Şimdi Ara

Estonya - Rusya soruları alayım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
1
Favori
479
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • İyi geceler gençler, Erasmus programı ile Estonya'ya geldim, sevgilim sayesinde tamamen burada kalma kararı aldım. Daha önce de 2 yıl Rusya'da yaşadım. Bu arada Rus dili ve Edebiyatı okuyorum, sorularınız varsa bekliyorum gençler.

• Rusyada yaşadığın ilginç veya sana tuhaf gelen bir anın var mı?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • sen denizcid eğil miydin
  • Çeşmelerden vodka mı akıyor?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Flora Tallinn taraftarlarına selam söyle.
  • Rusyanın ekonomik durumu nasıl hocam bizim ülkeye göre?

• Kültür ne kadar farklı?Günlük yaşam nasıl?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

• kızlar anlatıldığı kadar güzel mi gerçekten
  • Pm attım hocam

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben bir Türk olarak Avrupa'nın o taraflarında yaşamak istesem insanların bana karşı davranışları nasıl olur merak ediyorum.Son mülteci krizinden sonra acaba tutumları nasıl?
  • Fell on Black Days F kullanıcısına yanıt
    Hocam onlarca var özellikle rus erkeklerinden bol bol dayak yememek için çok kaçma anı'm var :D@Fell on Black Days
  • Yazları denizci, kışları ögrenciyim Yani ögrenciligime devam edebilmem için denizcilige devam etmek zorundayım
  • yok hocam öyle bişey bizim Tr'deki tuvalet çeşmesinden akan su Estonya'da en Avrupanın en temiz suyu diye satılıyor Alışıyorsun tabi zamanla
  • Ben geçen sene oradayken 1 Tl = 22 ruble'ye denk geliyordu. 2011'de oradayken de 1 tl=16 ruble'ye geliyordu ama şuan ne durumda bilmiyorum. Rusya'da aylık 1000 tl'ye kral gibi yaşıyordum, Estonya'da 2000 tl'ye karnımı zor doyuruyorum. Şuan üzülüyorum yani Rusya'da keşke daha çok para harcayıp lüx içinde yaşasaymışım diye, buraya gelince anladım bunun kıymetini.
  • Ölüyen Yürüler kullanıcısına yanıt
    Hocam kültür farkı devasa boyutlarda. Zaten Estonya'nın nerdeyse tamamı ateist bi ülke. ben de ateist oldugum için benim çok garibime gitmiyor ama kimileri kültür şoku yaşıyor resmen, hele muhafazakarsanız çok zor burası onlar için. İnsanların muhteşem derecede birbirlerine saygısı var, Tr'de 23 yıl boyunca 1 kere görmedim bu derece saygıyı. Kesinlikle şiddet, kavga gibi şeylere çok çok karşılar, Eston erkekleri bazen kavga çıkarmak için çirkefleşseler de, eston kızlarının yanında kavga edersen anında silerler, hatta o kızı korumak için kavga etsen bile. Çok rahat bi kafada olman lazım, diskoda diger erkekler gelip senin kızla dans ettigi zaman, bişey demeden sadece dansına devam etmen lazım, kız seni seviyorsa diger erkekleri uzaklaştırır zaten ama bizim kıskançlık seviyemizi zorluyorlar o açıdan biraz otobüslerde sokaklarda heryerde çok saygılılar, bazıları çok güleryüzlü, özellikle kızlar. Yolda yürürken hergün 3 4 kızın baya baya keskin bakışlarına maruz kalıyorsun ki ben öyle çok yakışıklı birisi falan da degilim orta halli birisiyim. Pek ingilizce konuşmuyorlar. Güzel bir içki kültürleri var, sürekli içiyorlar. Ama nesil genel olarak çok kültürlü ve okumuş. Ülkede okur yazar oranı yüzde 98 zaten. küçüçük ülke, ben en büyük 2. şehirdeyim ama bildigin köy. Ailem uzakta yaşıyor diyorlar mesela, ne kadar diyorum 50 km diyorlar Şehir dışında oturan arkadaşlarım var, şehir dışı dedigim 5 10 km. arabayla 15 dakika max, bundan yakınıyorlar. Ah bi bilseler ben ankarada dikimevinden beşevlere 1 saatte gidiyorum, çıldırırlar heralde Aklıma şuanlık gelenler bu kadar, daha dar kapsamlı bir soru sorarsan daha detaylı cevap verebilirim sanırım

• yeni mezun bir inşaat müh. rusya'da işe başlayabilir mi? başlarsa ortalama ne kadar maaş alır?
  • Rus kızlarından daha güzel diyeyim, sen anla
  • Hocam başlar, rusya inşaat konusunda Türkleri seviyor zaten biliyorsundur. Çok da iyi para alır, Tr'ye göre iyi olur mu bilmiyorum ama rusyada rahat içinde yaşamanı saglayacak parayı kazanırsın. Tabi işin aslı orada iş bulmak hiçbir baglantın olmadan. Ama rusyadaki en önemli 5 meslek içindedir herhalde
  • Hayat sana güzel be reis

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.