! Kullanıcıyı aptal yerine koymaktır bu açıkçası.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Bir yerde haklısınız hocam ama, aynı modem ile sorunsuz kullanan arkadaşlarda var ve bundan daha eski bir modemi(yine ttnet) çok daha ağır şartlarda kullanıyordum bundan önce ama baska bir modem bulup denemeden öözemicem sanırım
Hocam modem TTNet modemi ise veya verdikleri yeni modemler maalesef çöp. 2-2.5 aydır verdikleri modemi gönderip duruyorum Tplinke. Sürekli net gitmesi wi-fi kopması oluyor. Wi-fi gidiyor ethernet ile net oluyor modemde o kadar saçma bir durum. Yüksek ihtimalle sorun modem kaynaklı.
aslında olayın çözümü belliymiş,modem gidik . uygunundan bi tp link al geç.
-
kasten buraya çöp getiriyorlar. avrupada öyle yapamaz,keserler totişini. ülke iyice boka battı komple bi su tutsak....
-
- @SarıKomutan @crow in cornfield
- Hocam kesin modem kaynaklı diyorsak alıcam bugün modem pazarteside elimdeki modemi garantiye yolalrım değişirlerse sıfır olarak satarım.
-
acaba anakartınızın modeli nedir
-
B450M S2H hocam fakat 3 hafta öncesine kadar farklı hat farklı modem yine kablolu şekilde kullanıyordum herhangi bir problem yoktu.
-
sizin anakartta realtek ethernet var sıkıntı olmaması lazım muhtemelen modemden kaynaklı
şu sebeple sormuştum intel I225-V ethernet olan modellerde sıkıntı çıkıyordu eski driverlarda
http://www.dslreports.com/speedtest
bu linkten kendi bağlantınızı seçip test yapın eğer modem zorlanıyorsa zaten görürsünüz
bufferbloat videoda sıkıntı yapmaz da online oyunlarda anlık takılmalar yaşatabilir eğer A+ almıyorsanız
-
Bu 2.4 Ghz wifi açık iken yaptığım test sonucu
http://www.dslreports.com/speedtest/67354697
Buda Wifi kapalı iken yaptığım test sonucu,
http://www.dslreports.com/speedtest/67354759
Bu arada testi cable olarak yaptım DSL mi seçmeliydim ?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kocaeli1074141 -- 14 Şubat 2021; 15:50:25 >
-
quote:
Orijinalden alıntı: kocaeli1074141- @SarıKomutan @crow in cornfield
- Hocam kesin modem kaynaklı diyorsak alıcam bugün modem pazarteside elimdeki modemi garantiye yolalrım değişirlerse sıfır olarak satarım.
Hocam bende dediğim gibi sorun yaşıyorum. Şu an başka bir modem kurdum hiçbir sıkıntı yok. Yüksek hızda bir modem değil ama stabil çalışıyor. Yüksek hızda modem ise kopuyor kaldırmıyor bende anlamıyorum.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Bize yeni modem yolu gözüktü sanırım keske iade etme şansım olsaydı.
-
modemde muhtemelen Quality of Service tarzı hizmetler ya eksik ya da yetersiz
upload sırasında sıkıntıya girip önceliği oyuna veremiyor sanırım
https://www.techspot.com/downloads/7109-driverstore-explorer.html
bu programla eski driverları silip anakartın sitesinden güncel sürümü yükleyin
onun dışında farklı modemle denemeden aklıma başa bir çözüm gelmiyor
-
Modemde RAM yetersiz olursa birden fazla işte problem yapar. Türknet'in sattığı modemden alabilirsin veya daha kaliteli her hangi bir modem.
Bu arada hattın 50 mbps kaldırır.
-
Driver olayınıda denedim ama birde sizin anlattıgınız şekilde deneyelim, Modemdeki eksik hizmetleri kurmak yada eklemek gibi bir şansım var mı ?
Banada bu tarz bir sorun gibi geldi fakat aynı modemi kullanıp sorun yaşamayan insanlarda var normal bir kullanıcı gibi kullanıyorum sonucta modemi aşırı bir yüklenme yapmıyorum.
sanırım hatla ilgili bir problemim yok o zaman Keenetix Extra DSl modeminin çok önerildiğini gördüm fakat biraz tuzlu bu modemi iade edebiliceğimi bilsem alıcam.
-
quote:
Orijinalden alıntı: kocaeli1074141Driver olayınıda denedim ama birde sizin anlattıgınız şekilde deneyelim, Modemdeki eksik hizmetleri kurmak yada eklemek gibi bir şansım var mı ?
Banada bu tarz bir sorun gibi geldi fakat aynı modemi kullanıp sorun yaşamayan insanlarda var normal bir kullanıcı gibi kullanıyorum sonucta modemi aşırı bir yüklenme yapmıyorum.
sanırım hatla ilgili bir problemim yok o zaman Keenetix Extra DSl modeminin çok önerildiğini gördüm fakat biraz tuzlu bu modemi iade edebiliceğimi bilsem alıcam.
Ben ASUS DSL N17u ve ASUS Dsl-AC51 kullanıyorum. Hiç bir sıkıntı yaşamadım bunlarla.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X