Şimdi Ara

Etanol buharı zararlımıdır ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
14
Cevap
0
Favori
5.175
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar bir projenin prototipini oluşturuyoruz. Projede kullandığımız etanol sensörlerinin etanolü algılayabilmesi için "ultrasonic atomizer" ismi ile satılan, soğuk buhar üreten aleti kullanmayı düşünüyorum. Etanolün bu yöntemle buharlaşacağındanda emin değilim aslında ama eğer buharlaşırsa gözler, deri, veya ciğerler için zararlı olabilirmi ? sarhoş edebilirmi ? veyahut başka bir rahatsızlık verebilirmi ?

Teşekkürler.

• fikir verebilecek yokmu ?
  • Bildiğin alkol. Pek bi zararı yoktur herhalde.
  • Sarhoş eder tabii sonuçta alkollü havayı teneffüs ediyorsun.Cildi kurutur ama dezenfekte de eder.Gözleri korumak gerekir.Alkolün zararları ne ise buharı da aynı zararı verir.
  • Bir doktorla konuştum. Emin olamamakla birlikte astım ve şeker hastaları için zararlı olabileceğini söyledi.
  • Miktarına bağlıdır.
    "Bir şeyin zehir yada ilaç olmasını belirleyen şey miktarıdır."
  • quote:

Orijinalden alıntı: HyperAkif

Miktarına bağlıdır.
    "Bir şeyin zehir yada ilaç olmasını belirleyen şey miktarıdır."

miktar nekadar olursa zararlı olabilir mesela ?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Vicks Vapodry Şurup Alkol
    7 yıl önce açıldı
    Ürik Asit Artışı
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • fbkaya kullanıcısına yanıt
    http://en.wikipedia.org/wiki/Alcohol_inhalation

Bu aynı konuda daha önce de siz birşeyler sormuşmuydunuz?
    Yukarda " alkol solumak içmekten çok daha zararlıdır çünkü doğrudan kana karışır, içmede alkolün geçtiği ve çözündüğü mide ve karaciğeri atlar bu yüzden mideden bulantı yoluyla atılamaz ( ki bulantı alkol zehirlenmesine karşı savunmasıdır vücudun ). Burun yollarını kurutarak ( alkol suyun yerine geçer ) enfeksiyona açık hale sokar. Bağımlılık yapma tehlikesi vardır ve içmekten çok daha hızlı etki yapar. Doğrudan soluma sinir hasarına, beyin şişmesine uzun dönemde bunamaya yol açar " denilmiş.
    Alkol buharının zararlı olduğu miktarlar kanda bulunma düzeyine bakılarak yaklaşık olarak hesaplanabilir. Ama alkolün etkilerinin kişinin kilosuna, boyuna, alkolü alım hızına, cinsiyetine, vücut yağ oranına vs. bağlı farklılık gösterdiğinin dikkate alınması gerekiyor.
    Valla araba sürerken aldığınız 1 bira bile ölümcül olabilir direğe çarparsanız, alttaki yazıdan zararlı miktarlar hakkında yaklaşık bilgi edinebilirsiniz;

http://en.wikipedia.org/wiki/Blood_alcohol_content

Galiba 50 mL etanolün buharı etkilemeye bşalar ama sen yinede bi FFP3 falan tak koruyucu gözlük al ne kadar az olursa olsun maruz kalma
  • Teşekkürler. Daha önce konu açtığımı hatırlamıyorum, zira projeye yeni başladım.

@neommy

Teşekkürler, ben yinede önlemlerimi alacağım. Ama projeyi sunarken herkese birer maske takamam ya :)
    Buharlaşan gazın etrafa yayıldığınıda hasaba katarsak ve kullanacağım miktarıda göz önüne alırsak 50ml çok yüksek bir değer.
    Sorun olacağını sanmıyorum

@HyperAkif
    Saolun bilgilendirdiğiniz için.
  • Kolonyalarda da %80 etil alkol var ben dahil birçok kişi eline yüzüne sürerken koklamıştır ama hiç kolonya yüzünden hastanelik olan birini görmedim. 50ml den sorun çıkmaz bence. Zaten havaya karışacak 50ml yi bi anda içine çekmeyeceksin.
  • Kolonyada etil değil metil alkol vardır

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mX-L4S3R kullanıcısına yanıt
    şöyle bir tecrübem var kolonya ile ilgili. bir avuç dolusu kolonyayı yüzüme çarptığımda kısa süreli nefes alamadığımı dün gibi hatırlıyorum. esas soruya gelirsek, ne olacağını bilemiyorsan patlama riskini de göze alarak her türlü tedbiri alacaksın.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.